PvdA in Gouda: muur om school om moskeegangers te beschermen tegen vrouwen

moskee-gouda
Foto: Screenshot EenVandaag / AVROTROS

Het wordt met de dag gekker met het islamitisch paleis in Gouda.

Het linkse college van Gouda vindt dat de controversiële megamoskee, de grootste moskee van Nederland, er koste wat het kost moet komen. Verantwoordelijk PvdA-wethouder Rogier Tetteroo is zelfs bereid om moslims tegemoet te komen in hun eis om niet te worden ‘geconfronteerd’ met vrouwen van het aangrenzende kinderdagverblijf en de school als ze straks naar de nieuwe moskee gaan.

Hoe? Door een muur te bouwen tussen de moskee en de school. Een muur ja. Zodat moslims geen vrouwen hoeven te zien als ze zich voorbereiden op het islamitisch gebed. Vrouwen zijn immers verderfelijke wezens die alleen maar bepaalde gevoelens opwekken waar je tijdens het gebed nou juist niet aan moet denken als je op de knietjes zit om jouw god te aanbidden. Alexander Bakker van De Telegraaf schrijft vanochtend:

Tetteroo heeft inmiddels het volste vertrouwen dat de drie toekomstige kazernebewoners met elkaar door één deur kunnen. Niet letterlijk, want voor vrouwelijke bezoekers van El Wahda (De Eenheid) komt er een aparte ingang met eigen voorzieningen. Het andere ‘vrouwenprobleem’, waardoor de plannen ‘niet aantrekkelijk’ werden geacht wordt nu aangepakt…

De PvdA-wethouder is zelf met de oplossing gekomen van een speciale muur. Hij wil heel graag de moslims tegemoet komen, omdat ze anders weleens zouden kunnen worden ‘afgeleid’ door werkende vrouwen bij het kinderdagverblijf en de school. Doodeng inderdaad, werkende vrouwen. Vrouwen moeten natuurlijk de hele dag thuis blijven.

Tetteroo: “Iedereen respecteert nu elkaars eigenaardigheden. Bij het schoolplein komt een muur om voor zo min mogelijk doorkijk te zorgen.” Wacht, wat? “Eigenaardigheden”? Ik ben er stil van. Gaan we straks ook een muren om synagogen bouwen zodat radicale moslims niet worden ‘geconfronteerd’ met Joden? Of muren om het Scheveningse strand, met al die halfnaakte vrouwelijke lichamen, zodat moslims gewoon over de boulevard kunnen lopen?

Ik dacht dat progressief en linksdraaiend Nederland niks moest hebben van discriminatie van vrouwen. Zit ik er even naast.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!