Fortuyn-advocaat Hammerstein: noem de bekladding van huis Baudet een aanslag!

Geen categoriesep 08 2017, 19:35
Oscar Hammerstein, de voormalige advocaat van Pim Fortuyn, krijgt een deja-vu bij de bekladding van het huis van Thierry Baudet. Hij vindt dat media de politieke aanval een aanslag moeten noemen.
Volgens Anne Fleur Dekker was de aanval door feministen op het huis van Thierry Baudet slechts "wat verf op een huis". Maar de voormalige advocaat van Pim Fortuyn, Oscar Hammerstein, denkt er heel anders over. Hij krijgt bij de aanval akelige herinneringen aan 2002, toen Pim Fortuyn met taarten werd bekogeld. Anderhalve maand later werd de LPF-leider doodgeschoten.
Op Radio EenVandaag zegt Hammerstein dat de aanval op het huis van Baudet moet worden benoemd als aanslag:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/09/Eenvandaag-Hammerstein-Baudet.mp4"][/video]

"Één stapje verder en er gaat kippenstront in Thierry Baudet z'n gezicht. Nog een stap verder en er is iemand die opstaat en schiet op hem."

De advocaat heeft dus geen goed woord over voor mensen als Anne Fleur, die net doen alsof er niets aan de hand is. De aanslag op het huis van Baudet is zeer intimiderend en een vorm van politiek geweld. Dat moet je niet goedpraten, maar zeer serieus nemen. Wanneer de politieke discussie niet meer met woorden wordt gevoerd maar met geweld, zal iedereen daar onder lijden.
Iedereen – ook Anne Fleur – zou er goed aan doen om te luisteren naar de woorden van Oscar Hammerstein. Hij maakte van dichtbij mee hoe Pim Fortuyn werd gedemoniseerd. Eerst werd hij vergeleken met de nazi's, toen kreeg hij een taart in zijn gezicht, en uiteindelijk werd hij door een linkse terrorist doodgeschoten. Als links werkelijk tegen geweld is, moeten ze eensgezind afstand nemen van de aanval op Baudet. Doen ze dat niet, dan is het duidelijk dat het voorkomen van geweld hen geen snars uitmaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten