Bekende ex-PVV’er Laurence Stassen stapt over naar VNL

“Een stem op de PVV is een verloren stem.”

Toen Laurence Stassen haar werk als delegatieleider namens de PVV in het Europees Parlement neerlegde vanwege de ‘minder Marokkanen’-opmerkingen van Geert Wilders eind maart, wilde ze weinig tot geen uitleg geven over haar vertrek bij de PVV. Daar had ze toen geen behoefte aan. Andere opgestapte PVV’ers, en dar waren er heel veel, wilden wel hun verhaal kwijt.

Gisteren heef Stassen toch nog uitleg gegeven aan EenVandaag, tijdens een speciale terugblik op het afgelopen jaar. Voor Stassen, die regelmatig een opinie-artikel schreef voor De Dagelijkse Standaard, was het uiteraard een jaar vol ontwikkelingen. Ze verliet de PVV een paar maanden voor de Europese verkiezingen. Als zij niet was vertrokken, had ze misschien nog eens vijf jaar in het Europees Parlement kunnen zitten. Maar dat heeft ze niet gedaan.

In onderstaande video legt ze uit waarom ze de PVV verliet. Stassen werd gezien als een van de vertrouwelingen van Wilders, maar ze kon zichzelf niet langer in de spiegel kijken. Uiteraard is ze na haar vertrek niet ineens politiek-correct geworden. Zoals ze ook zegt: de Marokkanen in Nederland zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteitstatistieken en de islam vormt wel degelijk een probleem in Nederland, maar dat betekent niet dat je zomaar vanalles kunt gaan zitten roepen zoals Wilders heeft gedaan.

Stassen zit nu even in between jobs, maar ze heeft de politiek zeker nog niet vaarwel gezegd. Zeker, ze wil het nu even rustig aan doen wat dat betreft, maar ze is onlangs wel lid geworden van Voor Nederland (VNL), de partij van de twee ex-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren. Ze zegt in het interview dat een stem op de PVV “een verloren stem” is. Ook gelooft ze dat VNL in het gat op rechts springt, dat ergens tussen de VVD en PVV zit.

Of ze ook voor VNL op de kandidatenlijst gaat staan als we weer naar de stembus mogen? Dat zou zomaar kunnen. Ze ontkent het in ieder geval niet. Het zou een prima aanwinst zijn voor de jonge klassiek-liberale partij van Bontes en Van Klaveren.

sitestat


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

108 reacties

 1. Jantje

  VNL moet wel een beetje een flow krijgen anders is een stem op VNL een verloren stem als ze geen zetel krijgen.

 2. C.oitus

  Ach liever mijn stem verloren, dan mijn stem op een andere landverraders partij te gaan geven.

  1. JanvanEechoud

   Zo is dat.
   Soort zoekt soort.
   Maar, het blijft natuurlijk linke soep om als PVV-er te boek te staan.
   Heb je dan niet net zo veel ruggengraat als GW, dan “leg je het loodje”…..

   1. JanvanEechoud

    Nog even het filmpje bekeken:
    Werd nóg duidelijker. Puur eigenbelang.
    “Dus de kans bestaat dat u op de kieslijst van VNL verschijnt?”
    A- “Misschien. De toekomst zal het uitwijzen”.
    Ik hoop dat je nérgens meer aan de bak komt.

 3. beppie

  In wezen is ze het helemaal eens met Wilders alleen de toon bevalt haar niet. Niet politiek correct genoeg. Maar door die toon wordt Wilders wel gehoord en wie heeft de boodschap van Stassen ooit gehoord buiten het gerommel en gedoe in de Limburgse staten omdat ze daar maar moeilijk werd gepruimd.

  1. janast

   In wezen is ze het helemaal niet eens met Wilders. Ze benoemt ook de problemen onder Marokkanen maar is geschrokken van de idiote oplossing van Wilders, met zijn minder, minder…. Ook zij benoemt de problemen met de islam maar geeft aan dat je daarvan de moslims niet de schuld kan geven. En de toon van Wilders bevalt veel meer mensen niet, gezien het feit dat hij zich straks mag verantwoorden voor de rechtbank vanwege zijn belachelijke uitspraken. Wat mij betreft is een stem op de pvv inderdaad een verloren stem. Wilders heeft maar één belang en dat zijn eigen belang. Deze man is een gevaar voor de Nederlandse samenleving.

   1. JanvanEechoud

    Nou, Janast,
    “Ook zij benoemt de problemen met de islam maar geeft aan dat je daarvan de moslims niet de schuld kan geven”
    En Wilders geeft moslims de “schuld”?
    Graag een link dan waar hij dat zegt.
    (Wat is het toch makkelijk om leugens van ” extremistisch centrum” te ontkrachten…..)

 4. aquarius

  Wie is Stassen ? Omhoog gevallen door met Wilders in zee te gaan en gaat het nu weer proberen bij VNL . Blijft dus een lichtgewicht.

  1. HenkieAltea

   Wat is die vrouw mij tegen gevallen.
   Ik dacht dat het een vrouw met ballen was,maar zij is een angst haas.
   Wilders vraagt willen jullie meer of minder,en de mensen roepen minder.
   Maar als al die mensen geil waren geweest van de Marokkanen,en meer hadden geroepen i.p.v.minder,hadden ze dan ook allemaal aangifte gedaan?
   Nee,achteraf zal ze spijt hebben om zo snel van het PVV schip te springen,maar als een schip vergaat,dan zijn het ook de ratten die het schip als eerste verlaten.
   Ja,men heeft de PVV gedemoniseerd, maar dat deden ze ook met de LPF,en ook met de CD van Hans Janmaat.
   Links is niet voor de vrijheid,net zoals dat onder het communisme was in Rusland.
   Ze praten over vrijheid,maar niet voor Henk & Ingrid,die mochten ooit hun stem uitbrengen in het referendum van Lissabon,en men stemde tegen.
   Maar U weet wel wat er gebeurt is,dus democratie?

 5. Zander

  De partij VNL lijkt een mooi rechts alternatief. Het blijven politici natuurlijk. Een beetje meer aandacht in de media zou ze goed doen.

 6. Kuifje

  Net als anderen die weg zijn gegaan bij de PVV heeft Stassen gezocht naar een excuus om weg te gaan bij de PVV.

  Veel mensen kunnen niet tegen de druk en beseffen dat ze een soort “paria” zijn als ze bij de PVV zitten. En dan zijn er natuurlijk de constante media aanvallen op de PVV

  En als excuus geeft ze de “minder” uitspraak aan. Natuurlijk onzin want “minder ” staat als jarenlang in het programma van de PVV.

  Maar zolang ze tegen Wilders aanschopt in interviews zal ze door de media vriendelijk en respectvol worden behandeld. Want de media wil graag mensen interviewen die tekeer gaan tegen Wilders.

  De PVV wil:

  – Vrijwillige remigratie
  – Minder immigratie
  – Uitzetten criminelen met een dubbel paspoort

  Wilders heeft vele malen herhaald dat hij natuurlijk niet de normale, hardwerkende, geen last veroorzakende Marokkaan uit wil zetten. Hij noemde Marokkanen vanwege de zeer hoge criminaliteit in die groep.

  De PvdA heeft veel grovere uitspraken hebben gedaan over Marokkanen maar die uitspraken worden door de media volkomen genegeerd en er zijn ook geen PvdA’ ers opgestapt vanwege die uitspraken.

  Spekman PvdA 2008: “We moeten Marokkanen vernederen”
  Samson PvdA 2011: “Marokkanen monopolie op geweld”.
  Rob Oudkerk PvdA Amsterdam: Kut Marokkanen

  Dat enkelen zijn opgestapt bij de PVV is niet het gevolg van Wilders’ s “minder” uitspraken, maar het gevolg van de enorme mediacampagnes waarin mensen werden opgeroepen om massaal aangifte te doen en de PVV als “onfatsoenlijk” word weggezet bij de media.

  1. Niek Verheyen

   Mevrouw Stassen is gewoon enorm geschrokken en vervolgens in paniek geraakt door de geplande en georkestreerde hetze van de de complete Nederlandse msm in combinatie met de hele kliek politici van de Eenheidspartij Nederland. Ze heeft blijkbaar de ‘heat in the kitchen’ op dat moment niet kunnen verdragen. Nog te begrijpen maar kom er wel voor uit en trap een half jaar later niet op deze manier na.

  2. Theo345

   Goed verwoord, Kuifje. Ik kijk er ook zo tegenaan.
   Laurence Stassen, een prima mens met het hart op de goede plaats, heeft de mediadruk niet langer kunnen verdragen.
   Het is ook nogal wat, dat de gehele pers voortdurend naarstig op zoek is naar berichten die Wilders of de PVV zouden kunnen beschadigen.
   Laatst nog dat fake-verhaal van Hoedeman over de claim van 5 of 6 ton aan geld voor Moskovitch, zonder enige controleerbare bron. Niettemin krijg ik voortdurend om mij heen te horen hoe schandalig Wilders toch weer opgetreden heeft. Ik begin er niet eens aan dat te weerleggen.

   Of Wilders er fout aan heeft gedaan, met zijn minder. minder uitspraak, ik weet het echt niet. Ik zou het anders hebben aangepakt maar dat heeft geen betekenis. Hij doet zoals hij denkt dat het goed is en met hem hebben we te doen.
   Bij de VNL-mensen zie ik niemand van vergelijkbare stevigheid, dus daar verwacht ik geen toekomst van.

   1. JanvanEechoud

    “een prima mens met het hart op de goede plaats”.
    Heb je het filmpje wel bekeken, Theo?
    Nu komt ze heel anders over……

    1. Theo345

     Jawel hoor. Ik volg haar al een tijd.
     En in dit filmpje is ze niet op haar best, inderdaad.

 7. Julius

  Als dit kabinet nog even blijft zitten dan heeft VNL nog tijd om zich verder te profileren en is een alternatief voor de PVV een feit. Dan blijft de PVV achter met de radicalen en zal VNL doorgroeien tot een serieuze partij waarmee samen valt te werken. En Wilders? Die boeit het geen ene reet. Zijn enige doel is om een van de duurste uitkeringingstrekkers cq beroepswerkeloze te blijven. Zijn zakken worden volautomatisch gevuld door de Nederlandse staat, door u en mij. En daar heeft meneer maar 1 zeteltje voor nodig. Ach, met een aantal blinde diehards achter zich mag dat geen probleem zijn.

  Hoe dan ook een interessante ontwikkeling.

  1. Elvi

   Heel erg mooi om veel geld te verdienen als uitkeringstrekker, beroepswerkeloze.

   Maar om dat dan niet uit te kunnen geven omdat je voortdurend in gevangenschap zit vanwege je vasthoudendheid, je inzet voor de Nederlandse samenleving, je met het ‘volk’ gedeelde waarden en normen?

   Welke gek kiest daarvoor? Tenzij iemand met passie en geloof in wat hij doet.

   1. Pjotter

    Een goede repliek Elvi

  2. Jantje

   Ik blijf Geert steunen.
   Hoe weet je dit allemaal Julius?
   Zeker een lijntje met de AIVD of de PvdA?
   Landverrader.

  3. JanvanEechoud

   Ach, gut. …
   Ben je weer pissig, Julius?
   Ff lekker afgeven op je nachtmerrie?
   Mvg

 8. rinus

  @beppie Dat eerste viel mij ook op. Ze had het zelfs over betere ”ouderenzorg”. VNL heeft daar niets mee.

  En dan ”een stem op de PVV is een verloren stem”. Tja, zij kan het weten. De PVV stond in Limburg in peilingen vlak voor de statenverkiezingen op 14 tot liefst 16 zetels. Totdat een totaal labiele hakkelende en gillende Stassen debatten op tv ging doen. Direct van haar stokje na een aanval. Twee of drie weken later verloor de PVV in diezelfde peilingen de helft van de virtuele kiezers.

  Overigens, reken maar dat na 1 januari de jacht echt wel geopend zal worden op de PVV. De complete media zullen alles weer aangrijpen om de partij klein te krijgen. Met dag en nacht negatieve berichtgeving en ”stemadviezen”. En wéér zal dat blik anti-PVVers open worden getrokken. We kunnen het na al die verkiezingen zo zoetjesaan wel dromen. Dan kan na de statenverkiezingen het bashvolk weer de hypocriet uithangen en zogenaamd verbaasd zijn dat de PVV het weer niet heeft waargemaakt.

  En zo gaan we daarna gewoon weer verder de afgrond in. Met een ”regering” en gedoogpartijen die op dat moment in de Eerste kamer natuurlijk tóch weer genoeg zetels halen om door te gaan met afbreken van dit land.

  Tel uit je winst.

  1. JanvanEechoud

   We zijn er klaar voor, Rinus.

   1. janast

    Klaar voor de vierde nederlaag op rij, bedoel je. Het zal mij deugd doen. Die vervelende roeptoeter uit Venlo verdient bij de volgende verkiezingen een flinke afstraffing. Zijn eigenzinnige gedrag en haat zaaiende uitspraken voegen niets, maar dan ook helemaal niets toe aan de Nederlandse samenleving.

    1. toetssteen

     @Janaste
     Uhuh en legt u de PvdA nu eens naast die meetlat.
     Strategisch stemmen heeft de PVV en de SP hopen stemmen gekost, want de kiezer geloofde in de mooie babbels van de VVD en de PvdA.
     Gemeenteraadsverkiezingen, PVV verloor inderdaad een zetel en die ging naar Richard de Mos waarvan sommigen meenden dat het PVV gematigd was, maar in the end of the day was het een desillusie. Lees PvdA Wouter Bos stijl.
     EU verkiezingen, die ene zetel die de PVV zogenaamd is verloren, was een restzetel, had niets van doen met de verkiezingsuitslag.
     Alzo kunt u nu even de cijfers tevoorschijn toveren van de PvdA of de VVD (mijn voormalige partij waar ik voor de gemeenteraad toch weer op heb gestemd omdat de stadspartij zo het SP hok in kan).

     1. janast

      “een mooi verhaal ” ………maar dit topic gaat over de pvv en alle ellende die daar bij hoort. Als u de cijfers van andere partijen wilt lezen, kan ik u aanraden om gewoon even te gaan googelen. Blijft natuurlijk staan dat “onze clown uit Venlo ” drie keer op rij heeft verloren en dat een stem op de pvv inderdaad een verloren stem is. Succes met het googelen naar de door u gewenste uitslagen.

    2. JanvanEechoud

     ” haat zaaiende uitspraken voegen niets, maar dan ook helemaal niets toe aan de Nederlandse samenleving”.
     Voorbeeldje graag, Janast. Bij voorkeur graag die over “moslims”.
     (wat verschrikkelijk vervelend toch, vind je niet?? LOL)

     1. JanvanEechoud

      En of je nou Rutte heet…, of Michael vd G. of Bart Jan…. of Jan v. E….. of je bent de paus,
      Als je hier zit te liegen…. krijg je op je flikker!! LOL….

 9. tonzwart

  Dat de VNL ers hun zetel niet terug gegeven hebben, is een slechte zaak, dat is zeker. Heel onfatsoenlijk ook. Maar ik moet wel toegeven, dat die twee behoorlijk aan de weg timmeren. Ze zijn zeer actief en laten toch een goed alternatief geluid horen. Jammer van die zetelroof…

  1. Nico

   Ach, Toen Wilders zelf uit de VVD stapte behield hij ook zijn zetel ondanks onvoldoende voorkeurstemmen.

 10. De Friese

  Stassen was lid van de VVD, maar verliet deze partij omdat zij vond dat de partij te links was geworden. Ze stapte over naar de PVV, omdat ze niet aan de zijkant wilde blijven staan maar iets wilde doen. De VVD was te links, dus stapte ze over naar de linkse PVV.

  Het is, om in de woorden van Wilders te blijven, huilie huilie wat Stassen nu doet. Ze wilde destijds geen uitleg geven, maar nu moet ze even haar straatje schoonvegen omdat ze een baantje kan krijgen bij die andere twee Ex-PVV’ers. Zogenaamd is de verwerpelijke ‘minder minder’ uitspraak het excuus om de partij de rug toe te keren. Deze vrouw is totaal ongeloofwaardig.

  Een stem op de PVV is een verloren stem, maar een stem op VNL is ook een verloren stem. De ene partij is nog linkser dan de SP en de andere partij is een slap aftreksel van de VVD.

 11. W.H.J. Reiss

  1 Ding begrijp ik niet ! Als je toch zo snel van baan als politicus, dus van partij kan veranderen, waarom genieten/ontvangen deze ‘niksnutnullen’ een werkeloosheidsuitkering die langer duurt dan die van een gewone arbeider ? Voorts, dit schorem heeft overal vrienden zitten, vooral PvdA, waarbij de baantjes onderling verdeeld worden ! Ik kan dit alleen maar plaatsen bij de aftopping van de overheidsbeloningen van de semi-overheidssector.

 12. Evora

  Stassen was toch gesprongen voor ze werd geduwd? En alles mogelijk gemaakt door een riante wachtgeldregeling.

 13. Nico2000nl

  Valt het iemand anders ook dat, (naast het aantal spelfouten in dit artikel) dit mens op haar eigen “politiek geaccepteerde, ultra netjes klinkende, mega hypocriete” manier ook gewoon “Minder, Minder, Minder” zegt…

 14. L. Michielsen

  Waar het werkelijk om gaat is dat “Een Vandaag”, de roeptoeter van de PvdA, in de aanloop naar de volgende verkiezingen weer een aanval op Wilders doet. Stassen is voor mij een onbelangrijk wicht dat zichzelf wil promoten. Zij laat zich geduldig uithoren door onze linkse publieke omroep.
  Wij kunnen veel meer van deze uit angst voor de PVV geboren aanvallen verwachten. De NOS hoopt dat het domme gedeelte van ons volk daar weer instinkt.

 15. econoom

  Met VNL wordt het niets. De geharde PVV-ers kiezen voor het origineel, en niet voor de milde variant.

 16. reageerbuis

  Laat ik nu toch denken dat zij naar UKIP was overgestapt. Ik vind het gewoon kwaadaardig van haar om voor Een Vandaag op te treden

 17. W.H.J. Reiss

  @Michielsen
  Dan zitten de slimste mensen van dit land dus in Limburg ! Fijn om te horen. En op 18 maart zullen ze het weer bewijzen ! Limburg, de kroon in de Parel. Dat Hollanders dat nog eens gaan zeggen doet deugd !!

 18. Jasterke

  nou…ik ben blij, met deze Stassen Laurence
  (zoals altijd nog éven blij met onze Geert…)
  Zij is gewoon een kanjer van een vrouwmens
  en hij doet altijd alles nog steeds heel correct “verkeerd” !

  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpress.com

 19. Julius

  Tonzwart: het geheugen van de gemiddelde PVV-er is niet zo geweldig want ze vergeten steevast hoe Geert ook alweer aan zijn zeteltje is gekomen. Dat was een onvervalst zetelroofje van de VVD. Grappig he?

  1. JanvanEechoud

   “Dat was een onvervalst zetelroofje van de VVD. Grappig he?”.
   Ik lach me ook gek, Julius!
   Alleen was dat wel een succésvol roofje.

 20. Willie.F

  Ongesteld gevoelig ,totaal onbetrouwbaar

 21. huuskesjong

  Hallo van der Galien, Verhoef en Co:
  Als gefundeerde kritiek op Israël hier niet mag, omdat Aaron Achterbaks, Gideon Gluiper en Samuel Stiekem blijkbaar een dikke vinger in de pap hebben, dan hoeft het voor mij niet meer! Ik heb het nu 2 keer geprobeerd, maar sinds kort worden mijn bijdragen weer allemaal gewist. Natuurlijk onder een ooorverdovend zwijgen van jullie kant…. Dat zou me bij ‘Een Ander Joods Geluid’ niet overkomen!
  Een kleine kans dat enkele van jullie niet tegen kritiek kunnen, en ik daarom niets meer van mijn inzendingen terugzie.
  Een laatste vraag: ooit van Гласност (Openheid, een term van Mikael Gorbatschov) gehoord?
  Of heeft de stichter van DDS, Joshua Livestro, heimelijk een vinger in de pap?
  Een andere mogelijkheid is dat de Mossad invloed heeft, je weet wel, die geheime dienst die zoveel roddels e.d. stiekem opgeslagen heeft, om mensen te kunnen afpersen, dat de 18 km dossiers van de STASI daarbij vergeleken een velletje uit een kladblok is….
  Een laatste mogelijkheid is dat jullie, in navolging van een volk uit het Midden Oosten, lijden aan de ziekte van ‘Herrenvolkeritis’, je weet wel, de kwaal waaraan het gros van de Nazi’s leed.
  Dus aan jullie de keuze: òf jullie censureren normale bijdragen van mij niet meer, òf dit was ons laatste kontakt.
  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

  1. Nico

   Als al Uw reacties hier zo zijn als deze dan is er niets verloren als ze door de redactie zijn verwijderd.

   1. Elvi

    Amen

    1. JanvanEechoud

     Amen, amen…

 22. Jasterke

  Ik ga niet mee dus met dat schelden tegen Stassen
  zij vecht voor RECHT en dat is mij genoeg
  en Geert kan prima op z’n eigen toko passen
  gescheld was altijd onterecht en altijd toch te vroeg !
  .
  Die richting Rome wil, kiest uit de vele wegen
  wie zijn wij hier Scheidsrechters denken te zijn?
  want elke Recht-bevechter brengt zijn eigen zegen
  lós van wat meer of minder water bij de wijn !
  .

 23. Jasterke

  enneh…

  men kan hier welbespraakt elk leugenliedje kwelen…
  maar wij laten ons niet uit elkander spelen 😛

 24. Anna

  Dame Laurence zocht werk. NU komt ze ineens bij Een Vandaag en gaat ze naar VNL. Dat trio heeft geen enkele kans. Wat een akelig, vals mens. Wilders en alle PVV’ers mogen blij zijn dat ze is vertrokken. VNL trio onbetrouwbaar en wraakzuchtig. Valse Muts.

 25. Jacobus

  Als Stassen er er slaagt populistisch rechts verder te versnipperen en Geert een verkiezingsnederlaag bezorgd hoor je mij niet piepen.

  1. JanvanEechoud

   Maar we horen je nu al piepen. ….. : )

 26. Anna

  Jasterke, het is een valse muts.

  1. Jasterke

   beste Anna…. voor dit soort inschattingen heb ik feiten nodig…en de feiten die mij (tot op dit moment) van haar bekend (kunnen) zijn, zijn domweg onvoldoende voor dit soort kwalificaties…

  2. JanvanEechoud

   Ik vind je taalgebruik best nog wel netjes hoor, Anna.
   wat ik bij Linksch hoor is veel erger.
   Mvg

 27. Anna

  Julius 17:27 Wilders heeft zijn gelijk al vele malen gekregen en zeker wat die verschrikkelijke Turkse regering betreft. VVD wil de islamitische Turkse staat nog steeds bij de EU. Wilders niet.

 28. D. G. Neree

  Ach, als de PVV straks een meerderheid behaalt, dan kunnen ze met de VVD, VNL en eventueel een paar andere splinterpartijtjes een coalitie vormen.

  1. Jasterke

   ’n heel reële optie 😛

 29. Anna

  Die Stassen werkt er aan mee om onze vrijheid van meningsuiting om zeep te helpen. Dit soort moeten we niet hebben in de politiek en zeker niet in de toekomst met immigratie vanuit niet westers landen en islamisering. Stem zeker niet op trio VNL want die zijn tegen onze verworven vrijheid van meningsuiting.

 30. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2014/4/Laurence-Stassen-op-kieslijst-in-Verenigd-Koninkrijk-1505683W/

  Laurence Stassen stond in GB op de kieslijst voor de EU van een partij waarvan de leider niet meer op de kieslijst stond van UKIP: “An Indepence from Europe”.

  Helaas, blijkbaar niet gelukt. De aanhouder wint denkt Laurence waarschijnlijk.

  1. Jasterke

   dank Wachteres….dàt zijn feiten !

 31. Julius

  Tja Anna

  De VVD regeert. Geert niet.
  En zijn fans zoals Neree dromen zich suf..

  1. Jacobus

   Ja, de rol van Wilders is uitgespeeld en die leuke Stassen zie ik wel in staat het laatste zetje te geven. Ze ziet er leuk uit, heeft een leuke babbel en dat vinden PVV aanhangers leuk. Het gaat uiteraard ook nergens over maar je moet iets van politiek begrijpen om dat in te zien.

   1. JanvanEechoud

    “Ze ziet er leuk uit, heeft een leuke babbel en dat vinden PVV aanhangers leuk”.
    Je klinkt wat hitsig, Jacobus, maar PVVers worden er niet warm of koud van…..
    Wij kijken meer naar inhoud, en niet die van het blousje van dat snoesje.
    D.i.t.s.t. slinkse mensen.

  2. JanvanEechoud

   “De VVD regeert.”
   En hoe! Lol

 32. Phoenix

  Ach, VNL wordt toch niets. Gaat net zo als de LP en Artikel 50, die allemaal zo graag in het “gat op rechts” wilden springen en door de redactie hier werden bejubeld.

 33. Pieter G

  Stassen en VNL zijn totaal oninteressant.
  De kans dat ze een zetel halen is uiterst klein.
  Velen hebben het geprobeerd.
  Weinigen lukt het.
  Ze overschatten zichzelf gigantisch.
  Pim Fortuyn kon het.
  Geert Wilders kan het.
  Met het enige programma wat de moeite waard is.
  Alle andere partijen mogen liever vandaag dan morgen ophouden te bestaan omdat ze alleen maar problemen vergroten en dit land niets anders dan onheil te bieden hebben.

 34. bandini

  Dit is gewoon een voormalige Wilders-groupy die de hitte van het in de keuken staan niet aankon en daarom een aanleiding vond om er tussen uit te knijpen want ze kreeg in haar bekrompen Limburgse dorpje teveel commentaar van de goegemeente! Gewoon een omhooggevallen opportuniste die niet weet wat ze met haar leven aan moet en daarom maar wat kreten slaakt terwijl ze inhoudelijk niks te vertellen heeft!

 35. Bes Tolen

  Een protestpartij werkelijk opkomend voor de belangen van de Nederlandse bevolking, die niet tot in het bot door de oude partijen en hun aanhang, mee bestaande uit allerlei media en al dan niet uit overheidsgeldmiddelen bekostigde organisaties, publicitair wordt afgebroken en waarvan de meest prominente leiders geen levensgevaar of ernstig gevaar op rechtsvervolging lopen, zal helemaal niets bereiken in Nederland. VNL met zijn ex-volksvertegenwoordigers voor de PVV is te hypocriet om van zinnige betekenis te worden. Die exen kennen de wereld niet. Ze worden vast nog eens geprezen door de oude partijen, die zelf ter versterking van hun macht hypocrisie hoog in het vaandel voeren..

 36. Sjonny

  Ja, die Stassen is een leuke vrouw. Eerlijk is eerlijk. Die gaat zo maar een zeteltje 4 afsnoepen van Wilders. Dus laat die dame maar schuiven. Minder zetels voor Wilders is altijd goed.

  1. JanvanEechoud

   Als jij je benen wijd doet, Sjonnie, maak jij nog meer kans op die 4 zeteltjes.
   mvg

 37. arie_jansz

  Aardig koppie toch die Laurence, beetje dominante tante lijkt me, zoals Thatcher, maar dat moet er bij rechts toch ingaan als koek!

  Geert of Laurence, lijkt mij een eenvoudige keuze

  1. toetssteen

   Onzinnige vergelijking. Praten over de inhoud, maar oordelen naar uiterlijk en zelfs daarin niet consequent zijn.
   Voor Stassen de capaciteiten van Thatcher ook maar kan benaderen, heeft madame nog heel wat te leren.
   En van een mooie bord Arie Jansz, kun je niet eten.

  2. JanvanEechoud

   “lijkt mij een eenvoudige keuze”.
   Heb je gelijk in, Arie.
   Wilders dus.
   Anders nog liever Ma Flodder. Heb nog wel een plastic zak als hulpmiddel.

 38. nick

  O, ha, ik gun VNL die Stassen van harte! Ze past uitstekend in het groepje en zal de boel flink door de war schoppen. Stassen is en “beroeps”, ze wil in de aandacht en aan het hoofd! Ach waarom zou ik woorden vuil maken, laat ik het er maar bij laten dat ze niet erg geliefd was/is.

  1. JanvanEechoud

   Inderdaad lachwekkend.

 39. toetssteen

  @Ronel

  http://www.gelderland.nl/4/Bestuur-en-politiek-Provinciale-Staten/Als-het-aan-mij-ligt/Als-het-aan-Marc-van-Kampen-ligt.html

  Best merkwaardig. Dat zijn de standpunten van de PVV. Maar nu ineens is dat extreem rechts. Dat geeft te denken inzake de standpunten van VNL.
  Is dit te libertarisch en wil men toch maar liever achter de brede goedmens D’66 schuilen om het predicaat ‘Hitleraanhanger’ te mijden? Dat ze met die move Nederland de totalitaire EU nog verder in willen schuiven, dat is prima, zolang je maar niet ‘extreem rechts’ bent.

 40. Cresto

  Als er kort voor verkiezingen politici uit hun partij stappen, betekent dit altijd maar 1 ding: tegen hun zin zijn ze door hun partij op een niet-verkiesbare plaats gezet of helemaal buiten de lijst gevallen. Dat geldt voor Marc van Kampen niet anders.

 41. Jasterke

  het thema bedreigingen zal ik hier maar niet aanroeren 😛

 42. pm10326340

  Kansloze dame en dat geldt net zo goed voor VNL want toen het erop aan kwam hebben ze Geert Wilders laten vallen. Deze afvallers kon de PVV ook niet gebruiken want de komende jaren gaat het erop aan komen en dan heb je onverzettelijke types nodig.

 43. V.K.

  -Wens Stassen alle succes. En ja, niet iedereen is het altijd met Wilders eens.

  1. JanvanEechoud

   Helemaal mee eens, VolksKrant……
   Wij ook niet…., maar daarom laat je iemand nog niet vallen als een baksteen….. (bij eerlijke mensen, tenminste)

   1. V.K.

    -Eerlijke mensen en politiek, dat gaat niet samen Jan.

 44. Gielah

  Nog géén van die weg-gaanders is nog ooit ergens in geslaagd… behalve dan dat zij wat regelmatiger uitgenodigd worden bij de PO, waar de journalisten hen begerig uithoren over echte of vermeende fouten van meneer Wilders.

  Heilloze weg, want PVV-stemmers laten zich door niets of niemand overhalen om hun kostbare stem aan een splinterpartijtje te verdoen.

  1. Sjonny

   Daarentegen heeft Geert Wilders heel veel bereikt. Toch?

   1. W.H.J. Reiss

    Goed zo Sjonny. Je begrijpt het eindelijk !

 45. Anna

  Jasterke 30- 19:10 Feit is dat deze dame zich nu pas gaat roeren bij Een Vandaag. Daarom is het een valse muts. Ze heeft de verkeerde beslissing genomen. Ze heeft gedacht dat na “minder” alle PVV’ers zouden opstappen. De PVV werd juist groter.Nu zit ze zonder werk en binnenkort zonder dat hele grote salaris met allerlei grote voordelen. Ze reageert te emotioneel. Dat is niet goed in de politiek.

  1. Jasterke

   natuurlijk… maar is het los daarvan niet zo dat ieder mens wel eens beslissingen neemt die verkeerd uitpakken, waardoor men toch nog niet automatisch tot de soort der valse mutsen kan worden gedetermineerd ?

   deze rijmelaar heeft de nauwelijks vermijdbare behoefte te zoeken naar bewijzen van goede of kwade trouw… en dan vallen heel andere mensen door de mand 😛

 46. Anna

  Gielah 10:51 Da’s een goeie.In de roos.

 47. Anna

  Ronel 30-23:57 Vertrekt er ééntje bij de PVV dan is de NOS er als de kippen bij. Al de tientallen bij vooral D66, VVD en PvdA dan is het doodstil bij de NOS. Bekijk eens al de vertrekkende van deze partijen dan hebt u nog even werk op oudjaarsdag.

  1. Ronel

   Anna, ik had er geen enkele bedoeling mee. Vond het alleen ontzettend komisch dat ik net tijdens het lezen van dit artikel + reacties dit bericht in mijn ooghoek langs zag komen.
   Overigens had ik net bedacht dat ik na 30 jaar niet stemmen nu maar eens een stem op PVV uit wilde brengen, uitsluitend en alleen omdat dit de enige partij is die zich luid en duidelijk uitspreekt tegen het Energie Akkoord en de daarmee samenhangende windturbine idioterie. Maar als statenleden nu ook al bij bosjes beginnen weg te lopen, vraag ik mij, net als in de afgelopen 30 jaar, toch weer af wat mijn stem voor nut heeft.

 48. arie_jansz

  Een leuk raadsel van Gielah, onder de prijswinnaars verloot ik een prachtige imaginaire prijs;

  Over wie hebben wij het?

  “Nog géén van die weg-gaanders is nog ooit ergens in geslaagd… behalve dan dat zij wat regelmatiger uitgenodigd worden bij de PO….(en daar niet aan durfden de schuiven)”

  Rara, wie ben ik?

  1. Sjonny

   Ze bedoeld natuurlijk Wilders. Dat is een weggaander die nog nooit ergen in is geslaagd.

   Waar kan ik de prijs komen halen?

   1. Niek Verheyen

    Arie en Sjonnie, humorloosheid hors categorie.

    1. cmsuijkerbuijk

     Humorloosheid is het kenmerk van de Gutmensch. Er valt in dit tranendal immers niets te lachen, dus is humor “strengstens verboten!”

   2. cmsuijkerbuijk

    Leer eerst maar eens goed Nederlands te schrijven. Zoek zelf maar uit, waar de spelfout zit!

 49. arie_jansz

  @sjonnie..

  De imafinaire prijs die u van mij imaginair persoonlijk krijgt overhandigt..is het meest imaginaire lidmaatschap wat er maar te krijgen is.

  U krijgt gratis en voor niets het PVV-lidmaatschap!

  Imaginairdef kan niet lijkt me, geniet er van!

  1. Sjonny

   Ja dat is echt wel een lege dop. Van de PVV kan alleen de grote blonde leider lid worden. De NSB was nog democratischer.

   1. toetssteen

    @Sjonny
    Denkt u, laten we het nieuwe jaar ingaan met de grootste dooddoener als de woorden op zijn?
    De PVV is gewoon en democratisch gekozen partij. Dat Wilders lid is, is slechts praktisch, want daarmee kunnen mollen af worden gestopt.
    Blik op de LPF en hoe dat is afgelopen mag duidelijk maken hoe het establishment er alles aan zal doen om nieuwe partijen te infiltreren en te elimineren.

    1. Sjonny

     Mollen zijn voor jou dus leden die zich willen bemoeien met het beleid van de partij? Dat wil de grote blonde leider niet. Hij wil het allemaal zelf bepalen. Wie het er niet mee eens is loopt weg of houd zijn mond.
     De NSB was dus democratischer.

     1. V.K.

      -Nee Sjonny, de NSB was pro Europa, niet democratischer.

     2. toetssteen

      Houdt is het Sjonny.
      De vergelijking met de NSB is te bespottelijk voor woorden.
      O, ik begrijp het wel, dat is dan ook de reden waarom Wilders naar links/ socialistisch/ extreem socialistisch wordt geframed. Immers, nationaal socialisme was socialisme.
      Het probleem is echter dat men het extreem rechts heeft genoemd. Maar wacht, daar heeft men het hoefijzermodel voor.
      Eureka!

      Ach dat de analyse nog geen punt waard is maakt niet uit, men heeft de gewenste uitkomst en daar ging het om.

 50. toetssteen

  Zo zeg, dat krat is wel aangekomen Arie J.
  @Sjonny:
  …. ze bedoeld…..? Echt?
  Oké, het is nieuwjaar, dus laat ik niet al te hard vallen over een vaut. Maar Sjonny, het was echt het CDA dat brak en Verhagen heeft dat ook bekend.

  1. Sjonny

   Nee hor. Wilder liep weg toen het me de economie moeilijk werd. Wilders liet VVD en PvdA de rotzooi opruimen en nu heeft hij weer een grote mond.

  1. cmsuijkerbuijk

   En toen bleef het stil…………….

 51. W.H.J. Reiss

  Jongens reageren jullie nog op de 3 Sjonny’s ?
  Ik ben de enige die Sjonny in zijn ‘eigen’ waarde laat !
  Sjonny 1, Geitenneuker, ga naar Turkye, waar je Geitenhoeder kunt worden. Gefrustreerde wekeloze Turken hebben we al genoeg. Jammer dat je hier bij DDS niet een foto bij een ‘comment’ kan plaatsen anders had ik er wel een van een geitje bijgezet ! Kon je ‘kicken’ Sjonny !

 52. Lieftinck

  Klagende ex-PVV’ers hebben nog nooit wat voor mekaar gekregen, en verder geloof ik niet in nieuwe partijen. Hoe ouder een partij is, hoe kleiner een kans op splitsingen.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.