Aanslag Siberische stad Soergoet door ISIS opgeëist, 8 gewonden door messteken

Geen categorieaug 19 2017, 17:00
Vanochtend stak een man in de Russische stad Soergoet (Siberië) 8 willekeurige voetgangers neer.
De man rende door de hoofdstraten van Soergoet, een oliestad in het westen van Siberië. Onderweg stak hij zijn slachtoffers neer. Er zijn 8 gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Van hen zijn twee mensen zwaargewond. Voor zover bekend zijn er (nog) geen doden te betreuren, behalve de dader, die is door de politie doodgeschoten.
https://twitter.com/m_sultanabaas/status/898909275799658496
Volgens NU.nl gaat de Russische politie niet uit van een terroristische aanslag. De dader zou inmiddels geïdentificeerd zijn in het politieonderzoek. De politie zegt dat de dader mogelijk last had van psychotische aandoeningen.
De politie in Rusland gaat niet uit van een terroristisch oogmerk. ISIS doet dat wel. Zij hebben de aanslag opgeëist.
https://twitter.com/ToreRHamming/status/898909760870809600
Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn die mij verwijten dat ik niet, of juist wel vooringenomen ben. Mijn gedachten houd ik voor mezelf. Wat ik wel zeg is dat ik het vreemd vind dat de politie zo snel concludeert dat er psychotische aandoeningen in het spel zijn en dat nog geen paar uur later ISIS de aanslag claimt.
Het zou verstandig zijn dat Rusland, als het geen terroristische aanslag is, gewoon direct de identiteit van de dader bekendmaakt en alle medische details, ook over zijn psychotische toestand. Elk uur waarmee de speculaties op Twitter verlengd worden is er een te veel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten