Joden ontvluchten massaal socialistische hel Venezuela: 'Omdat het beeld is dat Joden rijk zijn, worden ze ontvoerd'

Geen categorieaug 13 2017, 15:00
Het is onvermijdelijk: daar waar socialistische regimes aan de macht komen, is het uiteindelijk ook uitkijken geblazen voor Joden. Zo was het al in de Sovjet-Unie, en zo gaat het er ook nu nog aan toe. In Venezuela, waar een ooit bloeiende Joodse gemeenschap helemaal verdwijnt.
Achter de dictatoriale en onderdrukkende regime van Maduro in Venezuela gaan zo ongelofelijk veel andere vormen van leed schuil. Politie-agressie, armoede, uitholling van de democratie... maar ook het verdwijnen van enkele minderheden.
De Joden, bijvoorbeeld, in Venezuela gaan allesbehalve een glorieuze toekomst in dat land tegemoet. Hun aantal neemt snel af: in 1999 waren er nog 25.000 Joden in het Zuid-Amerikaanse land, maar dit jaar zijn het er nog maar zo'n 9.000. Het Volk van het Boek neemt massaal de benen naar Mexico, Panama, Florida of Israël, waar ze zich een stuk veiliger voelen.
Ze worden vanwege vooroordelen over hun vermeende rijkdom achterna gezeten door bendes, die denken dat ze door Joden te kidnappen een flinke duit aan losgeld kunnen vragen, zo vertelt een Joods-Venezuelaanse immigrant die tegenwoordig in Israël woont aan de Times of Israel:

"Nissim Bezalel, who moved to Israel from Venezuela a year and a half ago, said that Jews are in an increasingly perilous situation as a result of the widespread poverty stemming from the collapse of the Venezuelan economy.

“Because there is the image of Jews as wealthy people — that they have money — they are a target, to kidnap them and demand a ransom for them,” he told Channel 2. “It is not because they are Jews, it is because they have money.”

Daarnaast dragen ook de algehele instabiliteit, armoede, politieke repressie en het massale geweld ervoor dat veel Joden eieren voor hun geld kiezen en liever ergens anders bivakkeren, zoals bijvoorbeeld de familie Sadna. Ze lieten een huis met zeven slaapkamers en meerdere auto's achter om alleen met hun kleding en andere minimale bezittingen naar het Heilige Land te emigreren.
Goed dat deze familie weer veilig is. Maar het is natuurlijk uiterst zonde dat de Joodse diaspora wéér een land kwijt is waar het inmiddels te onveilig is geworden om te verblijven als Joden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten