Verenigd Koninkrijk gaat afrekenen met antisemieten: boycotten van Israël wordt strafbaar

Geen categoriefeb 15 2016, 16:00
Wie het straks nog in z'n hoofd haalt om in Londen, Edinsburgh, Kent of waar dan ook in Groot-Brittannië om Israëls naam te besmeuren, krijgt geen horde Palestijnse fans op z'n stoep. Nee, in plaats daarvan zal juist de politie gereedstaan met een paar handboeien.
Terwijl Anja Meulenbelt en haar ideologiegenoten in heel Europa gewoon blijven doorgaan met het haatzaaien tegen Israël, en oproepen tot boycots, heeft één land daar schoon genoeg van: het Verenigd Koninkrijk. Premier David Cameron en zijn kabinet bereiden een wet voor die het strafbaar zal maken om Israël te boycotten, of ook maar een stap in die richting te zetten. Ook mogen de tabak- en de wapenhandel niet meer onder vuur worden genomen:

"De Britse regering gaat publieke organisaties, van gemeenteraden tot sommige studentenverenigingen, verbieden om "onethische" bedrijven en producten (bijvoorbeeld afkomstig van de Westelijke Jordaanoever) te boycotten.

Publiek gefinancierde instellingen mogen geen diensten en goederen meer weigeren van bedrijven die betrokken zijn bij wapenhandel, fossiele brandstoffen, tabaksproducten of Israëlische nederzettingen op de Westoever."

Degenen die het aankomende verbod overtreden, krijgen te maken met forse straffen, zo kondigen ministers aan.
Dat belooft dus wat! Het is de eerste keer dat een Europees land op zo'n schaal afrekent met de zielige anti-Israëllobby. Die coalitie - bestaande uit neonazi's, naïeve GroenLinks-meisjes, de loopjongens van Iran en werkloze sneuneuzen - is al jaren bezig met Israël afschilderen als een schurkenstaat die een boycot verdient. Nee, kennelijk hebben ze écht niets beters te doen. In het Verenigd Koninkrijk is die onzin binnenkort gelukkig afgelopen.
Een overwinning voor het vrije Westen. Wie er dus niet blij mee zijn: uiteraard, de tegenstanders van datzelfde vrije Westen. Neem nu Amnesty International:

[De] anti-boycotbeweging [is] een "grote aanval op democratische vrijheden" [...]. Peter Frankental, programmadirecteur van economische relaties bij Amnesty International, waarschuwt ervoor dat deze zet het schenden van mensenrechten in de hand kan werken.

Ook de communistische Labour-oppositieleider Jeremy Corbyn - die zichzelf graag vertoont in de nabijheid van islamitische terrorismeverheerlijkers - is niet te spreken over de mooie nieuwe wet van de Conservatieven. Hij noemt het "onethisch" en een "aanval op de lokale democratie." Boeboe, wat erg!
Gelukkig hebben deze mensen het niet voor het zeggen. De Engelse anti-boycotwet? Die komt er dus gewoon! Nu Nederland nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten