Een fantastisch resultaat! Groep de Mos met gemak de grootste in Den Haag

Geen categoriemrt 22 2018, 11:00
Voor Richard de Mos blijkt de lokale politiek veel succesvoller te zijn dan de landelijke politiek.
Ooit zat Richard de Mos voor de PVV in de Tweede Kamer én in de gemeenteraad van Den Haag. Helaas voor hem -- tenminste, hij vond dat toen jammer -- zette Geert Wilders hem in 2012 niet op de kieslijst. Als reactie verliet De Mos de fractie in de Haagse raad en begon hij voor zichzelf.
Vanaf dag één bleek De Mos een enorm harde werker te zijn. Dag in, dag uit probeerde hij zichzelf en zijn nieuwe partij (Groep De Mos) op de kaart te zetten. Hij liet zich filmen door PowNed, emailde bloggers en journalisten met enige regelmaat, was hard aan het werk in de raad, en begreep dat je als moderne politicus zijnde altijd campagne moet voeren. Of er nou verkiezingen aankomen of niet.
Het resultaat mag er zijn: Groep De Mos werd gisteren veruit de grootste partij van Den Haag. Waar de partij bij de vorige verkiezingen drie zetels kreeg (wat toen een prima resultaat was!) waren dat er gisteren negen. Daarmee is De Mos groter dan de VVD. De nepliberalen werden gisteren tweede met zeven zetels. Ook heel aardig, en een winst van drie zetels voor die partij, maar vergeleken met de winst van De Mos is het veel minder opzienbarend.
De Mos dankt zijn succes aan wat hij zelf "ombudsmanpolitiek" noemt. Dit houdt in, legde hij uit toen de uitslag bekend was, dat hij en zijn partijgenoten continu in contact zijn met Haagse kiezers en naar hen luisteren. De kiezer is dus het klankbord van Groep De Mos. Welke onderwerpen zijn belangrijk? Waar gaat het mis? Op welk punt moet het beter? Welke straat moet gefikst worden (het is gemeentepolitiek he)? Hoe staat het met de veiligheid? De andere partijen leggen hun visie op aan Hagenezen. Groep De Mos doet dat niet; die luistert naar wat de kiezer denkt en wil, wat zijn problemen zijn, en handelt daar vervolgens naar.
Met andere woorden, Groep De Mos neemt het principe van 'de democratie' serieus. De partij is er voor de mensen, niet voor zichzelf. Dát is het grote verschil tussen De Mos en eigenlijk alle andere partijen in Den Haag -- en het is natuurlijk ook precies waarom lokale partijen gisteren over het algemeen uitmuntend gepresteerd hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten