Eindelijk: politie moet verplicht pistool mee naar huis nemen

Een slimme anti-terreurmaatregel.

Jihadi’s die kwaad in de zin hebben (of herhaal ik mezelf nu?) hebben het bij aanslagen altijd gemunt op politie-agenten, omdat zij degene zijn die de jihadi’s kunnen tegenhouden. In Parijs werden agenten koelbloedig geëxecuteerd door de Kouachi-broers, in Verviers wilden moslimterroristen een politie-agent ontvoeren, hem onthoofden en er een filmpje van online zetten.

Dit kan ook in Nederland gebeuren. Kijk maar hoe ver Tarik Zahzah kwam op het Mediapark met een (nep)vuurwapen. Als hij een jihadi was geweest, dan waren er veel, heel veel doden gevallen. Logisch dus, dat Nederlandse politie-agenten voortaan verplicht hun dienstwapen mee naar huis moeten nemen, zodat ze altijd en overal zichzelf kunnen beschermen:

Om het meenemen van het wapen mogelijk te maken, krijgen agenten versneld allemaal een wapenkluis of wapenslot thuis. Agenten mochten tot nu zelf beslissen of ze hun wapen mee naar huis willen nemen. Dit mocht alleen als ze het veilig konden opbergen.

Het besluit is genomen vanwege een toenemende terreurdreiging tegen agenten. Het is een van extra maatregelen die zijn genomen na de arrestaties in het Belgische Verviers en de aanslag in Parijs.

De (geplande) aanslagen zijn een wake-up-call voor Nederland. Dat politie-agenten buiten diensttijd al die jaren geen beschikking konden hebben over hun vuurwapen, is een gotspe. Gelukkig is dat nu hersteld. Volgens Gerard Bouman, korpschef van de Nationale Politie, zijn er nog meer anti-terreurmaatregelen genomen om agenten zo goed als mogelijk voor te bereiden op aanslagen.

Er komt een noodknop voor baliemedewerkers op alle politiebureaus, voor het geval een terrorist binnen komt vallen en begint te dreigen of zelfs wild om zich heen begint te schieten. Dan gaat er meteen een alarm af op het politiebureau en staat de baliemedewerker in direct contact met de meldkamer. De meldkamer kan dan meeluisteren naar wat er gebeurt. Heel wijs.

Er zullen ongetwijfeld nog veel meer maatregelen worden genomen door de politie in de strijd tegen het islamitisch terrorisme, maar niet alles hoeft bekend te zijn. Jihadi’s zouden daar alleen maar profijt van kunnen hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

33 reacties

 1. Jacobus

  Deze maatregel zal er feitelijk slechts toe leiden dat meer burgers toegang krijgen tot vuurwapens.
  We kunnen wachten op berichten waarin doorgedraaide politieagenten met het dienstwapen hun gezin of de buurman vermoorden.

  1. Zander

   Wat een onzin!
   Als je een wapen nodig denkt te hebben hoef je in Nederland echt niet ver te zoeken. Daarnaast als een agent door draait, rijdt hij even langs het bureau en haalt zijn wapen op zonder dat iemand daar weet van heeft. Ik zie echt geen enkele reden waarom ik met jou denkbeeld mee moet gaan Jacobus.

  2. zomaar

   tja Jacobus , dat is het risico van een multie samenleving , en vandaar zou het vrij moeten zijn voor iedere burger zich te bewapenen !!.

   immers je weet nooit wie je in huis (in het land toegang verschaft ), haalt .

   dus als iedereen gewapend is , in huis en op straat , kan iedereen zich verzetten tegen gewapend geweld .

   dus zijn wij terug naar het Amerika van 1800 , mits wij hen die zomaar anderen neerschieten , als moordenaars opknopen , aan de eerste de beste boom .

   1. Jacobus

    Zomaar bevestigt mijn stelling. Hij meent dat we elke idioot een vuurwapen moeten geven opdat Nederland veel veiliger zal worden.

    1. zomaar

     ik zou mij eigen veiliger voelen , als ik mij kon verdedigen , tegen gespuis .

     liever dit dan afgeschoten worden als een konijn .

     1. Jacobus

      Logisch vent, de kans dat je in dit land wordt afgeschoten is namelijk levensgroot en daarom moeten we iedereen bewapenen.

     2. zomaar

      Jacobus
      31 januari 2015 at 13:36
      Zomaar bevestigt mijn stelling. Hij meent dat we elke idioot een vuurwapen moeten geven opdat Nederland veel veiliger zal worden.

      vandaag weer drie mensen neergeschoten in Amsterdam, dus Jacob de kansen stijgen , om hier afgeschoten te worden .

      en punt een is als wij toestaan dat iedere vreemde illegaal , (oke Jacob dat woord hebben de linkse minnende mensen , uit hun woordenboek geschrapt ) , aan wapens kan komen , word het risico alleen maar groter , om midden in (ongewapend) ,vuurgevecht te belanden .

      dus om afgeschoten te worden als een konijn , haas , door moslims zoals gebeurt is in Parijs , Brussel, ect, ect .

 2. anna67

  Nou, ik was daar eerst ook flink voor, vond het raar dat dat al niet de gewoonte was.

  Maar aan de proportioneel overdreven reactie tijdens de NOS arrestatie te zien vraag ik me dat nu wel heel sterk af of dat wel verstandig is. In allochtone gemeenschappen enzo is het

  We waren bijna op tv getuige van het neerschieten van een burger die zich al vrijwel overgegeven had!

  Disproportioneel is toch zowat het stopwoord van zgn “lief links”?

  1. Zander

   Vond jij het disproportioneel??? Ik ben van mening dat de agenten zich hier erg sterk hebben gepromoot. In geval van een inzet van het arrestatie team was die stakker getaserd of middels een beanbag uitgeschakeld om vervolgens met grof geweld tegen de grond gewerkt en afgeboeid te worden.

   Je moet er even rekening mee houden dat de betreffende agenten een enorme adrenaline boost door hun lichaam hebben stromen. Daarnaast is het uitvoeren van zo’n actie erg spannend, ook voor de getrainde agent.

   Ik vind het nogal naïef om te denken dat alles maar middels een zachte hand moet worden afgedaan. Dit is vaak ineffectief en levert veel bijkomende schade en of slachtoffers op.

 3. anna67

  Even zin afmaken:

  In allochtone gemeenschappen is illegaal wapen bezit gemeen goed.

  1. Jacobus

   Nee, lieverd, dat is belachelijke onzin.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Jacobus
    31 januari 2015 at 13:39
    “Nee, lieverd, dat is belachelijke onzin.”
    Hoe weet jij dat? Roepen ze jou daar soms bij?

    1. Jacobus

     Mogelijk heeft onze Suikerbuik bronnen waaruit blijkt dat in allochtone gemeenschappen vrij vuurwapenbezit gemeengoed is.

   2. Jasterke

    goed, even preciseren: in allochtone gemeenschappen is het slachtmes gemeen goed…

   3. zomaar

    jou kennis is niet wat het zijn moet !!, bijna dagelijks lezen en horen!!, wij dat er moslim criminele anderen overhoop schieten .

    maar Jacob zoals ik al aangaf is , illegaal door links uit het woordenboek verwijdert , dus hebben zij volgens jou deze wapen legaal .

    waarop ik weer op mijn pleidooi kom om iedere burger te bewapenen !.

 4. Teun

  anna67
  31 januari 2015 at 10:40

  Die agenten waren heel erg bang. Ze waren ontzettend bang dat het niets maar dan ook helemaal niets met de islam te maken had.

 5. Teun

  Toch denk ik dat burgers zich moeten kunnen verdedigen tegen criminelen en de overheid. Er worden zoveel al dan niet criminele zaken door de overheid toegedekt voor de burger dat het tijd wordt dat de burger zichzelf tegen die overheid gaat beschermen.
  Een eerlijke overheid, waar rechters hun ambt niet voor het leven kunnen uitoefenen zou al een stap in de goede richting zijn.
  Omdat Jacobus een socialist is en de overheid van hetzelfde geloof, kan ik begrijpen dat hij tegen vuurwapens in het bezit van burgers is.

 6. Teun

  Ik heb een Smith & Wesson in mijn nachtkastje liggen.
  Je kunt er zo heerlijk appeltjes mee schillen. Ook als de appeltjes al niet zo fris meer zijn. Het is ontzettend handig. Nooit zoeken naar iets om een nietje mee uit een vel papier te halen, om in de keuken een touwtje of verpakking door te snijden. Altijd een briefopener bij de hand.
  Tussen haakjes. Al dit gewelddadige wat ik net opsomde heeft niets met Smith & Wesson te maken, hoor.
  Het is gewoon snobisme. Net zoiets als met een hoofddoek op rondlopen, terwijl je alleen maar op Grace Kelly wil lijken.

 7. Antidotum

  @Teun
  Het is goed dat de hermandad de dienstwapens mee naar huis neemt.
  De terreurdreiging wordt steeds ernstiger, mede omdat IS heeft aangegeven dat strijders zich tussen de vluchtelingen bevinden, omdat de vliegvelden teveel beveiligd zijn, dus ja beste Teun, dan hangt uw en mijn leven toch echt af van die ‘angstige’ politieagent, die niet zal aarzelen om het kwaad te bestrijden.

  Van mij mogen ze zelfs bewapend worden met gedegen handmitrailleurs.

  1. Jacobus

   Dit soort reacties maken duidelijk wat ik bedoel: de maatregel is een opstapje naar meer overheidsrepressie en vrij wapenbezit.
   Gezwets van toetsenbordcowboys die geen idee hebben waarover ze praten.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Jacobus
    31 januari 2015 at 13:45
    “Gezwets van toetsenbordcowboys die geen idee hebben waarover ze praten.”
    Gezien de tijd die je hier dagelijks doorbrengt, ben je er natuurlijk zélf een. Vandaar de kwaliteit van je reacties: Gezwets van Kobus de Toetsenbordcowboy!

   2. Antidotum

    @jacobus

    Potjandosie, da’s nou beroerd. 🙁

    De overheid mag, in het kader van bescherming, zoveel repressie realiseren als zij wenselijk acht.
    Zolang zij haar burgers en de belangrijke instanties, maar naar behoren laat beschermen door de daartoe bevoegde ambtenaren.

    Maar zeg eens, hebben ze je soms niet toe gelaten op de schietvereniging?
    Kan me dat zomaar voorstellen.

 8. ikwoudatiedereennadacht

  Prima dat in NL willekeurige burgers niet zomaar over vuurwapens mogen beschikken, maar….. maar….
  maar dan moet politie en justitie er ook alles, maar dan ook alles aan doen om de weerloze burgers tegen crimineel uitschot te beveiligen.
  Dus Illegaal vuurwapenbezit heel zwaar straffen, en handel nog veel zwaarder en ook veel inzet plegen bij opsporing van illegale wapens.
  Als aan de maar… voorwaarden niet wordt voldaan (en dat is helaas tot nu toe in NL het geval), dan maar liever de burgers (gecontroleerd en onder strenge voorwaarden) zichzelf laten bewapenen, want iedereen heeft het recht, en als het om vrouw en kinderen gaat ,is het zelfs een plicht, om voor je eigen veiligheid te zorgen als de overheid ondanks betaalde belastingen tekort schiet.

 9. ikwoudatiedereennadacht

  jacobus de leugenaar zal dan wel roepen dat het wachten is op vuurwapenincidenten t.g.v. het hierboven genoemde”vrij” wapenbezit, maar soms moet je uit 2 kwaden het minst kwade kiezen. En de keuze van jacobus de leugenaar zal wel inhouden dat we kunnen wachten is op terrorristisch vuurwapengebruik waarbij talloze onschuldige slachtoffers vallen

  1. Jacobus

   Ik zie niet in op welke wijze vrij vuurwapenbezit dan wel de beschikking van vuurwapens voor agenten buiten diensttijd het gevaar van terroristische aanslagen zou kunnen indammen, temeer ook omdat dergelijke aanslagen in ons land nimmer plaatsvonden.

 10. Teun

  Jacobus
  31 januari 2015 at 13:45
  Dit soort reacties maken duidelijk wat ik bedoel: de maatregel is een opstapje naar meer overheidsrepressie en vrij wapenbezit.
  Gezwets van toetsenbordcowboys die geen idee hebben waarover ze praten.
  Opstapje naar meer overheidsrepressie dan zeg ik ja.
  Vrij wapenbezit? Volkomen nonsens.
  U zegt dat de overheid overstag gaat, deze linkse overheid, die voortdurend inhakt op de Amerikaanse wapenlobby en die toch de Nederlandse burger wel zal toestaan een wapen te bezitten? Wat een flauwekul.
  U bent best wel in staat goed doorwrochte betogen te houden, maar ik vind het onbegrijpelijk dat u overheidsrepressie en vrij wapenbezit moeiteloos in één adem opnoemt.

  1. Jacobus

   Teun, mogelijk formuleerde ik het voor jouw begripsvermogen wat te compact.
   Misschien ben je bekend met de problemen in de V.S. terzake het geweld van politieagenten tegen weerloze burgers. Daar is een cultuur van ‘killercops’ ontstaan waarin elke lichtgetinte medeburger vanzelfsprekend wordt gezien als een gevaarlijke zwaarbewapende moordenaar (daar zit ook wat in omdat je in de V.S. halfautomatische geweren kunt kopen bij de supermarkt) die je als veldwachter preventief moet neerleggen voordat je het risico loopt zelf te klos te zijn. Het gevolg is honderden politiedoden per jaar. In dit land lopen we gemiddeld 20 jaar achter de V.S. aan en daarom wordt hier nu ook reeds geroepen dat elke diender een mitrailleur moet hebben en een revolver op z’n nachtkastje zodat hij elke verdachte lichtgetinte medelander, lees moslim, tijdig te grazen kan nemen voordat die ook maar aanstalten kan maken weer een blanke christelijke cultuurdrager de keel af te snijden.

   Begrijp je wel, dit land moet wat mij betreft net zo veilig blijven als het is en daarom zet ik vraagtekens bij dit soort bizarre onzinvoorstellen.

 11. V.K.

  -Automatische wapens onder de balie lijkt me praktischer dan zo’n noodknop. Wanneer je weet dat je een potentieel doelwit bent, dan moet je je ertegen bewapenen. Op een knopje drukken en afwachten totdat je wordt afgeknalt als een sitting duck,daar zit niemand op te wachten.

  1. Jacobus

   Zou het geen slim idee zijn om elke winkelier van Rijkswege een pakketje handgranaten ter beschikking te stellen?
   Je kunt de ellende immers maar beter voor zijn.

   1. ikwoudatiedereennadacht

    @Jacobus de leugenaar
    Neen, dat is geen slim idee (en je hoeft te gaan roepen dat je het ironisch bedoelde of zo, want jouw excuses zijn aan mij niet besteed!)
    Handgranaten in een winkel zijn namelijk zelfmoordwapens waarmee je meteen een aantal onschuldigen mee afslacht. Misschien dat jij sympathie hebt voor dergelijke zelfmoordenaars, maar wij hier in NL niet.

    En als je zegt dat je de ellende maar beter voor kunt zijn, dan moet je toch ook van mening zijn dat Wilders groot gelijk had toen hij jaren terug al pleitte voor minder islam-immigratie.
    Achteraf gezien had het woord invasie beter geweest dan immigratie.

 12. ikwoudatiedereennadacht

  @ Jacobus de leugenaar
  erratum: het woordje niet is weggevallen na het woord hoeft in de eerste regel van mijn tekst

 13. anna67

  Had hier een reactie geplaatst,maar die is nu weg oid.

  Maar Zander 11.51 heeft gelijk, kort gezegd.

  Disproportioneel is een veel gebruikte maat door vooral NOSsers, vandaar deze ” waarneming” ansich. Zo konden zij met veel verve zo’n adrenaline volle actie uitbuiten op tv . Kunnen wij ze hieraan herinneren als Israel weer es niet naar hun zin, want disproportioneel, reageert.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.