Straatterroristen zorgen ervoor dat man doordraait en molotovcocktail gooit. Hij wordt opgepakt, zij niet

Geen categorieaug 17 2017, 10:00
Je kunt een hele buurt straffeloos terroriseren. Maar als een buurtbewoner een keer terugslaat komt de politie meteen langs.
In Nieuwegein is een normaal rustige, 60-jarige man opgepakt omdat hij onlangs een molotovcocktail gooide naar een stel jongeren. Als je dat leest concludeer je natuurlijk meteen dat meneer niet helemaal goed bij zijn hoofd is, of een tokkie eersteklas. Nou, dat valt mee. Volgens buurtbewoners is deze man een bijzonder goede buur... en draaide hij door omdat zijn buurt al tijden geterroriseerd wordt door een groep allochtone hangjongeren die iedereen lastigvallen, de man zelf keer op keer bedreigen, en vrouwen stelselmatig intimideren.

"Ze hebben hem tot waanzin gedreven”, zegt een mede-flatbewoonster zichtbaar aangeslagen. De vrouw, die uit angst niet met met haar naam in de krant wil, woont op dezelfde galerij als de 60-jarige man. „Die bende hangjongeren heeft hem net zo lang getreiterd tot hij doordraaide”, verklaart ze. „Ik heb het zien gebeuren. Die avond stonden ze voor zijn deur te dreigen. Ik wil zijn actie niet goedpraten, maar normaal is het een rustige man."

De straatterroristen noemen zichzelf "Nijpels Bende." En ja, die naam proberen ze echt eer aan te doen. Iedere normale buurtbewoner moet het ontgelden. Hoewel ze niet veel ouder dan vijftien zijn, aldus een buurtbewoonster, zorgen ze voor enorm veel overlast. "Elke nacht hoor ik ze voor mijn flat. Ze dealen drugs, vernielen auto’s en terroriseren voorbijgangers. Ik durf niet meer zonder mijn hond naar buiten."
Een andere vrouw noemt de bende "echt gemeen." Als twee jongens met een "Noord-Afrikaans uiterlijk" langs haar lopen begint ze opeens te fluisteren: uit angst. "Je kan hier niks zeggen, want dan pakken ze je," aldus deze dame in De Telegraaf.
De 60-jarige man had er uiteindelijk zo genoeg van dat hij doordraaide en een zelfgemaakte molotovcocktail op straat gooide. Hoewel de politie precies weet welke groep jongeren deel uitmaken van de 'bende' worden zij met rust gelaten. Maar de man? Die werd meteen meegenomen en zit nog steeds vast.
De politie moet haar hand maar eens in eigen boezem steken. Deze arme 60-jarige man is lettergelijk gek gemaakt door straatterroristen, en dat kon alleen maar gebeuren omdat Vadertje Staat zijn verantwoordelijkheden niet serieus neemt. Straatterroristen pak je aan. Punt. Als dit soort tuig drugs dealt, vrouwen seksueel intimideert (of erger) en brave burgers bedreigt dien je ze op te pakken en te vervolgen. Dat dit niet gebeurd is is puur en alleen te wijten aan de zwakheid, lafheid en, wellicht, de onderbemanning bij de politie, wat natuurlijk weer de schuld is van de politiek. Je kunt het de 60-jarige man nauwelijks kwalijk nemen dat hij enigszins te ver is gegaan -- hij was tot het uiterste getergd en stond er alleen voor omdat de autoriteiten niets deden om hem en zijn buurtgenoten te helpen. Probeer je hoofd dan maar eens koel te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten