Zwembad past belachelijke wervingstekst aan na terechte kritiek Wilders

Geen categorieokt 25 2017, 11:00
"Shariazwemmen in Nederland."
Zwembad de Dol-fijn in Maassluis heeft een wervingstekst op zijn website aangepast na kritiek van Geert Wilders. Het zwembad, dat duidelijk de weg kwijt is, probeerde fundamentalistische moslims te werven door "(Allochtone) dameszwemmen" en "Zwemmen voor broeders" te introduceren en te promoten.
Nee, dat is géén grap:
Screen Shot 2017-10-25 at 10.40.51
Screen Shot 2017-10-25 at 10.41.11
Geheel terecht vond Wilders dat volstrekt belachelijk:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/922180642133237760
Nou, het zwembad heeft maar snel pas op de plaats gemaakt:

In een tweet aan Wilders, laat het zwembad weten de verwarring te begrijpen. ,,Wij hebben geen zwemmen meer voor alleen moslimdames maar voor alle nationaliteiten. We hebben, nadat we diverse reacties kregen, besloten de tekst aan te passen'', legt Dol-fijn manager Richard Ritmeester uit. ,,Daarmee is de kou hopelijk uit de lucht.''

Leuk geprobeerd, natuurlijk, maar daar trapt helemaal niemand in. De eerste wervingsteksten maken heel duidelijk wat het doel van het zwembad is: het is om allochtonen te werven. Ze zijn niet gericht aan mannen of vrouwen in het algemeen, maar specifiek op mannen en vrouwen met een islamitische geloofsovertuiging. En dan niet zomaar islamitisch, maar fundamentalistisch. Een 'gewone' moslim gaat namelijk probleemloos naar een zwembad waar mannen en vrouwen samen zwemmen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten