SGP stelt Kamervragen na artikel Jalta over antisemitisme

Jalta heeft meteen impact!

Eerder vandaag zette de nieuwe website Jalta haar eerste artikel online. En wat voor één. Uit onderzoek van Jalta in samenwerking met het CIDI blijkt namelijk dat het aantal antisemitische incidenten in het afgelopen jaar verviervoudigd is, en dat tweederde van de aanvallen op joden, hun huizen en synagoges op het conto komen van allochtone moslims.

De situatie is zo erg geworden in ons land dat joodse Nederlanders – van een timmerman tot een activist, en van een huisvrouw tot een student – zich publiekelijk helemaal niet meer als jood durven te identificeren. Radicale moslims – en daar hebben we er nogal wat van in Nederland – hoeven maar een keppeltje te zien of ze draaien volledig door. 

Zojuist sprak ik met een joodse kennis van me – een echte trots jood. Ook hij vertelde me dat hij, als hij over straat gaat, zijn ketting met davidsster snel onder zijn kleding verstopt en zijn kippa afdoet. De reden: doet hij dat niet dan wordt hij vrijwel zeker lastiggevallen door een groep hatelijke moslim-immigranten. 

Het is werkelijk te triest voor woorden. Nog maar een paar jaar geleden riepen we om het hardst ‘nooit meer’, daarbij refererend aan jodenhaat en de Tweede Wereldoorlog, maar nu moeten joden etnisch onderduiken omdat ze anders hun leven – of in ieder geval hun bezittingen – niet zeker zijn. Schandalig.

Dit alles wordt nog erger door de reactie van het kabinet. Eerder dit jaar liet minister Opstelten weten dat hij het “leuk” vond dat joodse instellingen bewaking inhuurden, maar dat dit absoluut “niet nodig” was. U ziet: die man is het contact met de werkelijkheid totaal verloren. Hier een sfeerimpressie van hoe het er echt aan toe gaat in ons land:

[CIDI-baas Esther] Voet is niet de enige bekende Joodse Nederlander die wordt beledigd en bedreigd. Cool Cat-textielkoning Roland Kahn liet deze zomer weten dat hij het zat was: “Ik word niet alleen uitgemaakt voor ’vieze vuile Jood’ en met de dood bedreigd, ook mijn winkels zijn het mikpunt geworden. Ze dreigen die in brand te steken. Nu wordt mijn dochter die in Amerika woont ook nog eens bedreigd, mijn vriendin van islamitische afkomst eveneens,” zei Kahn eind juli tegen De Telegraaf. Nu wil hij er niet meer over spreken met de pers: “Dat heb ik mijn dochter beloofd.” Maar het zijn niet alleen bekende Joden die lijden onder de explosie van antisemitisme en de toegenomen dreiging aan hun adres.

Gelukkig zijn er politici die wél begrijpen dat het zo niet langer kan en dat er eindelijk moet worden ingegrepen. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop heeft furieus gereageerd op de feiten geciteerd door Jalta en laat weten bij de eerste volgende mogelijkheid Kamervragen te zullen indienen. 

De toename van het aantal incidenten is schrikbarend. Het lijkt er steeds meer op dat de islamitische staten antisemitisme exporteren naar Europa, dus ook naar Nederland. Voor de SGP zijn de in dit artikel gepresenteerde cijfers reden om minister Opstelten morgen bij de Regeling van Werkzaamheden te vragen in hoeverre er daadwerkelijk wordt ingegrepen en vervolgd. De minister komt uit Rotterdam. ‘Geen woorden maar daden’ zou ik hem willen zeggen.”

Met andere woorden: er gaat dus iets mee gebeuren. Eindelijk wordt er actie genomen – en de kans bestaat dat andere partijen zich bij de vragen van de SGP zullen voegen. 

Op dag één van de proefweek heeft Jalta dus al meteen impact. Onthoud: deze cijfers waren door niemand onderzocht. Als Jalta er niet was geweest zouden zij verborgen zijn gebleven voor het publiek en zouden er geen Kamervragen over worden gesteld. De politiek zou dan blijven doen alsof er niets aan de hand is en bezorgde joden blijven uitlachen (zoals Opstelten tot nu toe heeft gedaan).

Het is noodzakelijk dat Jalta ook na deze week dit soort belangrijk werk kan voortzetten. Dat kan alleen als we ons samen voor Jalta inzetten, een abonnement nemen en vrienden en familie vragen hetzelfde te doen. Het is nu of nooit, Jalta moet 2.000 leden extra binnenhalen. Lukt dat niet dan is het einde oefening en kunnen de oude media op de oude gebruikelijke manier doorgaan, waardoor grote maatschappelijke problemen niet benoemd worden en ongemakkelijk nieuws onder het tafelkleed wordt geveegd – net zoals gebeurd is met deze cijfers over het aantal antisemitische aanvallen in ons land.

Word daarom lid. Vandaag nog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

37 reacties

 1. dirkl

  @ MariaJacobs:

   

  Leer eens lezen: ik zei “IDEOLOGISCH GEZIEN naar Auschwitz”
  Natuurlijk pikt U er een zijdelingse krent uit terwijl U het geheel van de argumentatie bezijden laat, typisch.

  Jaloezie, positiver in het leven staan, ook een plakje kaas op de boterham willen?

  U doet mij schaterlachen: Ik heb genoeg kaas op mijn brood zoals Baudet ook heeft (€10k/maand+), en ik schrijf gratis als de zaak mij aan het hart gaat. Iemand die vooruitbetaald geld eist voor het op papier zetten van zijn principes mag van mij inderdaad IDEOLOGISCH GEZIEN naar Auschwitz afgevoerd worden.

 2. dirkl

  “Het is nu of nooit, Jalta moet 2.000 leden extra binnenhalen. Lukt dat
  niet dan is het einde oefening en kunnen de oude media op de oude
  gebruikelijke manier doorgaan”

   

  Mozes kriebel?

   

  Dus de toekomst van Nederland staat of valt bij deze “magische grens” van 2000 vooruitbetalende leden.

   

  “Einde oefening”…….dus jullie gooien je principes in de kliko-bak als er slechts 1500 leden zijn?

  Wat een vreemde redenering…….ga eerst eens schrijven, trek volk, in plaats van vooraf te huilen over “magische grenwen”

 3. MariaJacoba

  Zou het wat fatsoelijker kunnen? Zo’n opmerking naar Auschwitz is een grof schandaal. Er zijn blijkbaar altijd nog mensen op deze wereld  die denken dat mensen in dienst van nu bv. JALTA gratis werk leveren. Voor niets gaat de zon op. Dirkl lever jij gratis werk of wil je ervoor betaald worden. Ik denk het laatste, jij wilt toch ookt graag een plakje beleg op de boterham i.p.v. een droge boterham zonder iets. Ik proef jaloezie uit jouw woorden en niet zo weinig ook. Een beetje positiever in het leven staan ,maakt minder zuur..

 4. dirkl

  “Annabel Nanninga – Adjunct Chef”
  “Josha Livestro – Hoofdredacteur”

  “Jeroen Langelaar – Chef Politeik”

   

  En nog een heleboel “Cheffen”, alsof je het hebt over De Telegraaf met een oplage van 1 miljoen waardoor je behoefte hebt aan een leger aan redacteurs en cheffen, maar jullie hadden tot voor kort nog nier 1 artikle online geplaatst, maar wel reeds behoefte aan een leger aan redacte-eurs en cheffen……nu begin ik te begrijpen waarom jullie die €420.000/jaar hard nodig hebben, vooruitbetaald.

 5. Frank Rijk

  Wat een onzin. Op de NOS is er een speciale tag ‘antisemitisme’ en als je daar op klikt dan zie je dat er geen maand voorbij gaat dat er geen antisemitisme wordt gemeld. Ook de ‘jaarcijfers’ van het CIDI worden netjes vermeld. Jalta meldt dus niets nieuws, maar meldt wat alle andere media ook melden.

   

  Helaas wordt in dat overzicht ook vermeld dat het CIDI het druk heeft met het aanvallen van Wilders, maar de lankmoedigheid van andere politieke partijen niet aankaart. Het is natuurlijk ook gemakkelijker om de oppositie aan te vallen dan de zittende partijen.

 6. dirkl

  Heel het idee van vooruit-betalende lidmaatschappen is onsmakelijk.Niemand weet nog niet wat er komt te staan, hoe kan je lid worden dan?

  Het is als een politieke partij die nog geen enkel programma-punt heeft maar wel al de boer op gaat om leden te werven.

 7. dirkl

  “Help ons de horde van de 5000 te nemen, sluit vandaag nog een lidmaatschap af.

  Ja, ik word lid en steun Jalta een jaar lang met €7,- per maand.”

  dus 5000 x 7 x 12 = €420.000/jaar voor een site die qua hosting en domeinregistratie hooguit €1000/jaar kost, doe er dan ook nog een administrator bij van €3000/maand (alhoewel: dat doet de gedreven initiatiefnemer toch graag gratis voor niks normaal gesproken?)

   

  Horde……..welke horde……waarom ligt de lat op 5000? Wat als er 4999 leden zijn, geven julie dan de brui eraan omdat “de horde’ niet bereikt is?

   

  Leg eens uit AUB.

 8. dirkl

  Vragen Bolkestijn en Baudet vooraf  €2000 per aangeleverd artikel?

  Dan mogen ze van mij direct naar Auschwitz ideologisch gezien.

 9. dirkl

  Misschien is het een heel goed initiatief, maar ik zou het anders lanceren: Laat Bolkestijn etc eerst samen 50 mooie artikels schrijven zodat je reeds een goedgevulde site hebt, ga dagelijks updaten met nieuwe artikelen. En maak dat “rechts Nederland”, van Geenstijl tot DDS er naartoe linkt omdat er gewoon iets goeds staat.

  Wat jullie doen nu is zuur, minimalistisch, dreigend, smekend, huilend, voetstampend….

 10. dirkl

  Waarom zitten jullie zo te smeken om donaties en te dreigen dat je er mee gaat stoppen als je niet genoeg leden hebt?

  Een website online zetten kost €20 domeinnaam jaarlijks + €10/maand hostingkosten.
  Eisen jullie scribenten een gegarandeerd vooruitbetaald gage of zo?

  Als je vanuit gedrevenheid en overtuiging een nieuwe ideologische site wil lanceren, ga dan niet vooraf lopen zeiken over contributies, jullie kunnen allemaal je eigen broek reeds ophouden.

  Ik vind het bijzonder vreemd dat er continu gehamerd wordt over betaald lidmaatschap weken voor de site online was, en nu na het eerste artikel weer: hameren op contributies, zit er iemand krap bij kas daar ergens?

 11. Egor

  Ach, gun Jalta toch succes! Gefeliciteerd met de extra publiciteit nav de kamervragen.

   

  Rest mij toch nog 2 vragen aan Jalta of DS te stellen:1 krijgt Jalta eigenlijk, indirect of direct subsidie?

  en vraag 2 heeft met de kamervragen te maken:

   

  wetende dat bij DS en ook Jalta er een aantal extreem-religieuze mensen rondlopen, vroeg ik mij of of de kamervragen van de extreem-religieuze SGP en dus de extra publiciteit voor Jalta een soort samenwerking is? Zo ja, brilliante actie! Zo nee, de hand van god dan, die kamervragen van de SGP op het eerste artikel.

   

  Succes met Jalta toegewenst.

 12. Michael van der Galien

  Ze zijn publiekelijk geworden omdat Jalta er specifiek om heeft gevraagd. Anders waren ze er niet gekomen, jantjebeton. Merk ook op dat verder niemand in de media de cijfers – die nog niet gepubliceerd waren – overneemt. Ze vegen het dus nog steeds onder het tafelkleed.

 13. anoname

  dit zegt Wilders toch al jaren?

 14. Janbert

  De groei van het antisemitisme is een voorspelbaar gevolg van de massale   moslim  immigratie naar Europa. 

   

  Deze immigratie heeft niet alleen Jodenhaat meegebracht maar ook b.v homo haat en discriminatie van vrouwen en andere onwenselijke gebruiken en gewoonten.

   

  Dit zal in de toekomst alleen maar erger worden vanwege de blijvende stroom moslim immigraten naar Europa.

   

  Ik heb 10 geleden al voorspeld dat er een tijd zal komen in Europa dat Joden niet meer veilig over straat kunnen.

   

  Helaas luistert de politieke en media elite niet en denkt dat met wegkijken deze problemen zullen verdwijnen.  Maar in werkelijkheid zullen dit soort problemen alleen maar groter worden in de toekomst.

 15. anoname

  Dat hiermee het rechts geluid achter een betaalmuur verdwijnt.
  En de vrijwillige rechtse abbonees laten zich hiermee opsluiten.

  Is dat het doel? Rechts insluiten?  Geld verdienen?
  Of een rechts geluid laten horen???

  Achter een muur is het moeilijk om om hulp te roepen…
  Jalta lijkt me eigenlijk steeds meer een “Human Farm”, helaas…

 16. chris2

  Toch raar dat die Bisschop wacht tot Jalta (i.s.m. CIDI) met deze cijfers komt. Als kamerlid kan hij ook een onderzoek doen. En hij heeft het voordeel onbelemmerd toegang te hebben tot het SGPmedium dat Reformatorisch Dagblad heet. Maar ja, zelf onderzoeken zit er kennelijk niet in, noch bij  ex schoolmeester Bisschop, noch bij het RD dat klakkeloos de msm volgt, inclusief het ongenuanceerd wegschriven van Wilders door Addy de Jong. Deze voert kennelijk een persoonlijke en smerige vendetta tegen de PVV, of het moet zijn (vanwege latent minderwaardigheidscomplex) dat hij zo vilein over Wilders schrijft om vooral maar mee te tellen in de mediawereld.

 17. beppie

  Wat is nu eigenlijk de doelstelling van Jalta-Een meer rechts geluid als tegenwicht voor de linkse media. Het wordt dus een betaalsite met tenminste 5000 betalende leden. Welke mensen bereik je dan. Niet de linkse geïndoctrineerde goedmensen. Die zullen zeker geen lid worden. Alleen de mensen die zich in hun rechtse oordeel bevestigd zien worden. Wil je echt de publieke opinie beïnvloeden dient de site voor een ieder toegankelijk zijn. Hoewel ik vind dat DS daar al aan voldoet. De opinie en onderzoeksartikelen kunnen dus heel goed terecht bij DS. Ik beveel dan ook juist aan anders denkende eens een kijkje te nemen bij DS en wijs op goede artikelen. Wil je echt een breder publiek trekken is een week gratis niet voldoende dat zou minstens een jaar moeten zijn. Als mensen eenmaal aan je site gewend zijn en de waarde ervan inzien zijn ze bereid er voor te betalen.   

 18. Michael van der Galien

  Lieftinck fan: goed om te horen dat je lid bent geworden van Jalta… al zie ik niet in waarom je DDS dan meteen maar links laat liggen. Ho, ho, er is toch genoeg ruimte voor ons allemaal?

   

  MS: mooi gezegd!

 19. Lieftinck fan

  Jalta is de eerste krant sinds decennia waar ik van ben lid geworden, in de hoop om een ander geluid te laten horen dan de MSM, die over het algemeen over bepaalde onderwerpen overheidsinstanties nakakelt zoals het RIVM (grote dieptepunt was het spinnen van de Mexiaanse griep hype, terwijl de alternatieve media al precies wist hoe het zat) of een professor van de bank, die natuurlijk heel erg objectief zijn (kuch), vooral als het over de Euro gaat.

   

  En wat mij betreft mag Jalta mij ook prikkelen met een mening waar ik het niet mee eens bent. Ik ben niet zo kinderachtig om meteen huilend weg te lopen, zoals sommige reaguurders.

   

  Ik ben benieuwd, en ben ook trouw.

  Ik ben bijna heel mijn leven lid geweest van de Elsevier. Wie weet blijf ik ook trouw aan Jalta.

   

  Ik zal dan alleen geen tijd meer hebben voor de DDS, al zal ik zo nu en dan naar FTM surfen voor een artikel van Jean Wanningen.

   

  Overigens is het niet alleen kommer-en-kwel. Zembla heeft soms goede uitzendingen, hetzelfde geldt voor Tegenlicht van de VPRO.

 20. Jonas

  Goed dat de SGP vragen gaat stellen over het antisemitisme door moslims zeg maar islamfascisten. De uitkomst kan ik wel gokken.”Er is niets aan de hand”. Maar Wilders roept al jaren het gevaar van de islam. Die staat haaks op onze vrijheden wat er nog voor door gaat en de democratie. Ook vrijheid van godsdienst. De islam wil ons onderwerpen aan de kwaadaardige,geweldadige sharia. Dan is er geen ruimte voor wat niet des islam is. Waardeloos. Omdat zij zich superieur wanen want in hun oorlogzuchtig boek staat dat de Jood,Christen en de niet moslim minderwaardig zijn. Die ze moeten vervolgen, vernederen en vermoorden. Zichtbaar over de hele wereld.De grootste groep wereldwijd zijn de christenen die dat overkomt door islamfascisten. Momenteel zijn in ons land maar in heel de EU de Joden die al te maken krijgen met geweld en haat door moslims. Daarna de christenen en de niet-moslims. Janmaat zag het al en Foruyn en nu Wilders. Die mijn stem krijgt. Want we zijn reddeloos verloren door nu de linkse kerk. Wilders werpt een dam daar tegen p. Alrhans dat wil hij. Maar de wegkijkende linkse kerk kliek wil het niet weten of zien. Spelen struispolitiek. Maar door hun toedoen krijgt de segregerende islamfunda’s de ruimte die ze van ons innemen. Ons erfgoed staat onder druk. Maar Jalta hoeft voor mij niet. Te weinig steun voor Wilders. Er is nu toch DS? Verbeter dat en die schrijvers kunnen toch voor DS schrijven? Betaal het door reclames i.p.v. een betaalde site als Jalta. Werkt volgens mij niet echt.

 21. MS

   

  Ik hoop dat mensen het grotere belang zien om Jalta een kans te geven dan de zeven euro per maand waar men over valt.

  Wat een gezeur hier over dat bedrag.

  Er zijn toch veel belangrijkere zaken en belangen aan de orde dan die zeven euro?

  Neem alleen al die vreselijke MSM.

  De politieke correctheid en het wegkijken voor problemen moet stoppen!!

  Wij als burgers hebben daar een verantwoordelijkheid voor door te reageren op artikelen en door initiatieven die dit trachten tegen te gaan te steunen. 

 22. Michael van der Galien

  Goed nieuws! We hebben het betalingssysteem aangepast waardoor lezers die in het buitenland wonen nu ook een abonnement kunnen nemen! Woont u niet in Nederland maar wilt u toch een abonnement? Geen punt! 

  https://www.jalta.nl/#abonneer

 23. Michael van der Galien

  Hrdekadt: kijk, hartstikke mooi! En vrees niet er komt nog veel meer goeds aan!

  Dick: schitterend uitgelegd hoe de vork in de steel zit.

 24. HrDeKadt

  Toch maar een maand abo genomen. Het ziet er veelbelovend uit. Doet me denken aan ‘Opinio’ waar ik alle exemplaren van heb bewaard. Vond het erg jammer dat Opnio ter ziele ging. Er is een grote behoefte aan conservatief rechts liberaal nationaal gedachtegoed en bijbehorend schrijfsels. Ik zal Jalta zeker mede beoordelen op de wijze waarop over Wilders en de PVV geschreven gaat worden. Als ze bij Jalta net zo hypocriet en schijnheilig over genoemde gaan doen ben ik weer weg. Ik ben klaar met al die ‘dubbeltalk’. Wilders is de belangrijkste politicus in Nederland en hem blijven af- en uitzonderen gaat averechts werken. Het is niet meer geloofwaardig. Ik ben klaar met de rest van het politieke establishment in dit land. Na 2 politieke moorden zit ik niet op een derde te wachten. Jalta moet het maar laten zien. Kan ik er in ieder geval over meepraten. Hopelijk melden zich genoeg mensen aan. Het een hoeft het ander niet altijd te bijten tenslotte.

 25. Dick Kraaij

  Inderdaad, @jantjebeton, wat Michael van der Galiën zegt:

   

  Het CIDI publiceert zelf geen onafhankelijk journalistiek medium; ze doen alleen hun eigen huisorgaan. De meeste journalistiek citeert onderzoek van derden. Daar is niks mis mee, integendeel. Journalistiek (uitgezonderd hard-core onderzoeksjournalistiek) die zelf onderzoekjes in elkaar flanst en naar buiten brengt, is niet altijd bezig met haar kerntaak.

   

  Dus als een medium als Jalta – in een verhaal dat leest als een trein, dus op toegankelijke wijze – publiceert, kunnen we het daarvoor eren. De naam CIDI wordt bovendien telkens genoemd.

   

  Kortom, helemaal prima.

   

  Verder vind ik de opmerkingen van chris2 ook niet erg sterk. Roelof Bisschop is kamerlid; geen journalist of onderzoeker. En dat hij ook eens iets anders heeft om te citeren dan het Reformatorisch Dagblad, is alleen maar gunstig. Bart Schut is niet eens christelijk, laat staan refo.

   

  Ook van andere kritische geluiden over dit stuk en behoefte die we wel of niet aan Jalta zouden hebben, ben ik niet onder indruk. Ik ga niet zelf alle antisemitisme-incidenten die de NOS ooit gemeld heeft bij elkaar sprokkelen. Daar kun je ook geen kamervragen mee stellen. Zo werkt het niet. En bedenk: ondanks alle incidenten in het afgelopen halfjaar, kon Timmermans wegkomen met zijn opmerkingen dat Jodenhaat toch nog steeds vooral komt van EU-kritische hitlertjes die hij zo hartgrondig haat: Le Pen, Wilders enz.

   

  Met dit Jalta-stuk wordt het de timmermansen van deze wereld lastiger gemaakt om te duiken voor de echte oorzaak van toenemende Jodenhaat.

   

   

   

 26. dirk1940

  U schrijft hier geloof pas een paar weken.

  Als we nu eens afspreken dat we gewoon commentaar geven en niet oeverloos heen en weer schrijven?

  Want dat is hinderlijk en getuigd van snobisme

 27. chris2

  Zoals eerder opgemerkt loopt dit ‘onderzoek’ wel heel erg achter de feiten aan, c.q. werden de feiten – ieder die niet blind was kon ze met eigen ogen al lang zien – niet eerder door de media (stilzwijgende code?) opgepikt.

  Misschien zouden media en beleidsmakers wat pro actiever te werk kunnen gaan en ook zich eens af kunnen vragen hoe lang christenen hier nog herkenbaar (kruisje) over straat kunnen gaan zonder gemolesteerd te worden door ‘u weet wel’. In Zweden, Noorwegen en Denemarken kan dat in ieder geval al niet meer.

   

 28. Michael van der Galien

  dirkl ik heb alweer genoeg van je getrol.

 29. Janbert

  Ik vind het artikel van Jalta over de Jodenhaat een goed en helder geschreven stuk.  Ik hoop dat er in de toekomst meer van dit soort verhelderende stukken worden geschreven die een politiek taboe doorbreken.  Het artikel laat duidelijk zien hoe Jodenhaat gerelateerd is aan de immigratie van moslims naar Europa en hoe zwak de politiek reageert op deze Jodenhaat.

   

  Laten we hopen dat het Jalta artkel veel tracking krijgt.

 30. dirkl

  @ chris2:

   

  Betaalmuur, alleen toegankelijk voor abonnees? De site is open voor iedereen op dit moment en lijkt me dat te blijven in de toekomst.
  De mensen van Jalta wanen zich echter te superieur om eens in 2 zinnen uit te leggen waarom ze nou juist precies 5000 leden (€400k/jaar) nodig hebben alvorens ze hun principes delen met ons klootjesvolk. Arrogantie ten top.

 31. dirkl

  Staat er letterlijk op Jalta:

  “Joram Bolle – chef video”

  Nog geen ene video te zien op de lege site, maar wel al behoefte aan een “chef video” (€40k/jaar?).
  En als er al in de toekomst eens in de week een videootje embed of gestreamd wordt, heb je daar dan een “chef video” voor nodig?

  Jaloezie, nee, eerder gegniffel om zoveel domheid en borstklopperij.

 32. jantjebeton

  Hoe erg ik Jalta zijn succes ook gun, onderstaande claim klopt mijns inziens niet.

   

  “Onthoud: deze cijfers waren door niemand onderzocht. Als Jalta er niet
  was geweest zouden zij verborgen zijn gebleven voor het publiek en
  zouden er geen Kamervragen over worden gesteld.”

   

  De cijfers komen van de CIDI, niet van Jalta.

 33. Els

  Op een gegeven moment ben ik maar opgehouden de commentaren van de reaguurders te lezen. Voor de meesten geldt: wat zijn jullie ongelofelijke TROLLEN.

   

  Dat (het nieuwe) Jalta aan de weg timmert om een plaatsje te veroveren in het reeds grote scala aan weblogds die nieuws en opinie leveren van allerlei pluimage en politieke richtingen en die in principe allemaal moeten zien te overleven, is noodzakelijk en evident. Zonder marketing kom je er nu éénmaal niet.

   

  Jullie aversie zou begrijpelijk zijn indien de “onophoudelijke” reclame voor Jalta van o.a. v.d.Galien en Verhoef structureel zouden worden. Daar is op dit moment geen sprake van.

   

   

   

   

   

 34. joga

  Het is inderdaad een wanhoopspoging om op deze manier leden te werven, terwijl zoals anoname  hierboven debiteert Geert Wilders en de PVV dit al jaren zeggen en bijna geheel stedelijk Nederland hier praktisch van op de hoogte is vanwege de vele mensen die al in elkaar geslagen zijn  of dagelijks worden bespuugd en de spandoeken van  Marokkanan,Turken,  Groenlinks en de SP o.l.v. Harry van Bommel, van Agt en heks Duisenberg onder de kreten Hamas, Hamas,………..

   

  En het OM onderneemt hiertegen niets en onze regering wakkert het met onze Alzheimer-patient Opstelten alleen maar aan. Een grove schande, die we hier in Nederland niet langer moeten pikken.

 35. Guus d

  Het eerste artikel van Jalta gaat over zo ongeveer het belangrijkste strijdpunt van Wilders, nl. Islam versus Joden, en toch wordt juist Wilders buiten de deur gehouden bij Jalta.

 36. dirkl

  Waarom “leden werven”? Het klinkt zo jaren ’60, toendertijd had je inderdaad nog 50.000 leden nodig als je 5 uur zendtijd wilde bemachtigen op staatstelivisie Nederland 1 en 2.

  Leden werven……op internet anno 2014 waar jan en alleman gratis kan beginnen, en dat voor een internet site die nog niet eens bestaat?

   

  Wat willen jullie in hemelsnaam bereiken met die betalende leden, anders dan jullie kas spekken?
  Waar dienen die leden dan toe, ga je daarmee pochen, is het een vereiste voor iets?

  Zo ja, waarvoor dan, hebben jullie een minimaal aantal betalende leden nodig? Leg eens uit waarom dat zo broodnodig is, ik begrijp er niks van.

  Dus willen een nieuwe grootse site die “De Waarheid openbaart”, maar je verblijft direct vooraf in het ontastbare vuige waarom je geld nodig hebt. Vreemd gedoe….

 37. anoname

  Geld is mooi, helemaal mee eens.

  Meer rechts geluid is prachtig.
  Het bewuste of onbewuste nadeel van Jalta is dat straks het rechtse geluid,
  van 5000 man sterk achter een muur verdwijnt.

  Deze waardevolle reageerders zullen dus minder van zich laten horen.
  Indirect zal Jalta hopelijk wat losmaken her en der in de politiek.
  Maar we weten hoe traag de politiek werkt (niet).
  Persoonlijk denk ik dat het effectiever is om die 5000 man in het openbaar te laten spreken.
  Waar de wijfelaar makkelijk een kijkje kan nemen, af en toe wat kan opvangen.

  Misschien is er een manier om dat nadeel in een voordeel te veranderen.
  Artikel deels openbaar? Reacties openbaar? er is vast van alles over te bedenken.
  Maar ik hoor helaas Jalta daar niet over spreken.
  Reacties zijn volgens mij helemaal niet mogelijk?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.