Namen en rugnummers (VI&VII): WJ Hilderink en Karin Nullamento

Geen categoriesep 13 2014, 9:00
Redactionele ruggengraat.
Zaterdag is cultuur en lifestyle-dag. Althans: dat wordt het bij de nieuwe site, waarvan we de naam zoals gezegd donderdag gaan onthullen. Voor wie het nog steeds niet helemaal goed begrepen heeft (hallo Piet Bakker!): als we zeggen "nieuwe site" dan bedoelen we NIEUWE SITE. Als in: niet deze. DDS blijft gewoon bestaan, de nieuwe site is een heel ander project. DDS blijft 100% gratis, de nieuwe site zal louter betaalde content bieden (met gratis social media-doorgeefluik, dat wel).
Goed, terug naar de cultuur dus. Een goede site heeft redactionele ruggengraat nodig. U kent inmiddels naast de chef (ondergetekende) en de adjunct-cheffin (Annabel Nanninga) ook politiek redacteur Jeroen Langelaar. Daar komen vanmorgen weer twee namen bij.
De een is Willem Jan Hilderink. Willem is een goede bekende van dit blog. Hij schreef er al voor toen we nog een klein blogje waren en doet dat nog steeds, zowel voor de opiniesectie als voor onze cultuurpagina Het Goede Leven (kortweg HGL). Willem is een werkstudent, dus brood verdienen doet hij behalve hier ook en vooral bij het Geenstijl-product DasKapital. Als allround talent, man of letters (and numbers) en wandelende stijlencyclopedie is hij de aangewezen persoon om de cultuurkar te gaan trekken. Zodra we eenmaal de horde van de 5000 abonnementen hebben genomen, gaat hij de overzetting van HGLvan DDS naar de nieuwe site aanpakken.
Hij wordt daarin bijgestaan door Karin Nullamento. Karin hebben we zelf ontdekt, op de cultuurpagina van DDS. Kwam zomaar aanwaaien en bleek mooi te kunnen schrijven over de meest uiteenlopende culturele onderwerpen - van Vijftig Jaar Barbie tot de Vijfde van Beethoven. Een nieuwe site moet ook nieuw talent brengen, dus wij geven Karin graag de kans om te laten zien wat ze in haar mars heeft. Naast haar werk bij de cultuurredactie zal ze ook algemene redactionele werkzaamheden verrichten.
Nieuw overzicht: Annabel Nanninga, Joshua Livestro, Pieter Omtzigt, Jeroen Langelaar, Bart Jan Spruyt, Nausicaa Marbe, Hafid Bouazza, Willem Jan Hilderink en Karin Nullamento.
PS: ex-mediaprofessor Piet Bakker schrijft dus over ons project en de toekomst van betaalde online journalistiek. U kunt het artikel hier lezen. Wel eerst betalen! (Wen er maar aan...)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten