eric van der burg

Staatssecretaris Eric van der Burg snakt naar Spreidingswet: "Het is pleisters plakken tot ik de spreidingswet heb waarmee we meer capaciteit kunnen creëren."

Politiekmei 14 2023, 12:30
Staatssecretaris Eric van der Burg van Asiel en Migratie was eerder vandaag te gast bij WNL op Zondag en sprak daar over de uitdagingen die komen kijken bij de opvang van vluchtelingen in Nederland. Van der Burg gaf aan dat het op dit moment nog goed gaat met de opvang en dat hij er alles aan doet om te voorkomen dat er deze zomer weer vluchtelingen buiten moeten slapen in Ter Apel.
Maar tegelijkertijd maakte hij duidelijk dat het momenteel vooral gaat om "pleisters plakken" en dat er een spreidingswet nodig is om meer capaciteit te creëren voor de opvang van vluchtelingen. Van der Burg benadrukte dat er keihard gewerkt wordt door gemeenteambtenaren, het COA en het Rode Kruis, maar dat er desondanks nog steeds sprake is van een overbelasting van het systeem.
Er is behoefte aan meer opvangcapaciteit, zodat vluchtelingen worden opgevangen en deze zomer niet buiten hoeven te slapen. Een spreidingswet kan daarbij helpen, maar vooralsnog lijkt het erop dat we de komende maanden nog steeds onrust kunnen verwachten rondom de opvang van vluchtelingen in Nederland. De Spreidingswet laat voorlopig nog wel even op zich wachten aangezien het nog door de Eerste- en Tweede Kamer moet.
De problemen in de opvang van vluchtelingen zijn nog lang niet opgelost en met de grote verwachtte instroom zal het er voorlopig ook niet beter op worden. Staatssecretaris Eric van der Burg probeert de situatie onder controle te houden maar het blijft dweilen met de kraan open. Aankomende zomer lijkt een complete chaos te worden en het is maar de vraag wat voor impact dit alles weer zal hebben op onze samenleving.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten