Verhagen maakt zich hard voor meer kerncentrales

Geen categoriefeb 02 2011, 10:15
Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) zei dinsdag dat hij eind volgend jaar een aanvraag verwacht te krijgen voor een kerncentrale of twee. Hij voegde daaraan toe dat de vergunning moet worden verleend als er aan de voorwaarden wordt voldaan.
Dat bericht Elsevier.
"Als er een aanvraag komt, ga ik ervoor zorgen dat er voldoende capaciteit is. Want ik wil deze kabinetsperiode nog een vergunning verlenen,' aldus Verhagen".
De vice-premier zal de details over voorwaarden voor de ontwikkelaars later naar de Kamer sturen, zodat het parlement haar niet zo heldere licht ook op de zaak kan doen schijnen, mochten met name de linkse Kamerleden daar in geïnteresseerd zijn.
Hoewel GroenLinks, de PvdA en andere progressieve 'do-gooders' het ongetwijfeld niet kunnen waarderen, kan Nederland het zich niet langer verooloven kernenergie links (hehe!) te laten liggen. We moeten onze eigen energiebronnen ontwikkelen en zo snel mogelijk als mogelijk is onafhankelijk worden van buitelandse mogendheden voor de voorziening van onze energiebehoefte. Waarom is het wel toegestaan kernenergie te importeren uit Frankrijk, maar niet om het zelf te produceren?
De huidige aanpak - ons opgedrongen door links - raakt kant noch wal. We maken onszelf afhankelijk van anderen, terwijl we Moeder Aarde toch (indirect) bevuilen met kernafval (zoals zij het zouden zien). Veel belangrijker is dat kernenergie - ironisch maar waar - relatief schoon én goedkoop is. Nederlanders worden jaar in, jaar uit geconfronteerd met hogere energierekeningen. Als we nu een paar kerncentrales neerzetten kunnen we die trend misschien eindelijk verbreken. Zou dat niet prettig zijn?
Dit land moet het al te lang zonder voldoende kerncentrales doen. Er is hier een belangrijke uitdaging weggelegd voor 'het meest rechtse kabinet ooit': de twee benodigde centrales moeten zo snel mogelijk worden neergezet.
Laten we dus hopen dat Verhagen zijn woorden waar kan maken en hij Nederlands' energiebehoefte zo snel mogelijk vervult.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten