Bekende ex-PVV’er Laurence Stassen stapt over naar VNL

Foto: "Een stem op de PVV is een verloren stem." Toen Laurence Stassen haar werk als delegatieleider namens de PVV in het Europees Parlement neerlegde vanwege de 'minder Marokkanen'-opmerkingen van Geert Wilders eind maart, wilde ze weinig tot geen uitleg geven over haar vertrek bij de PVV. Daar had ze toen geen behoefte aan. Andere opgestapte PVV'ers, en dar waren er heel veel, wilden wel hun verhaal kwijt. Gisteren heef Stassen toch nog uitleg gegeven aan EenVandaag, tijdens een speciale terugblik op het afgelopen jaar. Voor Stassen, die regelmatig een opinie-artikel schreef voor De Dagelijkse Standaard, was het uiteraard een jaar vol ontwikkelingen. Ze verliet de PVV een paar maanden voor de Europese verkiezingen. Als zij niet was vertrokken, had ze misschien nog eens vijf jaar in het Europees Parlement kunnen zitten. Maar dat heeft ze niet gedaan. In onderstaande video legt ze uit waarom ze de PVV verliet. Stassen werd gezien als een van de vertrouwelingen van Wilders, maar ze kon zichzelf niet langer in de spiegel kijken. Uiteraard is ze na haar vertrek niet ineens politiek-correct geworden. Zoals ze ook zegt: de Marokkanen in Nederland zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitstatistieken en de islam vormt wel degelijk een probleem in Nederland, maar dat betekent niet dat je zomaar vanalles kunt gaan zitten roepen zoals Wilders heeft gedaan. Stassen zit nu even in between jobs, maar ze heeft de politiek zeker nog niet vaarwel gezegd. Zeker, ze wil het nu even rustig aan doen wat dat betreft, maar ze is onlangs wel lid geworden van Voor Nederland (VNL), de partij van de twee ex-PVV'ers Louis Bontes en Joram van Klaveren. Ze zegt in het interview dat een stem op de PVV "een verloren stem" is. Ook gelooft ze dat VNL in het gat op rechts springt, dat ergens tussen de VVD en PVV zit. Of ze ook voor VNL op de kandidatenlijst gaat staan als we weer naar de stembus mogen? Dat zou zomaar kunnen. Ze ontkent het in ieder geval niet. Het zou een prima aanwinst zijn voor de jonge klassiek-liberale partij van Bontes en Van Klaveren. sitestat

“Een stem op de PVV is een verloren stem.”

Toen Laurence Stassen haar werk als delegatieleider namens de PVV in het Europees Parlement neerlegde vanwege de ‘minder Marokkanen’-opmerkingen van Geert Wilders eind maart, wilde ze weinig tot geen uitleg geven over haar vertrek bij de PVV. Daar had ze toen geen behoefte aan. Andere opgestapte PVV’ers, en dar waren er heel veel, wilden wel hun verhaal kwijt.

Gisteren heef Stassen toch nog uitleg gegeven aan EenVandaag, tijdens een speciale terugblik op het afgelopen jaar. Voor Stassen, die regelmatig een opinie-artikel schreef voor De Dagelijkse Standaard, was het uiteraard een jaar vol ontwikkelingen. Ze verliet de PVV een paar maanden voor de Europese verkiezingen. Als zij niet was vertrokken, had ze misschien nog eens vijf jaar in het Europees Parlement kunnen zitten. Maar dat heeft ze niet gedaan.

In onderstaande video legt ze uit waarom ze de PVV verliet. Stassen werd gezien als een van de vertrouwelingen van Wilders, maar ze kon zichzelf niet langer in de spiegel kijken. Uiteraard is ze na haar vertrek niet ineens politiek-correct geworden. Zoals ze ook zegt: de Marokkanen in Nederland zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitstatistieken en de islam vormt wel degelijk een probleem in Nederland, maar dat betekent niet dat je zomaar vanalles kunt gaan zitten roepen zoals Wilders heeft gedaan.

Stassen zit nu even in between jobs, maar ze heeft de politiek zeker nog niet vaarwel gezegd. Zeker, ze wil het nu even rustig aan doen wat dat betreft, maar ze is onlangs wel lid geworden van Voor Nederland (VNL), de partij van de twee ex-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren. Ze zegt in het interview dat een stem op de PVV “een verloren stem” is. Ook gelooft ze dat VNL in het gat op rechts springt, dat ergens tussen de VVD en PVV zit.

Of ze ook voor VNL op de kandidatenlijst gaat staan als we weer naar de stembus mogen? Dat zou zomaar kunnen. Ze ontkent het in ieder geval niet. Het zou een prima aanwinst zijn voor de jonge klassiek-liberale partij van Bontes en Van Klaveren.

sitestat


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!