Barbaars: Indonesische christenen krijgen zweepslagen... omdat ze een kinderspel speelden

Geen categoriemrt 01 2018, 19:00
Het brute shariaregime in de Indonesische provincie Atjeh wordt steeds extremer, en lijkt voor de kleinste vergrijpen al iedereen te willen straffen - ook als je geen moslim bent.
Indonesië - het grootste moslimland ter wereld - glijdt af. Er was een tijd dat het land nog een zeer gematigde versie van de Islam aanhing, en hoewel dit voor de meeste bewoners nog steeds lijkt te gelden, maken meer extreme stemmen in de samenleving daar steeds meer kabaal. Het ergste is het in de provincie Atjeh, waar een verre mate van zelfbestuur geldt. Dat reikt zo ver dat de lokale overheid zelfs het recht heeft gekregen om de sharia-wetgeving in te voeren, wat de strenggelovige provincie dan ook heeft gedaan.
En wat een medelijden moeten we hebben met de bevolking daar. De naleving van die wetten wordt namelijk strenger en strenger. Zo moest in januari een christen vele zweepslagen incasseren, puur omdat hij het had gewaagd om alcohol te verkopen. En dat mag daar dus niet. Of wat dacht je van de transgenders die de straat op werden gesleept en publiekelijk kaal werden geschoren, puur om hen te vernederen? 'Barbaars' is de enige passende term hier.
Helaas heeft de shariapolitie sindsdien niet stilgezeten. Twee christenen zijn deze dinsdag voor een moskee, voor het oog van honderden toeschouwers, in elkaar gezweept door de lokale beul. Waarom? Hadden ze iemand vermoord? Wat gestolen? Misschien vreemdgegaan? Niets van dat alles: ze hadden slechts een kinderspelletje gespeeld. Lees maar mee:

Two Indonesian Christians were publicly flogged in Banda Aceh province on Tuesday for playing a children's entertainment game. The game is seen by authorities in the conservative Muslim province as 'gambling' and therefore it violates Islamic Sharia law. Some 300 people jeered and held up their mobile phones to record when Dahlan Silitonga, 61, and Tjia Nyuk Hwa, 45, were flogged six and seven times respectively.

The pair had been arrested along with a third man for playing a game at a children's entertainment complex that lets users exchange coins for prizes or vouchers, including cash.

Allemaal doodzondes dus, natuurlijk.
Helaas is het slechts één van de vele voorbeelden van radicaal islamitisch geweld die ons tegenwoordig bereiken vanuit Indonesië. En als je denkt dat het beperkt blijft tot Atjeh, dan heb je het helaas mis: in Jakarta werd vorig jaar nog de voormalige gouverneur veroordeeld tot een celstraf voor het beledigen van de Koran. Ja, het gaat echt de goede kant op daar.
Het is maar dat u het weet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten