X

X (of X.com) is de rebranding van Twitter. Twitter-eigenaar Elon Musk en diens CEO Linda Yaccarino legden in juli 2023 uit dat a) X.com nu doorverwijst naar Twitter.com en b) dat Twitter vanaf nu officieel als merknaam X heet. Het beroemde Twittervogeltje is dan ook op de website vervangen met een grote X. 
"Jarenlang hebben fans en critici Twitter aangespoord om groter te dromen, sneller te innoveren en ons grote potentieel te vervullen," schreef Yaccarino op 23 juni 2023 op Twitter. "X zal dat en meer doen. We zijn al begonnen om X vorm te zien krijgen in de afgelopen 8 maanden door onze snelle functielanceringen, maar we zijn nog maar net begonnen."
"X is de toekomstige staat van onbeperkte interactiviteit - gecentreerd in audio, video, berichten, betalingen/bankieren - het creëren van een wereldwijde marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en kansen. Aangedreven door AI, zal X ons allemaal op manieren verbinden die we ons net beginnen voor te stellen," legde ze ook nog uit. 
X staat erom bekend dat het de vrijheid van meningsuiting als grootste goed omarmt. Waar Facebook en Google flink wat censuur plegen (met name Facebook, trouwens) is dat bij X veel minder het geval. Elon Musk zegt altijd dat hij wil dat X "het dorpsplein van het Internet" wordt; een plek waar iedere gek én wijs persoon zijn of haar mening kan delen... en waar mensen vervolgens zelf maar moeten oordelen wat ze ervan vinden en wat ze ermee doen. 
Maar X wil meer worden dan alleen een sociaal medium. Het moet een plek worden waar iedereen alles kan doen, van het kijken naar video's tot het luisteren van podcasts, en van bankieren tot het lezen van het laatste nieuws. Het moet een "alles in één app" worden.
Op deze pagina van De Dagelijkse Standaard kun je dagelijks het laatste nieuws over Twitter en X vinden. Kom hier vaak terug om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen.