Quincy Promes wordt definitief een Rus. Voormalig international vraagt Russisch paspoort aan

Quincy Promes wordt definitief een Rus. Voormalig international vraagt Russisch paspoort aan

sportdec 11, 14:15
Voormalig Ajacied en Nederland elftalspeler Quincy Promes heeft in Moskou een Russisch paspoort aangevraagd, zo melden Russische media. De kans is groot dat de linksbuiten van Spartak Moskou daarmee zijn straf in Nederland zal ontlopen. De Voetballer wordt er van verdacht zijn neef te hebben neergestoken maar ook eventuele betrokkenheid bij een criminele organisatie. De strafzaak die in oktober is begonnen gaat in maart verder.
Russisch sportverslaggever Prosvetov schrijft via Telegram het volgende over de situatie van Promes: “Promes is allang gesetteld in Rusland, waar hij zich thuis voelt. Maar het Russische staatsburgerschap zou hem ook beschermen tegen mogelijke vervolgingen in zijn thuisland. Spartak bemiddelt in dit geval bij de autoriteiten voor een persoon die veel voor de club heeft gedaan en die ze niet wil verliezen” De kans dat Rusland Promes uit zal gaan leveren aan Nederland is niet heel groot. Promes kan overigens ook niet in aanmerking komen voor een plaats binnen de nationale selectie van Rusland. Dit vanwege het feit dat Promes al zo’n 50 interlands voor Nederland achter zijn naam heeft staan.
De Advocaat die de Neef van Promes bijstaat noemt het een “slimme zet” en bevestigd dat Rusland inderdaad hem niet zal gaan uitleveren. Dat wil echter niet zeggen dat de zaak daarmee niet meer doorgaat. Promes zal naar verwachting dan ook veroordeeld worden. De advocaat van Promes laat weten aan het AD geen reactie te willen geven.
De kans dat Quincy Promes ooit nog te zien zal zijn op de Nederlandse velden is dan ook erg klein. De voormalig international kiest er dus voor om op die manier zijn straf in Nederland te ontlopen maar heeft daarmee wel levenslang in Rusland. Hij zal dan ook het land nooit meer kunnen verlaten. Nu scheelt het wel dat Rusland best groot is, dus hij zal zich er vast wel gaan vermaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten