Walgelijke Al Jazeera-kijkers vieren feest na aanslag in Sint Petersburg

Geen categorieapr 03 2017, 18:00
Typisch, doch altijd weer triest om te zien. Zo ook nu weer.
Het is inmiddels vaste prik, maar dat maakt het zeker niet minder walgelijk dat het nog altijd gebeurt. Na terroristische aanslagen in Westerse landen, kruipen er allerlei radicale moslims uit hun schulp die vervolgens eens flink gaan zitten feestvieren. We zagen het na de recente aanslagen in Brussel en in Londen, en we zien het nu ook in Sint Petersburg. Daar ontplofte vanmiddag een bom waarna tien mensen stierven en zo'n vijftig anderen gewondraakten. Het kan niet anders dan een aanslag zijn, en dat is natuurlijk reden om hardop te juichen als je een kijker van Al Jazeera bent:
C8flN1XW0AEECpd
De lachende gezichtjes en omhooggestoken duimpjes zijn reacties die kijkers in realtime achterlaten op een zogeheten livestream op Facebook, waar Al Jazeera beelden van een Russische nieuwszender uitzendt. Het schetst de ronduit misselijke gedachtenwereld van deze mensen: ze lachen om onschuldige mensen die nu dood zijn, alleen maar omdat ze vanmiddag de fatale beslissing maakten in de 'verkeerde' metro te stappen. Geen enkel bewijs dat de overleden mensen misdadigers, terroristen of andersoortig gespuis waren en het verdienen om te sterven. Dit soort dingen maken mij echt enorm furieus.
Al Jazeera is overigens een wereldwijde zender die wordt gerund vanuit de Golfstaat Qatar, en overeind gehouden door de dictatoriale overheid van dat land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten