Tsjechië doet een PVV'tje: 'Wij willen geen vluchtelingen meer opnemen'

Geen categorieapr 17 2017, 11:00
Hoe zal de EU hierop reageren?
De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec heeft gisteren laten weten dat zijn land geen vluchtelingen meer wil opnemen vanuit het Europese 'herverdelingssysteem.' Dat zal ongetwijfeld als een grote schok komen voor de Europese Unie. Brussel liet eerder namelijk weten dat Praag 2.978 vluchtelingen zou moeten verwelkomen.
In de tussentijd heeft Tsjechië er slechts twaalf geaccepteerd. En nu laat dat land dus weten dat er daar geen één bijkomt.
Chovanec is heel duidelijk over de beweegreden van de Tsjechische regering: zij geloven dat veel 'asielzoekers' feitelijk nepvluchtelingen zijn en een significant risico vormen voor de binnenlandse veiligheid. "Je mag deze mensen niet zonder controle het land binnenlaten," aldus de minister, maar dat is natuurlijk juist wél wat de megalomanen en politiekcorrecte wegkijkers in Brussel doen.
Onze vrienden (ahem) in Brussel zullen wel weer in woede uitbarsten, maar Chovanec heeft natuurlijk gewoon gelijk. Er vinden overal in Europa aanslagen plaats, Europese inlichtingendiensten waarschuwen stuk voor stuk dat terroristische organisaties de crisis aangrijpen om jihadisten naar het westen te smokkelen, en de 'asielzoekers' in kwestie worden niet of nauwelijks gecontroleerd. Nederlanders die een buitenlandse partner naar ons land willen halen moeten allemaal (privé!) informatie delen met de autoriteiten en hun levens worden vervolgens helemaal doorspit, maar asielzoekers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika kunnen gaan en staan waar ze willen. Het is knettergek, volstrekt belachelijk en vooral ook nog eens levensgevaarlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten