PvdA in Friese gemeente laat Israël in de steek

Geen categoriedec 04 2014, 18:00
De PvdA in Smallingerland (Friesland) wil de stedenband met een plaats in Israël verbreken.. Want Israël, dus automatisch slecht?
Dat de PvdA als een blok valt voor alle emoporno die de Palestijnen vandaag de dag verspreiden, is niets nieuws. Volksvertegenwoordigers van deze partij komen met stickeracties, opperen Palestina te erkennen en enkelen willen zelfs een algehele boycot van het land.
Plaatselijke afdelingen hebben een niet veel hoger denkniveau, zo blijkt nu. In het koude en barre Friesland lijken ze zelfs de inwoners van een dorp dat nota bene een favoriet doelwit is van Hamas, de schuld van alles te willen geven:

In de gemeente Smallingerland, in het oosten van Friesland met Drachten als kern, ligt de stedenband tussen die gemeente en de Israëlische stad Kiryat Ono onder vuur. Vooral de PvdA heeft grote twijfels aan de stedenband, omdat, zo meent PvdA-raadslid Jan van der Schaaf van, de opstelling van Israël in de Palestijnse kwestie is verhard. Hij wil dan ook de vriendschap verbreken, omdat anders gedacht zou kunnen worden dat Smallingerland Israël steunt.

Dit is natuurlijk bezopen. Israël valt in de Palestijnse kwestie ten eerste helemaal niets te verwijten. Het land wordt met enige regelmaat onder vuur genomen door een ware Hamas-rakettenregen uit de Gazastrook. Om de paar jaar heeft Israël daar genoeg van en valt dan Gaza binnen om alle raketinstallaties te vernietigen. Helaas vallen hierbij ook burgerdoden, omdat Hamas de mensen op het dak van aan te vallen huizen positioneert op het moment dat een bombardement wordt aangekondigd. Is de strijd bloederig? Ja. Is dat de schuld van Israël? Nee.
Geen enkele reden om het land Israël te demoniseren, dus.
Dat brengt mij op het volgende punt, want ik wil de PvdA er graag aan herinneren dat je een stedenband aangaat met een stad, en dus niet met een land. Dus zelfs als je van mening bent dat Israël het recht niet heeft zichzelf te verdedigen tegen Hamas, dan zal je nog moeten erkennen dat dit soort militaire beslissingen niet gemaakt worden door de burgemeester van Kiryat Ono, of de gemeenteraad van zo'n plaats. Het defensiebeleid is immers uiteraard een nationale zorg, en de verantwoordelijken zijn gelieerd aan de landelijke regering en bevinden zich in Jeruzalem. Wat inwoners van Kiryat Ono daarvan vinden, is niet eens relevant. Het is niet aan hen.
Kortom, de PvdA in Smallingerland maakt hier een héle slechte beurt. In een poging mee te surfen op een golf van onterecht anti-Israëlisme probeert het in de vergrijzende en afgelegen provincies nog wat stemmen te sprokkelen die anders wegsijpelen naar GroenLinks, de SP en D66. Schaamteloos.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten