Terreur in Marseille: idioot rijdt met opzet in op twee bushaltes. Minstens één dode!

Geen categorieaug 21 2017, 12:14
De politie gaat uit van opzet.
Het blijft maar doorgaan. Onlangs werd Barcelona opgeschrikt door een vreselijke terreuraanslag waarbij terroristen onder meer met een busje inreden op onschuldige burgers, vandaag gebeurde datzelfde in de Franse stad Marseille. En dan niet één keer, maar twee keer.
https://twitter.com/laprovence/status/899561428981624832
De eerste 'aanrijding' (lees: aanslag) vond plaats rond de klok van negen in de wijk Croix Rouge. Een 29-jarige vrouw raakte daarbij gewond. De tweede aanrijding was nog erger. Daarbij werd namelijk een 42-jarige vrouw vermoord.
Het goede nieuws? De 35-jarige man die de auto bestuurde is gearresteerd. Hij reed in een witte bestelwagen, een Renault Master. Eerder vanmorgen had hij -- of een medeplichtige -- die wagen gestolen.
Vooralsnog weigert de politie informatie te geven over het motief van de man. Hij is een bekende van de autoriteiten wegens diefstal en drugshandel, maar hij zou geen bekende zijn van de inlichtingendiensten. Natuurlijk betekent dat helemaal niets. De imam die de leider was van de terreurcel in Barcelona was ook een keer opgepakt vanwege de handel in drugs. Het is dus niet heel gek dat Twitteraars het één en ander vermoeden.
Het is triest, maar dit soort aanslagen zullen we ongetwijfeld nog veel meer zien in Europa. De enige manier om terug te vechten is om nu eindelijk eens te accepteren dat we in staat van oorlog verkeren met radicale ideologieën... en navenant te handelen. En wel meteen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten