90% Syrische en Eritrese asielzoekers na slechts 18 maanden al in de bijstand!

Geen categoriejun 22 2017, 13:00
Wat zijn deze mensen een ongelooflijke verrijking voor ons land zeg!
Dit is dus waarom Donald Trump ervoor wil zorgen dat nieuwe immigranten tijdens de eerste vijf jaar van hun verblijf in Amerika geen aansprak kunnen maken op enige vorm van financiële overheidssteun:

Vrijwel alle Syrische en Eritrese vluchtelinge die tussen 2014 en medio 2016 naar Nederland kwamen hebben inmiddels een verblijfsvergunning en een uitkering. Dat blijkt uit een grootschalige cohortstudie die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag openbaar gemaakt heeft.

Tijdens die periode kwamen 92.000 asielzoekers naar Nederland. De twee grootste groepen waren Syriërs (niet geheel onlogisch: 46.000) en Eritreeërs (13.000). Nu, achttien maanden later, heeft 93,8% van deze asielzoekers een verblijfsvergunning. Oke, daar hoeft niets mis mee te zijn. Als al die mensen daadwerkelijk op de vlucht zijn voor iets of iemand... Tja, dat kan erbij horen. En als ze dan in Nederland wonen kunnen ze meteen aan het werk om in het eigen onderhoud te voorzien.
Toch?
Nou, dat kán misschien wel, maar dat betekent niet dat dit ook is wat ze daadwerkelijk doen:

Vrijwel geen enkele asielzoeker heeft 18 maanden na aankomst in Nederland betaald werk. Voor beide groepen is meer dan 90% van alle volwassenen dan afhankelijk van een bijstandsuitkering.

Wat een geweldige verrijking zijn deze mensen toch voor onze samenleving zeg. Fan-tas-tisch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten