Progressief paradijs Zweden: 'Aantal islamistische extremisten toegenomen van enkele honderden tot DUIZENDEN'

Geen categoriejun 17 2017, 16:00
Het meest politiekcorrecte land van Europa laat zien dat de politieke correctheid terrorisme niet kan verslaan.
Het aantal islamistische extremisten in Zweden is de afgelopen jaren razendsnel toegenomen. Dat beweer ik niet, dat zegt het hoofd van de Zweedse inlichtingendienst, Anders Thornberg.
"Zoiets hebben we nog nooit eerder gezien," aldus Thornberg tegen persbureau TT. "We zouden zeggen dat het gestegen is van een paar honderd naar duizenden nu."
De Sapo (de inlichtingendienst) ontvangt volgens Thornberg maandelijks 6.000 tips over terrorisme en extremisme. In 2012 waren dat er gemiddeld 2.000. Dat was natuurlijk al een onacceptabel hoog aantal, maar het is de afgelopen jaren dus nog veel gekker geworden.
Dat is erg, maar het wordt nog erger. Volgens Thornberg moeten zijn landgenoten er namelijk rekening mee houden dat dit "het nieuwe normaal is" want "het is een historische uitdaging dat extremistische kringen blijven groeien."
Natuurlijk vraag je je dan af hoe dat kan? Het antwoord is simpel: ISIS is bijzonder effectief en efficiënt in het verspreiden van zijn propaganda. De verschillende Westerse inlichtingendiensten proberen terug te vechten en extremistische accounts en websites te slopen, maar blijkbaar kunnen ze het allemaal niet bijbenen.
Ondertussen is de Zweedse politiek natuurlijk nog steeds niet van plan om dit probleem bij de wortel aan te pakken. Want stel je voor dat je per ongeluk enkele mensen voor het hoofd stoot. Dát moet je natuurlijk ten koste van álles voorkomen. Toch, dames en heren wegkijkers in Stockholm?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten