Amerika haalt hard uit naar radicale ayatollahs-knuffelend Europa: "Jullie hulp zorgt voor meer moorden in Europa!"

Geen categorieaug 25 2018, 17:00
De Verenigde Staten is niet te spreken over Europese financiële steun voor de knettergekke ayatollahs in Teheran.
Amerika heeft gisteren laten weten dat het totaal niet te spreken is over een nieuw Europees steunpakket voor... de slagers in Iran. De Amerikaanse kritiek kwam een dag nadat de Europese Unie 18 miljoen euro aan Iran overmaakte hoegenaamd om dat land ervan te weerhouden nucleaire wapens te produceren.
De overboeking is een gevolg van de idiote deal uit 2015, die toen onder leiding van Obama, Frankrijk en Duitsland gemaakt werd met de gekke ayatollahs. Zij zouden zogenaamd afzien van het ontwikkelen van atoombommen, en in ruil daarvoor zouden ze financiële steun en andere presentjes krijgen.
In mei trok Amerika zich terug uit die deal, niet in de laatste plaats omdat uit alles blijkt dat de ayatollahs hun nucleaire programma gewoon doorzetten. Blijkbaar maakt dat Europa allemaal niets uit. Ayatollah Khamenei en zijn mede extremisten mogen zich verheugen in 18 miljoen gratis euro's. Met de groeten van de Europese belastingbetaler.
"Steun van Europese belastingbetalers stelt het regime in staat om de noden van hun volk te blijven negeren en zorgt ervoor dat het regime geen reden heeft om zijn beleid wezenlijk te veranderen," aldus Trumps 'Iran envoy' Brian Hook. "Meer geld in handen van de ayatollahs betekent meer geld om moordaanslagen te plegen in dezelfde Europese landen die dit geld overgeboekt hebben."
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is het daar helemaal mee eens. Hij zei vandaag dat de beslissing van de EU "een grote fout" is en een "giftige pil voor het Iraanse volk" en voor ieder land dat zijn best doet om Iraanse agressie in de region te stoppen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten