‘Stop met hetze tegen politie in Schilderswijk’

Foto:

Kwaadwillenden proberen in de Schilderswijk het volk op te zetten tegen de politie. “Het is de hoogste tijd dat iedereen openlijk afstand neemt van deze malafide figuren.”

Ik ben het niet altijd eens met CDA’er Ibrahim Wijbenga, maar hij heeft toch maar mooi een goed stuk geschreven voor Zaman Vandaag over etnische profilering door de politie en de hetze die al maanden in Den Haag en dan met name in de Schilderswijk tegen de politie wordt gevoerd.

Even ter herinnering: volgens het actiecomité Herstel van Vertrouwen (inderdaad, dat comité van de Jodenhatende ex-ambtenaar Yasmina Haifi), ex-PVV’er Arnoud van Doorn en zijn islamitische Partij van de Eenheid gebruikt de Haagse politie disproportioneel geweld tegen de inwoners van de Schilderswijk, omdat ze allochtoon zijn.

Uit uitgebreid onderzoek van de Nationale Ombudsman bleek er helemaal geen sprake te zijn van structurele misstanden bij de politie. Toch blijven types als Haifi, Van Doorn en anderen maar zeuren, klagen en drammen dat de politie wél etnisch profileert en wél buitensporig geweld gebruikt tegen allochtone inwoners van de Schilderswijk.

Wijbenga schrijft: “Vanuit het Haagse lokale openbaar bestuur, een actiecomité en een ambassadeur, werd er een hetze, een smeercampagne gecreëerd en gefaciliteerd tegen de politie, en in het bijzonder het namen en shamen van Haagse dienders.” Kerncitaat:

De schade die het comité met hun volstrekt ontoelaatbaar gedrag aan het imago van de Schilderswijk, toch al aangetast door allerhande incidenten, is enorm. Het actiecomité wordt in de volksmond inmiddels al spottend ”Herstel van Wantrouwen” genoemd. Maar daar laten ze het niet bij; in de rebound deed zich een incident voor; een 14-jarige jongen werd aangehouden en het actiecomité ziet zijn kans schoon om opnieuw hun punt te maken.

Wat er vanaf dat punt gebeurt is ongehoord. Het actiecomité omarmt het 14-jarige knulletje en probeert opnieuw haar nummer te maken, de lokale in opspraak geraakte moslimpartij Partij van de Eenheid pakt het op en stelt raadsvragen, maar daar blijft het niet bij. De Partij van de Eenheid, bij monde van commissielid Arnoud van Doorn, twittert een foto van een agent met roodomrand randje “alle rotte appels weg bij de politie anders heeft Den Haag een serieus probleem” en zo ontploft de discussie. Ook het mediaoptreden van de Marokkaanse ambassadeur tegen vermeend politiegeweld in de Schilderswijk hoort bij dit dieptepunt.

De conclusie van Wijbenga is ijzersterk:

Het is de hoogste tijd dat iedereen die zich inzet tegen etnisch profileren openlijk afstand neemt van het actiecomité en malafide figuren als Van Doorn en zijn Partij van de Eenheid. Hoe langer gematigde krachten zwijgen, hoe meer kansen kwaadwillige figuren krijgen om de politie onderuit te halen en een sfeer van wantrouwen en haat te kweken, waar het al lang niet meer gaat over etnisch profileren, maar het doel is om de politie vijand nummer één te maken.

Ik ben het voor de volle 100 procent eens met Wijbenga op dit punt. Niemand zou nog naar het actiecomité Herstel van Vertrouwen moeten luisteren, al helemaal niet nu is gebleken dat degene die daar de scepter zwaaide, Haifi dus, er knettergekke antisemitische complottheorieën op na houdt. Hetzelfde geldt voor Van Doorn en de partij waar hij voor werkt. De fractievoorzitter van die partij verheerlijkte de terreur van ISIS.

Die gasten willen helemaal niet dat de problemen in de Schilderswijk worden opgelost. Ze zijn er juist bij gebaat als er meer olie op het vuur wordt gegooid in de Schilderswijk. Dat is dan ook wat ze gretig doen door onder andere te demonstreren in de straten van de Schilderswijk en de allochtone bevolking op te jutten tegen het lokale gezag. Niet meer serieus nemen dus.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!