Wie stookte Helmondse basisschoolleerlingen op tegen Wilders?

Geen categorieaug 25 2011, 9:08
Indoctrineert basisschool De Vuurvogel leerlingen met anti-Wilders-gedachten?
Geert Wilders bracht gister een bezoek aan Helmond. Hij sprak daar onder andere met burgemeester Jacobs over de problemen in een aantal Helmondse wijken. De burgemeester vertelde dat hij het gesprek als erg positief heeft ervaren, en via Twitter liet Wilders zelf weten dat wat hem betreft het Helmondse tuig van de straat moet.
Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar weinig opzienbarend. Niemand wil tuig op de straat houden. De vraag is natuurlijk op welke manier dat tuig van de straat moet worden gehaald. Stop je ze bijvoorbeeld in een buurthuis of in de gevangenis? Het lijkt mij niet zo moeilijk te raden voor welke optie Wilders zal kiezen.
Wat echter mijn aandacht trok in de berichtgeving over Wilders' bezoek aan Helmond is dat de PVV-leider naar het schijnt is uitgejoeld door een groep basisschoolleerlingen.
Dat zijn dus kinderen van twaalf jaar of jonger. Je vraagt je af hoe ze op het idee komen om een politicus uit te joelen. Het is ondenkbaar dat zij zichzelf een goed geïnformeerde mening over Geert Wilders hebben kunnen vormen.
Volgens Omroep Brabant gaat het om leerlingen van basisschool De Vuurvogel. De website van deze school is 'under construction' maar na wat googlen komt bijvoorbeeld het volgende naar boven:

Op Brede basisschool De Vuurvogel zijn alle kinderen welkom. Het is een ontmoetingsplek voor kinderen uit verschillende culturen. Daarom wordt er samen gesproken over verschillen en overeenkomsten. Zo kunnen kinderen de situatie van een ander kind beter leren begrijpen.

Hoe mooi klinkt dat? Je zou toch niet verwachten dat zo'n school haar leerlingen zou indoctrineren met haat jegens een politicus.
Nog frappanter wordt het wanneer we de google cache van de website erbij pakken. Onder het kopje 'Regels en afspraken in de school' valt het volgende te lezen:

Heb respect voor elkaar. Wees fatsoenlijk en vriendelijk en straal dat uit in je gedrag, je taalgebruik, je houding (...), geen grote mond enz.

Pest, plaag en discrimineer niet. Zorg dat het voor iedereen leuk blijft: wat je niet wilt dat een ander bij jou doet, doe dat ook bij een ander niet.

Dat is dus dezelfde school die haar leerlingen opjut tegen een volksvertegenwoordiger. Het is toch werkelijk waar een schande dat dat dan ook nog eens gebeurt met belastinggeld? Wordt het niet eens tijd voor de Onderwijsinspectie om een kijkje te nemen op deze school? Is dit immers niet minstens net zo erg als islamitische (basis)scholen waar kinderen een haat tegen het Westen krijgen aangeleerd? En waar zijn de boze ouders? Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen naar zo'n school zouden gaan.
Afijn, allemaal vragen waarop hopelijk nog een antwoord komt. Toch...?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten