Lammetje wordt ontvoerd uit Kinderboerderij Sneek, Kansenparel uit Libië wil haar vervolgens slachten en opeten

Geen categorienov 09 2017, 14:00
Het arme beestje had het prima naar haar zin op een kinderboerderij in Leeuwarden, maar werd opeens gekidnapt.
Hoe triest kun je zijn? Nou, als deze malloot niet in aanmerking komt voor de 'loser van het jaar'-award weet ik het ook niet meer:

Een 25-jarige bewoner van het azc in Sneek is door politierechter Marijke Jansen bij verstek wegens heling van een gestolen schaap veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. De man heeft op 1 september geprobeerd een lammetje dat gestolen was bij de Kinderboerderij in Sneek, bij het asielzoekerscentrum naar binnen te smokkelen.

Medewerkers van het AZC zagen die nacht twee mannen met een lammetje bij de achterkant van het asielzoekerscentrum. Dat vonden ze toch een beetje vreemd. Daarom besloten ze poolshoogte te nemen.
Gek genoeg (ahem) gingen de twee kansenparels er op dat moment razendsnel vandoor. Vervolgens sloten ze zich op in een kamer in het AZC en weigerden ze naar buiten te komen. Uiteindelijk moest de politie erbij worden gehaald.
Uit het politieonderzoek bleek uiteindelijk wat er precies gebeurd was: het lammetje was gestolen uit de Kinderboerderij in Sneek. Vervolgens nam de man die nu veroordeeld is, een 25-jarige 'vluchteling' uit Libië, het arme beestje stiekem mee naar het AZC, waar hij een vriend uit Algerije overtuigde om hem te helpen om het beestje het centrum binnen te smokkelen. Die man, uit Algerije, dacht dat zijn mattie het lammetje op legale wijze gekocht had. Niet dus.
Ongelooflijk genoeg had de Libiër al een koelkast klaargezet in de gang van het AZC. Daar wilde hij het lammetje indoen -- na het arme dier geslacht te hebben, natuurlijk. Want ja, een week later was het Offerfeest.
Gelukkig werd er dus ingegrepen zodat het lammetje in kwestie nog steeds leeft... en de kansenparel in kwestie veroordeeld is tot een voorwaardelijke gevangenisstraf.
Waarom hij alleen veroordeeld is voor heling, vraag je? Omdat niet bewezen kan worden dat hij het lammetje in kwestie daadwerkelijk ontvoerd heeft. Wel is het duidelijk wat de rechter betreft dat hij wist -- of had moeten weten -- dat het om een "oneerlijk schaap" (lees: gestolen schaap) ging. Daardoor heeft hij zich schuldig gemaakt aan heling. Zie het maar een beetje als een maffiabaas veroordelen wegens belastingontduiking in plaats van voor moord en / of leiding geven aan een criminele organisatie. Het laatste is vaak heel moeilijk te bewijzen, het eerste gelukkig niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten