rotterdam het hofpleinfontein feyenoord is kampioen img 6790 2017 05 14 1616

Rotterdam maakt zich klaar voor een groot feest: kan Feyenoord vanmiddag het kampioenschap veiligstellen?

sportmei 14 2023, 13:30
Rotterdam maakt zich klaar voor het kampioenschap van Feyenoord. De ploeg van Arne Slot kan vandaag de titel veiligstellen door thuis te winnen van Go Ahead Eagles. Mochten de Rotterdammers toch niet weten te winnen kan het vanavond alsnog kampioen worden wanneer PSV punten verspeeld bij Fortuna Sittard, mocht ook dát niet het geval zijn wordt het kampioensfeest nog een week extra uitgesteld.
Al houden ze in Rotterdam geen rekening met dat laatste scenario, heel Rotterdam is ervan overtuigd: Feyenoord wordt vandaag kampioen. Het elftal van Arne Slot trapt vanmiddag om 16.45 af in een volle kuip. Wanneer Feyenoord weet te winnen is de kans groot dat Rotterdam zowel vanavond als ook morgen tijdens de officiële huldiging massaal uitloopt om het kampioenschap te vieren. Echter wel met een hoop beperkingen.
Het nuttigen van alcohol tijdens de festiviteiten van morgen is verboden en het is ook nog maar de vraag hoe de arbitrage en de KNVB vanmiddag omgaan met het gooien van het zogenaamde ‘vreugdebier’. Je kunt je klok er op gelijk zetten dat de uitzinnige Feyenoord-fans in de Kuip hun biertje waarschijnlijk niet rustig opdrinken als er gescoord wordt en het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Het zou namelijk een unicum zijn dat een kampioenswedstrijd zou worden gestaakt vanwege uitzinnige fans die hun biertje niet vast kunnen houden.
De Rotterdammers snakken met Arne Slot naar een prijs, Na de verloren Conference League finale van vorig jaar, het stranden in de kwartfinales van de Europa League én het mislopen van de beker is het kampioenschap een bekroning op het werk van Arne Slot. De trailer wordt dan ook gevolgd door grote clubs in Europa en het is te hopen voor de Feyenoord-fans dat Slot ook volgend jaar nog de hoofdtrainer is van de Rotterdammers.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten