Wüst wil EK schaatsen in Rusland misschien boycotten

Wat nou ‘misschien’? Gewoon niet naartoe gaan.

Ireen Wüst is de zoveelste schaatster die er serieuze bedenken bij heeft om af te reizen naar Rusland vanwege het EK schaatsen aldaar.

“Mijn gevoel heeft er wel een beetje moeite mee om daar te schaatsen. Aan de andere kant kan mijn sporthart er niks aan doen dat die wedstrijd daar wordt gehouden”, zegt Wüst zondag bij de World Cup in Berlijn tegen de NOS.

Nou Ireen, ik kan je wel een handje helpen met het nemen van deze beslissing. Niet gaan. Poetin is een autocraat pur sang die alle democratische hervormingen in zijn land ongedaan heeft gemaakt, zijn eigen volk onderdrukt, oppositieleden laat ‘verdwijnen’ of gewoon jarenlang opsluit, andere landen binnenvalt en vervolgens bezet, de banden aanhaalt met de vreselijkste dictators, een tweede Koude Oorlog is begonnen, en – oh ja – feministen ook nog eens hardhandig in elkaar laat slaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat hij op zijn minst indirect verantwoordelijk is voor de aanslag op Malaysia Airlines vlucht MH17.

Zoals je zelf ook zegt Ireen zorgt een boycot er ongetwijfeld niet voor dat Poetin zich opeens gaat gedragen, maar je maakt er wel een statement mee.

“In principe ga ik in mijn eentje de politiek niet veranderen. Maar als niemand statements maakt, gebeurt er ook niks. Misschien moeten we het wel als heel Nederland doen.”

Het is jammer, maar de vrijheid en mensenrechten zijn toch iets belangrijker dan een schaatstoernooi (laten we wel wezen, dat is waar het uiteindelijk over gaat). Het zou Wüst sieren als ze die boodschap ter harte nam en inderdaad zou aankondigen dat ze niet van plan is om haar titel te verdedigen. Tenminste, niet in het Rusland van Vladimir Poetin. Als de internationale schaatsbond dat jammer vindt moet men maar alsnog van locatie veranderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. reageerbuis

  Ik zou mijn sporthart maar laten spreken.

 2. WWW

  Zal de sponsor fijn vinden.

 3. aquarius

  Wat heeft sport met politiek te maken ? Beetje hypocriet allemaal . Gaat ze zeker ook niet meer naar china ?

 4. lic

  Gewoon lekker gaan schaatsen.

 5. Henk01

  Dan ook maar niet schaatsen in Kazachstan, China en Amerika? Ze laat zich leveel leiden door de westerse anti-russische propaganda. Haar sponsoren zullen ook wel niet blij zijn.

 6. bandini

  Mens, ga schaatsen!

 7. Willie.F

  Ik snap niet dat er miljoenen in dit land door de overheid worden uitgegeven aan wielrennen(start Tour en Giro) ,we zijn jaren bedonderd door de gevierde coryfeeën. Och, en die boycot is gewoon een beetje Rusland pesten.

 8. Willie.F

  Misschien moeten we het wel als heel Nederland doen.”….. Men zeg wel eens we zijn Gekke Henkie in Nederland. Maak er maar van, we zijn Gekke Wüst.

 9. Willie.F

  Ieder geval de Oekraïne boycotten Wüst 300 landgenoten gestorven
  CHARKOV –
  Daags voor de ramp met de MH17 hebben Oekraïense autoriteiten de waarschuwing gekregen om in het oosten van het land het luchtruim te sluiten voor passagiersvluchten. Eurocontrol, de organisatie die het Europese luchtverkeer regelt, drong daar op aan. Oekraïne sloeg de waarschuwing in de wind. Dat meldt The Sunday Times zondag.

 10. Limburgse Kuifje

  Michael, ik heb begrepen dat jij in Turkije woont en dus Turkije heeft omarmd. Is het niet een beetje veel hypocriet dat jij nu zo tegen Wust zegt dat ze er niet heen moet gaan, omdat ….

  En dat omdat gebeurt bij jou in Turkije ook elke dag. Weet je al hoeveel journalisten daar zitten opgesloten, andersdenkenden opgesloten en gewoon vermoord zijn? Je weet het wel maar je toch blijf je er!!

  Wat moet ik nou denken?????

 11. toetssteen

  http://www.ad.nl/ad/nl/4562/Voetbal/article/detail/3517326/2013/09/27/Duizenden-doden-door-bouw-stadions-in-Qatar.dhtml

  Tussenstand staat momenteel op 400 Nepalezen en dat zijn alleen Nepalezen.

  Indirect verantwoordelijk? Mooewahhh, raar mens. Zoon zat achterin een Opel toen de bestuurder hem tegen een boom parkeerde. Is dat de schuld van de bestuurder of van Opel? Ik dacht even het eerste.


  @Michael
  Als Chodorkovski zijn zin had gekregen (samen met zijn andere oligarchen maatjes) dan waren er miljoenen doden gevallen wegens geeuwhonger.
  Blijft vooral dit soort maffioso figuren bewenen, ze zijn zoooo zielug.

 12. Chef-70

  Michael heeft gesproken. Gaan dus Ireen.

 13. buster

  Maar wel naar Sotsji gegaan? Dat was zeker een ander Rusland? Je wordt betaald om te schaatsen en niet om mij te vertellen hoe ik over Rusland moet denken.

 14. monach

  De Russische politiek buigt niet voor Merkel , buigt niet voor Obama, en helemaal niet voor ene bi-seksuele Irene Wüst.

 15. Frits B

  Michael trollt, en dat levert DDS veel page views op …

 16. W.H.J. Reiss

  Alweer zo’n bar slecht artikel. Altijd agitatie tegen Putin en Wilders. Komt dat omdat de schrijver soms Snoopy Moslim is ! Ga dan over in het Sinterklaas geloof van Makker staakt Uw wilt geraas !

 17. Seneca

  Dit is nu het 2e artikel van vandaag van Michael waar geen hout van klopt. Wat heb je tegen Rusland? Je denkt in je oneindige wijsheid dat je weet hoe Rusland in elkaar zit? Dan ben je net zoals van Rossem die zichzelf ‘Amerika deskundige’ noemt. Als het niet zo triest zou zijn, dan is het om je te bescheuren. Michael ga toch fietsen dat is goed voor hart en bloedvaten en misschien worden die rare gedachten weggeblazen.

 18. Realist

  De Dagelijkse Standaard is inderdaad een troll -site geworden. Korte venijnige koffiehoek-achtige berichten die voor veel hits en reacties zorgen. Ik leen me hier niet meer voor, ga me wel ergens anders informeren.

 19. Bes Tolen

  Wüst hoeft van mij niet te gaan. Als er een andere Nederlandse vrouw voor haar in de plaats naar de EK gaat, komt het allemaal goed. Beter dan dat Wüst wel gaat toch?

 20. Anna

  Laat ze zich met schaatsen bezig houden. Wat hebben die schaatsers en opjutter coach Jan van Veen tegen Rusland? Waarom nemen ze stelling tegen Poetin? Wat hebben de Russen deze schaatsers aangedaan? Laat Jan van Veen, Würst leenstra lekker thuis zitten. Waar bemoeien ze zich mee. Als sporters zich op politiek terrein gaan bewegen. Hoe moet het dan met alle komende WK’s en EK’s c.q. Olympische spelen? Wie gaat er dan nog naar de grote mensenrechtenschenders in Qatar?

  In de Telegraaf hadden ze een vraag “De EU heeft Russische producten in de ban gedaan, denkt u dat dit helpt de agressie van Rusland in te dammen”?
  Geen woord over de enorme agressieve bemoeienis van de NAVO, VS en EU. Deze vraag in de Telegraaf kon niet suggestiever. Dom niets wetende schaatsers die de leugenachtige, eenzijdige media volgen. Laat ze zich met schaatsen bezig houden.

 21. Anna

  Die schaatsers die nu niet willen schaatsen in Rusland maken zich niet druk over al de pro Russische burgerdoden die de Oekraïense Neo-Nazi regering van president Porosjenko heeft uitgemoord. Deze pro-Russen mogen van deze schaatsers niet kiezen om bij de Russen te horen. Wat een idioten die schaatsers.

 22. Anna

  Waar willen deze schaatsers dan wel schaatsen? InTurkije, Qatar, Saoedi-Arabië, VS enz, enz, enz, enz, enz. Hypocrieten zijn het. Vazallen van de media.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.