shutterstock 1531425203

Valentijn Driessen: Met Ronald Koeman als bondscoach mag Oranje weer voetballen

sportdec 12 2022, 18:15
Vanaf 1 januari is Ronald Koeman weer bondscoach van het Nederlands elftal. Voor de Nederlandse voetbalfan is dat goed nieuws. De kans is namelijk groot dat Koeman zijn team durft te laten voetballen. Dit in tegenstelling tot zijn voorganger Louis van Gaal.
In zijn column in De Telegraaf geeft Valentijn Driessen aan dat Oranje onder Ronald Koeman een totaal ander team zal zijn dan het walgelijk defensieve, anti-voetbal-team van Louis van Gaal. Koeman's benadering zal sterk afwijken van die van Van Gaal, aldus Driessen.
Koeman is bekend om zijn losse benadering en geeft zijn internationals zowel op als buiten het veld meer vrijheid en vraagt meer verantwoordelijkheid van hen. Bij Koeman hoeft niemand bang te zijn voor de "Koeman-show", zoals dat wel het geval was bij Van Gaal. Koeman is niet zo narcistisch als Van Gaal en met zijn achtergrond als topvoetballer hoeft hij zich niet te forceren om zich te profileren.
Hoewel het misschien een tikje saaier wordt onder Koeman, zal het team in het veld waarschijnlijk avontuurlijker en aanvallender zijn. Driessen hoopt dat Koeman terugvalt op het 4-3-3 systeem, in plaats van het defensieve 5-3-2 systeem van Van Gaal, dat achteraf gezien wanstaltig was.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
In tegenstelling tot Van Gaal, die bekend stond om zijn strenge en soms autoritaire aanpak, zal Koeman een meer laissez-faire benadering hanteren. Dit zal naar verwachting leiden tot een meer aanvallende en creatieve spelstijl van Oranje. Het is te hopen dat Koeman het succes kan behalen waar Van Gaal in zijn tijd als coach van Oranje niet in is geslaagd. Alleen de tijd zal leren of Koeman in staat is om het team naar een hoger niveau te tillen en Oranje weer te laten stralen op het internationale voetbaltoneel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten