'Truther' Joel Voordewind moet per direct uit de ChristenUnie gezet worden

Geen categoriesep 12 2011, 8:59
Joel Voordewind - Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie - is een Truther: iemand die gelooft dat niet Al Qaeda, maar de Amerikaanse overheid zelf achter de aanslagen van 9/11 zit.
Het is een populaire samenzwering onder anti-Amerikanisten en Amerikanen die een godsgruwelijke hekel hebben aan hun eigen overheid (zowel extreemrechts als extreemlinks): de torens zouden nooit zo in elkaar gestort zijn door er een stel Boeings in te vliegen. Deze figuren hebben zelfs een stel 'wetenschappers' gevonden die, bewapend met alle trucs die de pseudo-wetenschap in de aanbieding heeft, de samenzweringstheorieen zogenaamd 'bewijzen'.
Natuurlijk is dat allerminst het geval. Deze theorieen zijn niet eens bijna logisch - of feitelijk. Ik bedoel, als zelfs het radicaallinkse en Amerika-hatende The Guardian zegt dat de samenzweringstheorieen pertinente onzin zijn weet je dat je wel heel koppig (en ziende blind en horende doof) moet zijn om ze alsnog voor waar aan te nemen.
Helaas is Joel Voordewind blijkbaar zo'n type. Op 10 september stuurde dit Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie namelijk tweets de wereld in waarin hij stelde nog altijd "te zitten" met "de vraag hoe het kon dat de torens zo snel en recht naar beneden instortten. Zie waarheid9-11. Wie weet waarom + door wie?"
Wie? Nou, ik, Joel. Zo moeilijk is die vraag namelijk niet: Islamitische extremisten, omdat ze het vrije westen haten en een wereldwijde oorlog voeren tegen een ieder die hun idiote, radicale denkbeelden niet deelt. Die extremisten waren lid van een bepaalde terroristische organisatie waar je vast van gehoord hebt: Al Qaeda.
Het is erg genoeg dat een Nederlandse volksvertegenwoordiger blijkbaar zo dom is om in deze onzinverhalen te trappen, maar wat dit allemaal nog verschrikkelijker maakt is het feit dat hij de tweets een dag voor de herdenking van de vreselijke aanslagen de wereld in stuurde. Op deze manier schoffeerde hij de slachtoffers en de nabestaanden bewust nog eens extra).
Beste dames en heren van de ChristenUnie, dit kan echt niet. Voordewind maakt zichzelf, uw partij en de Kamer te schande. Zo'n man hoort geen invloedrijke positie te bekleden in de Nederlandse politiek - zeker niet voor een christelijke partij. Excuses volstaan niet: deze belediging is totaal onacceptabel. 
Laat Voordewind maar aan een carriere beginnen bij organisaties zoals MoveOn of Code Pink. Daar is hij blijkbaar beter op zijn plek dan in de Tweede Kamer.
Overigens is Voordewind niet de enige idiote prominent: economisch commentator Willem Middelkoop citeerde hem instemmend, en ging vervolgens met volgers die hem van repliek dienden in debat. Willem, stop digging, you're in deep enough a hole as it is!
Het opvallendste van dit soort figuren is trouwens nog wel dat ze blijkbaar niet in staat zijn om te googlen. Als ze nou gewoon even de tijd namen om onderzoek te doen zouden ze zelf ook al snel zien dat de samenzweringstheorieen volstrekt onzinnig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten