Kansenparels sluiten hele wijken af voor vrouwen in Frankrijk: 'Vrouwen zijn hier niet welkom!'

Geen categoriedec 15 2016, 12:00
Welkom in het land van de sharia. Nee, ik heb het niet over Iran, maar over Frankrijk.
Een reportage van de nieuwszender France 2 heeft veel stof doen opwaaien in Frankrijk. En terecht. De zender stuurde vrouwelijke undercoverjournalisten namelijk naar bepaalde wijken in Franse steden. Let wel: het ging natuurlijk om wijken waar moslimimmigranten een groot deel van de lokale bevolking vormen.
De resulaten schokten zelfs de onderzoeksjournalisten van France 2. De vrouwen kregen overal te horen dat ze niet welkom waren, van winkels tot café's. Hen werd te kennen gegeven dat ze als vrouw zijnde de hele dag thuis moesten zitten. En als je dan over straat gaat, draag dan een boerka en hol zo snel weer naar huis. Wat nou vrijheid!?
Een voorbeeld? In Saint-Denis vertelde een winkeleigenaar de vrouwelijke journalist "dat ze beter buiten even kon wachten" tot hij haar producten verzameld had. Als vrouw was ze namelijk niet welkom in zijn zaak. "Binnen mogen alleen mannen komen," zei de kansenparel in kwestie die overduidelijk een enorme verrijking is voor de Franse samenleving.

In bepaalde straten is geen vrouw te vinden, en de journalisten die undercover gingen in de wijken, worden steevast geweigerd in cafés en kroegen. Journalist Caroline Sinz vraagt aan een man die haar wegstuurt wat hij zou doen als zijn nicht hier was. ‘Zij zou gewoon thuisblijven,’ antwoordt hij. ‘Ze doet wat ze wil hoor, maar ze komt hier niet binnen.’

‘We zijn hier in Saint-Denis,’ aldus de migrant, die de situatie tracht uit te leggen. ‘Het is hier niet zo als in Parijs, er is een heel andere mentaliteit. Het lijkt hier meer op de situatie thuis.’

Maar daar is één probleem mee: Saint-Denis is niet thuis. Het is een stadje in Frankrijk, niet in Algerije, Tunesië, Irak, Afghanistan, Iran of Saoedi-Arabië. Heel gek, maar net als Nederlanders zijn Fransen gewend om vrouwen als gelijken te behandelen, niet als een stel vuile honden met een besmettelijke ziekte.
De Franse staatssecretaris Pascale Boistard, die over vrouwenzaken gaat, heeft naar aanleiding van de reportage toegegeven dat er wijken zijn waar vrouwen onderdrukt worden. Maar, zegt hij, daar moet je je vooral niet al te druk om maken! Het is namelijk maar "een klein gedeelte" van de islamitische gemeenschap die zo denkt! Echt waar!
Maar wacht eens even. Hoe kan het dan dat de vrouwelijke journalisten nergens welkom waren? Dit betekent dus dat de staatssecretaris liegt óf dat die minderheid van extremistische moslimmannen het voor het zeggen heeft in dat soort steden en buurten. In beide gevallen heeft Frankrijk een enorm probleem.
En dan zijn er nog steeds mensen -- met name niet-Fransen -- die zich afvragen hoe het toch kan dat het Front National van Marine Le Pen steeds groter wordt. Tja, wat denk je zelf? Als ik Fransman was zou ik het ook wel weten: ik zou ervoor pleiten om de politie deze wijken in te sturen en de emancipatie af te dwingen. Als bepaalde moslimmannen daar niet blij mee zijn zou ik ze meteen op het vlieguig naar 'thuis' zetten.
Ga maar terug naar je eigen achterlijke, barbaarse en vrouwonvriendelijke land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten