Nou, nou. Tweede Kamer krijgt extra beveiliging

Voortaan moeten álle bezoekers worden gescand. Nee, dát gaat helpen.

Wat gaat Nederland doen om te voorkomen dat ISIS-fans een aanslag plegen in het hart van onze Nederlandse democratie? Niet zo heel veel eigenlijk. De beveiliging rond het Binnenhof wordt aangescherpt, maar het stelt eigenlijk bar weinig voor.

Er worden twee maatregelen genomen: hier en daar worden een paar extra politie-agenten neergezet (oké, dat is wijs), en voortaan moet iedere bezoeker van de Tweede Kamer gescand worden. Citaat:

Volgens de directeur bedrijfsvoering, Henk Bakker, zijn er geen aanwijzingen dat er een specifieke dreiging op de Tweede Kamer is gericht. Hij schrijft dat in een e-mail aan de fracties. Alle bezoekers van de Kamer worden tot nader order gescand, ook de gasten die al waren aangemeld. Bij de ingangen van het gebouw in het centrum van Den Haag is extra politiebewaking aanwezig, aldus Bakker.

Die politie-agenten staan er trouwens al sinds het moment dat honderden Koerden de Kamer wisten binnen te dringen tot aan de beveiligingspoortjes. Kijk, de Koerden hadden niks kwaads in de zin. Maar moet je je voorstellen wat een (teruggekeerde) vrijheidshatende anti-Nederlandse ISIS-terrorist kan aanrichten met een compleet arsenaal aan wapens. 

Het heeft niet zoveel zin alle aangemelde gasten van de Tweede Kamer ook nog eens te scannen, want die gasten worden uitgenodigd door Kamerleden, medewerkers, etc. en zouden dus te vertrouwen moeten zijn. Het gaat om de dreiging van een terreuraanslag. Een terrorist meldt zich heus niet eerst netjes aan via een medewerker van de Tweede Kamer. Jihadi’s lachen zich kapot bij deze maatregelen.

Een bloedige aanslag alleen worden gestopt als de beveiligers op het Binnenhof wapens krijgen. Het is niet anders.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. Lia@DDS

  hier en daar worden een paar extra politie-agenten neergezet (oké, dat is wijs)”

  Alleen als ze ook gericht mogen schieten….. zonder gelijk in de strafbank terecht te komen…..

 2. Antivenin

  dan hebben ze het waarschijnlijk maar op 1 man gemunt.

   

  Nou, ik denk dat de wegkijkbrigade daar helemaal niet mee zit…

   

  Een paar krokodillentranen en weer een probleem minder, toch?

 3. Breinbrouwsels

  Als het hier in dit land met die suffe zakken daar in Den Haag zo door gaat dan valt er voor die SISSI’s niks meer te doen. Dan heeft het Eigen Volk de lantarenpalen al volgehangen met ballen en mutsen. Ik zie aan den einder massale massa’s van beroerde mensen die snikkend en schuimbekkend de slopers van hun land komen bedanken.

 4. Knarsman

  Hebben we nog wel voldoende F-16’s achter de hand?

 5. baksteen

  Ik denk dat we er meer aan hebben als aanstaande politici een psychologische test zouden krijgen.

 6. Na kaping NOS Journaal: snel extra beveiliging Mediapark nodig – De Dagelijkse Standaard

  […] plegen. Beveiligers moeten voortaan worden uitgerust met vuurwapens, niet alleen op het Mediapark, maar ook op het Binnenhof en op andere belangrijke […]

 7. Lia@DDS

  maar ik kan ze niet tegenspreken….

 8. Two Ravens Black Kettle

  Slechts 1 partij strijdt tegen Isis de rest zijn handlangers die teruggekeerde jihadisten beschouwen als ‘kansjongeren’.

  De One-Party (CDA-GL-CU-VVD-PvdA-SP-en de ergste de Armeense genocide ontkenners va D’66 + MSM) zullen alles in het werk stellen om onschuldige burgers te offeren op hun altaar van de PC.

  Waarom zou Isis in hemelsnaam de NL”se overheid willen treffen ?  Het zijn bondgenoten. Onze ‘massa-immigratie-geile Islam=Vrede, geef moordenaars gratis geld, een woning en wijf ! ‘overheid doet er alles aan om de westerse waarden om zeep te helpen.

  De jihadist en Pechtold, twee handen innig vervlochten op 1 decadente buik. De ene ontkent dat er een miljoen Christenen zijn afgeslacht, de ander is dit huzarenstukje aan het herhalen.

 9. baksteen

  Jurk aan, kalashnicov er onder en vol het vuur open terwijl je naar binnen loopt en dan? eerst thee drinken?

 10. P.S.

  Dag in dag uit wordt ons Hysterie, Racisme, Onderbuikgevoelens en weet ik al wat meer verweten. En nu gaan die laffe lieden de beveiliging voor zichzelf uitbreiden. Op basis waarvan? onderbuik gevoelens?  

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.