Prominent CDA’er Vroom aan kop voor titel ‘islamiseerder van het jaar’

Foto:

Voor Job Cohen vormt de scheiding van kerk en staat een vervelende hobbel op de weg naar succesvolle integratie van minderheden. Daar Cohen religie als bindmiddel ziet, vindt hij het geen enkel probleem zo nu en dan dit fundament van het Vrije Westen aan de kant te schuiven.

Maar iedereen die denkt dat Job Cohen er wat van kan, stel ik bij dezen voor aan Henk Vroom, bestuurslid van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA. In het beleidsadvies Dialogue with Islam, dat Vroom schreef voor het Center for European Studies, schrijft hij dat regeringen meer mogelijkheden moeten krijgen voor een dialoog met moskeeën. (Dit omdat uit sociologisch onderzoek blijkt dat culturele factoren bijdragen aan de oververtegenwoordiging van moslims in allerlei negatieve statistieken.) Alsof dat nog niet alles is, gooit Vroom er verderop gewoon nog even een schepje bovenop:

“In institutions of care, the armed forces and prisons, rooms for prayer and Friday preaching are essential; in public institutions such as city halls, schools and universities, prayer rooms are advisable.

With members of Islamic communities, and particularly fiqh scholars, negotiations over prayer times will allow Muslims to live according to at least elementary religious rules. That would mean not organising meetings, classes, lectures and exams during the Friday midday salat, during the three days after Ramadan or during the Festival of Sacrifice.

Employers should openly discuss with Muslim employees how religious duties can best be combined with the obligations of the job.”

Geen tentamens op vrijdag, gebedsruimtes in ziekenhuizen en gemeentehuizen et cetera. Het idee dat religie tot het privédomein behoort, lijkt wezensvreemd te zijn voor Vroom. Het verbaast me dat Vroom niet schrijft dat het misschien maar beter is als we ons met z’n allen simpelweg tot de islam bekeren.

Enfin, Job Cohen you have met your match. Maar of Nederland daar nou zo blij mee moet zijn…

h/t: Nieuw Religieus Peil


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!