Robert de Haze Winkelman en Chris Aalberts verkopen onzin: het gaat prima met de uitbouw van Forum voor Democratie

Geen categoriefeb 06 2018, 7:41
Thierry Baudet legt uit dat het onzin is.
Gisteren besloot Robert de Haze Winkelman -- voormalig senator voor de VVD en tot voor kort prominent lid van Forum voor Democratie -- om de vuile was buiten te hangen van FVD. De reden voor zijn actie was duidelijk: Forum had hem uit de partij gezet omdat hij een couppoging had gedaan. Het is niet heel gek dat FVD daar geen trek in had en hem direct geroyeerd heeft.
Op Twitter ging De Haze Winkelman vervolgens los vanwege FVD's zogenaamde gesloten cultuur en "angst en wantrouwen" van het bestuur tegen de eigen leden. De uitbouw van de partij gaat hem namelijk veel te langzaam. Sterker nog, volgens hem is die "stopgezet in december" en is alles "gecentraliseerd bij het 3-mans bestuur."
https://twitter.com/DeHazeWinkelman/status/960574694763180032
Een totaal onzinnige opmerking, natuurlijk. Forum voor Democratie is welgeteld één jaar oud. Natuurlijk is de uitbouw even stopgezet. Kijk hoe snel het gaat met de partij qua ledental en virtuele zetels. Als partij zijnde moet je de handrem dan even gebruiken.
Helaas werd De Haze Winkelman direct bijgevallen door Chris Aalberts van TPO:
https://twitter.com/ChrisAalberts/status/960575154853154822
Met "voor de provincie" bedoelt Aalberts "de regio." In een email aan leden heeft Baudet namelijk onlangs uitgelegd dat Nederland wordt opgedeeld in verschillende regio's, en dat de boel vervolgens vanuit die regio's georganiseerd wordt.
https://twitter.com/ChrisAalberts/status/960576870155776001
Die redenering is wat lastig te volgen. Volgens Aalberts en De Haze Winkelman is de uitbouw niet "georganiseerd" omdat er te weinig mensen bij betrokken zouden zijn. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niets. Je kunt prima georganiseerd zijn met twee mensen, laat staan met tien.
Tegenover DDS laat FVD-leider Thierry Baudet dan ook weten dat de negatieve verhalen over een gebrekkige uitbouw je reinste onzin zijn. "De voorgang van de partij verloopt gestaag," zegt hij. "We zijn nu in alle vijf regio's van het land bezig met de selectie van geschikte kandidaten voor de Provinciale Staten."
"Maar," legt hij uit, "we doen het gecontroleerd, geen overhaaste stappen. Dit mag niet mislukken. En wij laten het niet mislukken."
"We zijn in charge en we doen het met beleid," aldus de FVD-leider.
Een actief lid van FVD bevestigt op Twitter dat de kritiek van Aalberts en De Haze Winkelman onzinnig is. "De teams" in kwestie, die voorlopig buitenspel zijn gezet en vervangen zijn door regionale leiders, vinden dat "helemaal prima," aldus deze mevrouw, "gezien de omstandigheden en snelle groei."
Er is dus wel een organisatie, maar die organisatie ziet er anders uit dan eerst gepland... wat komt doordat de partij zo snel groeit. Daar had, back in the day, niemand rekening mee gehouden, wat niet zo gek is aangezien de groei van FVD werkelijk historisch is.
FVD'er Mandy voegt daar aan toe dat "de teams in de provincie allemaal de ervaring [hebben] dat er sprake is van wildgroei. 'Fans' die uit naam van FVD pagina's maakten e.d. Er was geen controle meer. Nu even rust, pas op de plaats en geen overhaaste beslissingen nemen. Prima!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten