Zero tolerance! Uitgezette Armeense moeder loog in haar asielaanvraag. Boontje komt dus om haar loontje

Geen categorieaug 15 2017, 10:00
Als je naar Nederland komt ben je welkom... als je dan maar wel eerlijk bent. Deze vrouw was dat niet. Daarom is het volstrekt logisch dat ze uitgezet is.
De Telegraaf bericht dat de 'Amersfoortse' vrouw die gisteren is uitgezet naar Armenië ons land moest verlaten omdat ze gelogen heeft in haar asielprocedure. Defence for Children heeft de verdediging van de vrouw en haar twee kinderen op zich genomen, maar nu blijkt dus dat de moeder van de kleine Lili en Howich de problemen zelf heeft veroorzaakt.
Overigens zijn die twee kinderen nog wél in Nederland.
Acht jaar geleden, toen haar kinderen nog kleine koters waren, werd de vrouw geïnformeerd dat ze terug moest. Een jaar eerder was de vrouw naar ons land gekomen. Volgens haar kwam ze uit Azerbeidzjan, maar dat klopt dus niet: Armenië zegt dat ze Armeens is en kon haar identiteit dan ook bevestigen. Vervolgens loog de vrouw er ook nog eens op los tegen rechters door andere namen op te geven voor haar kinderen én voor zichzelf.
Moeder Armina Hambartsjumian heeft het maar liefst negen jaar lang tegen beter weten in geprobeerd, maar de rechter oordeelde afgelopen vrijdag dan eindelijk dat het maar eens afgelopen moet zijn: zij en haar kinderen, die overigens geboren zijn in Rusland, moeten het land uit. Terug naar Armenië of naar een ander land waar ze wél welkom zijn.
Opengrenzen-links heeft zich het lot van dit gezin nogal aangetrokken, met allerlei acties -- online en in de echte wereld. We moeten steeds horen dat we medelijden moeten hebben met Armina, Lili en Howick. Ze zouden zogenaamd heel slecht behandeld worden. Nou, dat valt dus nogal mee. Ze zitten in deze situatie door het wangedrag van de moeder. De Nederlandse overheid én rechterlijke macht hebben keer op keer duidelijk gemaakt dat ze niet welkom waren. Als reactie daarop traineerde moederlief de boel nog wat meer in de hoop dat als ze hier een jaar of tien waren de overheid het lef niet meer zou hebben om de wet uit te voeren.
Alleen dat al is reden genoeg om dit gezin uit te zetten. Juist nu moet duidelijk worden gemaakt aan moeder Armina én aan mensen die vergelijkbare plannen hebben als zij dat er niet te spotten valt met de Nederlandse overheid. Mensen die eerlijk zijn en een goede reden hebben om naar Nederland te willen komen zijn welkom, maar leugenaars en achterbakse manipulatoren zijn dat niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten