Nou, nou. Tweede Kamer krijgt extra beveiliging

Geen categorieokt 28 2014, 15:00
Voortaan moeten álle bezoekers worden gescand. Nee, dát gaat helpen.
Wat gaat Nederland doen om te voorkomen dat ISIS-fans een aanslag plegen in het hart van onze Nederlandse democratie? Niet zo heel veel eigenlijk. De beveiliging rond het Binnenhof wordt aangescherpt, maar het stelt eigenlijk bar weinig voor.
Er worden twee maatregelen genomen: hier en daar worden een paar extra politie-agenten neergezet (oké, dat is wijs), en voortaan moet iedere bezoeker van de Tweede Kamer gescand worden. Citaat:

Volgens de directeur bedrijfsvoering, Henk Bakker, zijn er geen aanwijzingen dat er een specifieke dreiging op de Tweede Kamer is gericht. Hij schrijft dat in een e-mail aan de fracties. Alle bezoekers van de Kamer worden tot nader order gescand, ook de gasten die al waren aangemeld. Bij de ingangen van het gebouw in het centrum van Den Haag is extra politiebewaking aanwezig, aldus Bakker.

Die politie-agenten staan er trouwens al sinds het moment dat honderden Koerden de Kamer wisten binnen te dringen tot aan de beveiligingspoortjes. Kijk, de Koerden hadden niks kwaads in de zin. Maar moet je je voorstellen wat een (teruggekeerde) vrijheidshatende anti-Nederlandse ISIS-terrorist kan aanrichten met een compleet arsenaal aan wapens.
Het heeft niet zoveel zin alle aangemelde gasten van de Tweede Kamer ook nog eens te scannen, want die gasten worden uitgenodigd door Kamerleden, medewerkers, etc. en zouden dus te vertrouwen moeten zijn. Het gaat om de dreiging van een terreuraanslag. Een terrorist meldt zich heus niet eerst netjes aan via een medewerker van de Tweede Kamer. Jihadi's lachen zich kapot bij deze maatregelen.
Een bloedige aanslag alleen worden gestopt als de beveiligers op het Binnenhof wapens krijgen. Het is niet anders.
Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten