Fatah: ‘Het Internationale Gerechtshof zal Netanyahu ophangen’

De partij van Mahmoud Abbas bewijst maar weer eens net zo haatdragend te zijn als Hamas.

Zoals wij eerder al berichtten wil de Palestijnse Autoriteit lid worden van het ICC, het internationale gerechtshof in Den Haag of International Criminal Court. De reden? Zij willen Israëlische leiders en soldaten aanklagen voor hun zogenaamde misdaden tegen de menselijkheid. Daar bedoelen ze natuurlijk mee: hun wens om Israëlische burgers te beschermen tegen terroristische aanslagen van de Palestijnen.

Israël ziet zo’n lidmaatschap absoluut niet zitten en heeft al aangegeven dat het van plan is om verschillende Hamas-leiders aan te klagen. Neem het de joodse natiestaat eens kwalijk: het is alles behalve moeilijk om hard te maken dat Hamas een terroristische organisatie is die verantwoordelijk is voor de dood van veel Israëlische burgers en militairen.

Dit weekend heeft de Palestijnse autoriteit teruggeslagen. De foto hierboven is afkomstig van de Facebook-pagina van Fatah, de politieke partij/terroristische organisatie van president Mahmoud Abbas. Zoals u kunt zien wordt een foto getoond van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu samen met een hanglus (gebruikt om mensen op te hangen) en de woorden ‘coming soon.’ Oftewel, Fatah, de zogenaamde gematigde partij die het voor het zeggen heeft in de West Bank, wil Netanyahu dood zien.

Dit is niet de eerste keer dat Fatah een dergelijke foto op haar Facebook-pagina zet. Vorige week barstte er al kritiek los omdat men een andere afbeelding publiceerde van schedels met een geweer.

fatah gekken

Kijk eens goed naar de schedels. Ja, u ziet daar in inderdaad allemaal davidsterren op.

Achteraf beweerde Fatah dat het niets van doen had met het posten van de afbeelding en dat het de poster had gevraagd om de foto te verwijderen, maar er is natuurlijk niemand die daar intrapt: dit soort denkbeelden horen nog altijd bij Fatah. Deze organisatie wil geen vreedzame oplossing voor het conflict met Israël, maar een bloederige afrekening.

Het is te hopen dat Abbas zijn zin niet krijgt en dat de Palestijnse Autoriteit géén lid wordt van het internationale gerechtshof. Gebeurt dat wel, dan moeten er meteen stappen worden genomen om Fatah- en Hamas-leiders aan te klagen en te vervolgen voor hun wérkelijke misdaden tegen Israëlische burgers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

52 reacties

 1. Ongemakkelijk

  Volgens mij kan het Internationaal Strafhof de doodstraf door verhanging niet opleggen. Dus dat bij een strop noemen van het strafhof is alleen maar verhullend. Maar ja, laat verhullend (zeg maar; ongrijpbaar) maar over aan moslims.

 2. Jacobus

  Het zou niet onlogisch zijn Netanyahu voor het Internationaal Gerechtshof te dagvaarden.

  1. Pimsch

   Legt u dat dan maar eens fijntjes uit. Aan wiens kant slaat de balans door.

   1. Jacobus

    Bent u niet bekend met de oorlogsmisdaden jegens het Palestijnse volk en de illegale bezettingpolitiek van Israël? Google eens.

    1. Epimenides

     Een welgemeende raad, voor je jezelf nu onsterfelijk belachelijk gaat maken.

     Ga je huiswerk doen, beginnen we bij het verdrag van San Remo 1922.

     1. Jacobus

      Ik oriënteer me met betrekking tot de rechten van het Palestijnse volk liever op 1947, is dat ook goed?

     2. Nog1

      Laten we daty verdrag er eens bijpakken. Je hoeft niet ver te lezen, al in de eerste zin wordt duidelijk wat wel (en niet) de bedoeling was;

      To accept the terms of the Mandates Article as given below with reference to Palestine, on the understanding that there was inserted in the proces-verbal an undertaking by the Mandatory Power that this would not involve the surrender of the rights hitherto enjoyed by the non-Jewish communities in Palestine

    2. Epimenides

     Nee, dat is helemaal fout.

     1. Jacobus

      Dus je wenst je op de verdeling van de mandaatgebieden te baseren. In dat geval behoort Palestina eigenlijk tot Engeland.

      Las je de afgelopen decennia nog wel eens een krant?

    3. Epimenides

     Jazeker wel, evenals u.

     Maar begrijpt u ook wat u leest?

    4. Avander

     Jacobus zit bij mij voortaan in een Permaban.
     Ik wil graag kennisnemen van andere meningen om mijn inzicht te verbreden maar pesterige dwarsliggerij om te jennen sla ik maar over voortaan.
     Het beste Jacobus, als je Judas ziet doe hem de groeten.

  2. J. C. Th. Kohler

   Dat zou het wel zijn, aangezien het Internationale Gerechtshof zich uitsluitend bezighoudt met geschillen tussen staten.

   Afgezien van het feit dat Fatah niemand kan dagvaarden voor het Internationale Gerechtshof; dat kan alleen dat Gerechtshof zelf.

   j.c.th.kohler@online.nl

 3. jofele jood

  Ik denk zo maar, en dit geheel terecht, dat de Israëli net zo min als de Amerikanen hun mensen uit laten leveren aan het Internationaal Gerechtshof.

  1. J. C. Th. Kohler

   Van Amerika is bekend dat ze medewerking aan het ICC weigeren. Ze hebben destijds, bij het oprichten van het ICC, zelfs gedreigd met een invasie in Nederland als er een Amerikaan door het ICC zou worden vastgehouden. Onverschillig over welke beschuldiging/aanklacht het zou gaan.

   j.c.th.kohler@online.nl

 4. jofele jood

  Een Palestijns volk als zodanig bestaat er niet, het zijn zwerfarabieren die zich Palestijn zijn gaan noemen op aangeven van die theedoekterrorist Arafat, en bezette gebieden zijn er ook al niet, wel betwiste gebieden die overigens heroverd zijn op Jordanië destijds.

 5. jofele jood

  ” Ik oriënteer me met betrekking tot de rechten van het Palestijnse volk liever op 1947, is dat ook goed? ”

  De Pallywood leugens komen nu zeker aan de beurt?

 6. NemTudom

  Het is geen PALESTIJNS gebied in die zin zoals het overkomt. Het is een stuk gebied dat Gaza wordt genoemd. De GAZANEN zijn weer bezig om te proberen een stuk Palestina te bemachtigen door Israël te bevechten. Om de naam Israël ongedaan te maken. Die een stuk van Palestina als eigenaar verworven heeft. Uitgesproken en bekrachtigd door de VN. Een gebied dat eeuwen als joods gebied bekend staat. Waardoor zij daar rechtens ( zij het in mindere maten) wel altijd aanwezig zijn geweest, maar geen recht hadden op een eigen staat. Wat door de volkeren bond ongedaan werd gemaakt.

 7. JanvanEechoud

  En, Michael van Galien? Wat vind jij?
  Moeten de Joden maar uitgeroeid worden?
  Of gaat Turkije ze allemaal opnemen?
  En dit was mijn allerlaatste posting.
  Gegroet allemaal.
  MvdG houdt links tuig hier de hand boven het hoofd en zou het liefst alle PVVers laten deporteren / afslachten.
  En ja, ik ben woest. Stuk onbenul.
  Je bent zo onrechtvaardig als Mohammed.
  JvE. Ook een allochtone!

  1. toetssteen

   @Van Eechoud
   Michael is pro Israël, hij hoop nota bene dat Abbas zijn zin niet krijgt. Dat lijkt me toch vrij duidelijk.

  2. Seneca

   JanvanEechoud
   Ik respecteer je beslissing maar vraag je jezelf af of al dit sop de kool wel waard is. Je bent – in mijn visie – gelijk Kohler, een der meest gelezen en gewaardeerde reaguurders. Bovendien kan ik mij niet aan de indruk onttrekken, dat MvdG heel langzaam terugkomt op zijn houding t.o.v. de PVV ic GW. Dat komt oa door de helderheid van je reacties. Ik hoop je nog lang te mogen lezen ook op dit forum… Alsnog een voorspoedig en gezond 2015.

  3. Maaike

   Het gaat je niet naar je zin, en dan wordt je boos en ga je iemand met een andere mening vals beschuldigen. Typisch. Een goede volgeling van de grote blonde leider.

 8. toetssteen

  @Nog1 oo.33
  Er wonen toch nog hopen Arabieren in Israël? Dat degenen die zich nu Palestijnen noemen de benen namen toen een aantal Arabisch staten meenden even schoon schip te maken, is alom bekend. Veel van deze vluchtelingen zit nu overigens nog in tentenkampen in een aantal Arabische landen. In Jordanië zijn ze na een staatsgreep massaal de grens over getrapt, mjah, die taal begrijpen ze blijkbaar het best.

  Aanvullend, het Gebied in die tijd net ontrukt aan koning malaria door het droogleggen van moerassen. Nee, niet door de Palestijnen, die bestonden toen nog niet, maar door Joden en Arabieren die ook wel wat zagen in vooruitgang.

  Want laten we wel wezen, het land overvloeiende van melk en honing, heeft stomweg nooit bestaan. Het was niet voor niets dat de Filistijnen (Grieken waarschijnlijk van Kreta) alleen een paar havensteden hadden en die ook weer verlieten vanwege het simpele feit dat het onrendabel was, plus dat je meer kans had om Malaria op te lopen dan er wat aan te verdienen.

  1. J. C. Th. Kohler

   Toetssteen:

   “Nee, niet door de Palestijnen, die bestonden toen nog niet…”

   Die bestonden nog niet of niet meer. We moeten onderscheid maken tussen Palestijnen en Palestijnen.

   Het Palestijnse/Filistijnse volk is opgehouden als volk te bestaan in de 7e eeuw vóór Chr.

   Wie zich nu Palestijnen noemen zijn inwoners van het gebied dat Palestina genoemd wordt.

   Het oorspronkelijke Palestijnse volk bestaat dus niet meer. De huidige Palestijnen hebben genetisch niets met dat volk gemeen. Alle aanspraken daaruit voortvloeiend zijn dus gefabriceerd.

   Getuige ook de uitspraak (al in 1977) van Zahir Muhsein, destijds lid van het uitvoerend comité van de PLO:

   “Het Palestijnse volk bestaat niet. De oprichting van een Palestijnse staat is slechts een middel ter voortzetting van onze strijd tegen de staat Israël voor onze Arabische eenheid. In werkelijkheid is er heden geen verschil tussen Jordaniërs, Palestijnen, Syriërs en Libanezen. Alleen om politieke en tactische redenen spreken we heden over het bestaan van een Palestijns volk, daar de nationale Arabische belangen vereisen dat we het bestaan poneren van een afzonderlijk “Palestijns volk” om het Zionisme tegen te gaan.

   Om tactische redenen kan Jordanië, dat een soevereine staat is met vastgelegde grenzen, Haifa en Jaffa niet opeisen, terwijl ik als Palestijn, zonder twijfel Haifa, Jaffa, Beer-Sheva en Jeruzalem kan eisen. Maar vanaf het moment dat wij ons recht op geheel Palestina laten gelden, zullen we zelfs geen minuut wachten om Palestina en Jordanië te verenigen.”

   j.c.th.kohler@online.nl

  2. Nog1

   Er staat in hetverdrag va San Remo (en ook in de Balfour-verklaring) dat de bewoners niet in hun recht aangetast mogen worden, en dat is duidelijk wel gebeurd.

   De vluchtelingen waar je het bv over hebt zijn in 1947/48 niet vrijwillig vertrokken.

   Over de rest van je verhaal (mn de uitleg betreffende de Filistijnen) is veel af te dingen, maar omdat dit voor de kwestie volstrekt irrelevant is, laat ik het daarbij.

   1. J. C. Th. Kohler

    Nog1:

    “Er staat in hetverdrag va San Remo (en ook in de Balfour-verklaring) dat de bewoners niet in hun recht aangetast mogen worden, en dat is duidelijk wel gebeurd.”

    Op de eerste plaats staat in de Balfour-verklaring, zowel als in het Verdrag van San Remo, dat als thuisland voor het Joodse volk is bedoeld het gebied dat nu Israel heet plus het toenmalige Transjordanië, het huidige Jordanië. Ook de Hoogvlakte van Golan behoorde ertoe.

    Dat Verdrag van San Remo (1922) is nooit, door geen enkele partij, opgezegd; dat wil zeggen dat het vandaag de dag nog altijd rechtsgeldig is. Als er dus rechten zijn aangetast, dan zijn dat de rechten van het Joodse volk, van wie door de Britse mandaathouders van de ene op de andere dag het gedeelte (Trans)Jordanië werd afgenomen.

    “De vluchtelingen waar je het bv over hebt zijn in 1947/48 niet vrijwillig vertrokken.”

    Nu zou ik kunnen vragen of je dat wilt onderbouwen, maar de vraag zou rethorisch zijn, want er bestaat geen onderbouwing voor beweringen die tegen de feiten en historie ingaan. Die vluchtelingen zijn vertrokken op aangeven van hun eigen leiders. Die wilden de handen vrij hebben om de Joden de Middellandse Zee in te jagen en het gebied weer Judenrein te maken. Het geheel zou niet meer dan dagen duren. Hoe dat uitgepakt heeft hebben we gezien. De alliantie van Israel-vijandige landen is niet in z’n voornemen geslaagd. De meeste van die vluchtelingen zijn trouwens vertrokken zonder ooit één Israelische soldaat te hebben gezien.

    Deze feiten zijn vastgelegd en op geen enkele manier te weerspreken, anders dan door leugens.

    j.c.th.kohler@online.nl

 9. J. C. Th. Kohler

  “…het ICC, het internationale gerechtshof in Den Haag of International Criminal Court.”

  Er is een levensgroot verschil tussen het ICC, het Internationale Strafhof, en het Internationale Gerechtshof.

  Het Internationale Gerechtshof, gevestigd in het Vredespaleis in Den Haag, is het orgaan van de VN dat zich bezig houdt met geschillen tussen staten.

  Het ICC, gevestigd in een eigen gebouw aan de Maanweg in Den Haag, houdt zich bezig met strafzaken tegen individuele oorlogsmisdadigers.

  j.c.th.kohler@online.nl

 10. Joop Klepzijkert

  Jacobus
  4 januari 2015 at 18:48

  Zou ook nodig zijn om figuren als jij als landverraders neer te zetten. Maar dat zie jij ongetwijfeld anders.

  1. Jacobus

   Ja, dat zie ik anders. Begrijp ook niet wat mijn stelling met landverraad te maken heeft.

  2. Nog1

   Landverraad? Hoezo, is Jacobus dan een Israeliër?

 11. Joop Klepzijkert

  JanvanEechoud
  5 januari 2015 at 00:25

  Ik snap niet dat je je druk maakt om de johnny’s van dds.
  Het zijn betaalde of vrijwillige krachten van groen links of iets dergelijks. Misschien harry van bommel (die van joden aan het gas tijdens een manifestatie) himzelf. Ik neem dds niet serieus maar zeker de meeste reaguurders ook niet. Sommige wel daar druipt de intelligentie vanaf. Neem nou J. C. Th. Kohler een geweldenaar met zoveel feiten kennis. De man is ook moedig om gewoon met zijn complete naam te reaguren. ik doe dat niet anders word ik bedreigt door links tuig.

  1. Jacobus

   De gedachte dat mensen door politieke partijen of de overheid worden betaald om op DDS te reageren is zowel onlogisch als onbewezen.
   Mocht deze absurde aantijging wel kloppen hoeft dat overigens niemand te beletten inhoudelijk te reageren. Nu fungeert het slechts als een smoes voor een mond vol tanden.

  2. J. C. Th. Kohler

   Joop Klepzijkert

   “…ik doe dat niet anders word ik bedreigt door links tuig.”

   Joop, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik weinig bedreigingen heb ontvangen, noch van links, noch van islamitische zijde. Ze zijn op de vingers van één hand te tellen.

   Maar ik heb het al eerder geschreven:

   Ik sterf liever rechtop, dan op m’n knieën te moeten leven.

   j.c.th.kohler@online.nl

 12. jofele jood

  Functieomschrijving:
  Je achterhaalt hoe burgers online praten over het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ). Met monitoring- en webcaretool Coosto speur je naar gesprekken op fora en sociale media, zoals Twitter, Facebook en Youtube. Je neemt proactief deel aan gesprekken over VenJ-beleidsterreinen, VenJ-organisaties en de VenJ-bewindslieden, en helpt zo het imago van VenJ op te bouwen en beschermen. Als webcare-redacteur fungeer je als spin op het web. Je ben de online vertegenwoordiger van het ministerie van Veiligheid en Justitie en je rapporteert regelmatig over je belangrijkste bevindingen over online gesprekken. Je ziet vaak als eerste welke onderwerpen spelen en hoe burgers daarover praten. Die signalen deel je met de rest van de organisatie. Vervolgens adviseer je hoe we het beste met discussies en reacties om kunnen gaan. Zo werk je mee aan relevante content in reactie op veel voorkomende vragen, opmerkingen en klachten over VenJ-beleid. Belangrijk in je functie is dat je relevante in- en externe contacten onderhoudt. Je functie is politiek gevoelig, daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om reacties op vragen, opmerkingen en klachten over VenJ-onderwerpen af te stemmen met relevante afdelingen en organisaties binnen VenJ. Tot slot volg je nauwlettend de ontwikkelingen op het vakgebied van webcare.

  http://www.klokkenluideronline.is/2014/05/trol-voor-pedo-justitie-tot-4000-per-maand/

 13. mijn-idee

  Ik mis wel even de oproep van MvdG aan alle “fatsoenlijke” Palestijnen en/of aanhangers van de Palestijnse zaak, om afstand te nemen van deze partij……….

 14. Joop Klepzijkert

  Jacobus
  5 januari 2015 at 17:30

  Het tegendeel kan jij ook niet bewijzen en ik heb gelukkig nog al mijn tanden. Aangezien jij alleen maar poep praat, zal je wel een verrot gebit hebben en uit je bek stinken.

  1. Jacobus

   Dat klopt Joop, ik kan niet bewijzen dat ik niet word betaald door Justitie of Groen Links. Voor jou zal dat wel voor bewijs doorgaan.

   Fijn dat je al je tanden nog hebt.

  2. Nog1

   Ad hominem reageren wordt gezien als een gebrek aan inhoudelijke argumenten en dus een overwinning voor de tegenstander in het debat.

  3. Maaike

   Joop, je bent gewoon zielig met je reacties.

 15. arie_jansz

  Haha, nu worden we la betaald door groen links?

  Persoonlijk wordt ik betaald door de bilderberggroep en Jacobus geloof ik door de Rothschilds…

  werd Beukman niet betaald door de vrijmetselaars of was dat Maaike?
  En Julius is van scientology…

  En jij Joop?

 16. arie_jansz

  En jofele jood…

  Jij bent echt volledig van de pot gerukt….
  Dan snap ik wel dat je gelooft in de sprookjes van de PVV en opperziener Wilders van de planeet Mafkees

  1. jofele jood

   http://www.klokkenluideronline.is/wp-content/uploads/2014/05/WEBCARE.jpg

   Functieomschrijving:
   Je achterhaalt hoe burgers online praten over het ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ). Met monitoring- en webcaretool Coosto speur je naar gesprekken op fora en sociale media, zoals Twitter, Facebook en Youtube. Je neemt proactief deel aan gesprekken over VenJ-beleidsterreinen, VenJ-organisaties en de VenJ-bewindslieden, en helpt zo het imago van VenJ op te bouwen en beschermen. Als webcare-redacteur fungeer je als spin op het web. Je ben de online vertegenwoordiger van het ministerie van Veiligheid en Justitie en je rapporteert regelmatig over je belangrijkste bevindingen over online gesprekken. Je ziet vaak als eerste welke onderwerpen spelen en hoe burgers daarover praten. Die signalen deel je met de rest van de organisatie. Vervolgens adviseer je hoe we het beste met discussies en reacties om kunnen gaan. Zo werk je mee aan relevante content in reactie op veel voorkomende vragen, opmerkingen en klachten over VenJ-beleid. Belangrijk in je functie is dat je relevante in- en externe contacten onderhoudt. Je functie is politiek gevoelig, daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om reacties op vragen, opmerkingen en klachten over VenJ-onderwerpen af te stemmen met relevante afdelingen en organisaties binnen VenJ. Tot slot volg je nauwlettend de ontwikkelingen op het vakgebied van webcare.

   http://www.klokkenluideronline.is/2014/05/trol-voor-pedo-justitie-tot-4000-per-maand/

   De ideale trollenbaan voor arie_janz en zijn vriendje Jacobus Beukman

   1. Maaike

    Doe normaal jofele jood, met je rare praatjes en je insinuaties.

 17. Maaike

  Een gebied afsluiten van de buitenwereld en het daarna bombarderen. Ik vind dat een oorlogsmisdaad. Het zou goed zijn als Netayahu en Liebermann zich moeten verantwoorden bij het internationaal gerechtshof. En nee, ik ben geen antisemiet, maar wel voor gelijkwaardigheid en gerechtigheid.

  1. Jacobus

   Ja, dat zijn oorlogsmisdaden. Disproportioneel geweld tegen een weerloze stad met duizenden slachtoffers als gevolg.
   Het is een ongemakkelijke waarheid maar het aantal Palestijnse slachtoffers in de oorlog tegen Israël is een veelvoud van het aantal slachtoffers dat ISIS maakt.

   1. toetssteen

    @Jacobus
    Duizenden? Nog geen tweeduizend en daar zijn de slachtoffers van instortende tunnels bij gerekend, idem alle natuurlijke overlijdens en idem de doden die door eigen stommiteiten zijn gevallen.
    Ik zal niet beweren dat er geen onschuldigen zijn gestorven, maar ik schat het op de helft zo niet minder.

  2. toetssteen

   @Maaike
   Doe Egypte er dan ook maar bij, want die heeft de tunnels die naar Egyptisch gebied voerden gebombardeerd.
   Maar blijkbaar vindt u het heel normaal om tunnels te graven naar het buurland en daar wapens door te vervoeren (tunnels gegraven door kinderen. En als die tunnels instortten, was het de schuld van Israël en werden de slachtoffertjes op het conto van Israël geschreven).
   O ja, het is ook heel normaal om het buurland dagelijks te voorzien van een paar inslaande raketten, ach het is maar een alternatieve ansichtkaart oid.
   Het is ook heel normaal om in scholen en ziekenhuizen een hoofdkwartier van Hamas te vestigen, dan wel wapens op te slaan….

   Gerechtigheid bestaat niet in die wereld Maaike, het is eten of gegeten worden.

   1. Maaike

    toetssteen,

    Ik snap ook wel dat Hamas ook geen lieverdjes zijn, en nee, zij mogen ook geen raketten afschieten naar Israel. De aanpak van Hamas, om hun eigen bevolking op te offeren is natuurlijk krankzinnig. Maar dat rechtvaardigt niet om een gebied af te sluiten en het, als mensen als ratten in de val zitten, te gaan bombarderen. Of daags na afloop van het bombarderen van Gaza woningen en gebied te gaan bezetten op dat andere gebied van de palestijnen, de westelijke jordaanoever.

    1. toetssteen

     @Maaike
     Afsluiten? Als dat zo is dan vraag ik me af hoe ze aan die raketten komen. Als ik me echt zou bekommeren om het volk zou ik gaan voor voedsel. Naast het voedsel en de medicamenten die Israël dagelijks met vrachtwagens vol dat zo zwaar ‘bezette’ gebied in laat rijden.
     De grens met Egypte is ook gesloten, schuld van Israël? Of is het zo dat ook Egypte geen trek heeft in die herrieschoppers?

     Ik ben het volkomen met u eens als u zegt dat het volk altijd de klappen krijgt. Dat is evident aan elke clash/oorlog. Bij elke oorlog sneven meer burgers dan soldaten.

  3. J. C. Th. Kohler

   Maaike

   “Een gebied afsluiten van de buitenwereld en het daarna bombarderen. Ik vind dat een oorlogsmisdaad.”

   Een erg simplistische weergave. Je kent de woorden die gebruikt worden om iemand in te zweren? “De waarheid, de hele waarheid en niets dan de waarheid.”

   Op de eerste plaats heeft Israel Gaza niet afgesloten van de buitenwereld. Daar zeg je dus al niet de waarheid. Israel heeft slechts de grens tussen Gaza en Israel afgesloten. Niet zo vreemd voor een staat waarmee je in oorlog bent. Wat er aan de andere grenzen van Gaza gebeurt is de verantwoordelijkheid van Israel niet.

   Ten tweede lijkt het zoals jij het stelt, alsof er aan de bombardementen niets vooraf is gegaan. Daar zeg je dus niet de hele waarheid. Je vertelt alleen dat stukje dat in jouw kraam te pas komt, de rest laat je gemakshalve maar weg. Maar de Gazanen hebben sinds de ontruiming door Israel in 2005 raketten op burgerdoelen afgevuurd, tot de recente operatie Protective Edge, met een gemiddelde van drie per dag. Dus als je het over oorlogsmisdaden wilt hebben, begin daar eens mee.

   En dan ga je verder met hetzelfde domme gezever, over Netanyahu en Liebermann die zich zouden moeten verantwoorden voor het Internationale Gerechtshof.

   “Het zou goed zijn als Netayahu en Liebermann zich moeten verantwoorden bij het internationaal gerechtshof.”

   Maar het Internationale Gerechtshof houdt zich, uitsluitend, bezig met geschillen tussen staten. Het vervolgt geen personen. Dat zou een taak zijn voor het ICC. Het is tekenend dat je praat over zaken waar je kennelijk weinig of niets van weet.

   En tenslotte, om jezelf een vorm van legitimiteit te geven, vind je het nog nodig om te verklaren dat je geen antisemiet bent. Het is goed hoor, je bent natuurlijk alleen antizionist. Yeah, right!

   j.c.th.kohler@online.nl

   1. toetssteen

    @Kohler
    Is een bekende. Ze zijn slechts tegen het zionisme. Want alleen rechts is tegen de Joden.
    Als het niet zo wrang was zou het hilarisch zijn.

 18. jofele jood

  Wat zouden anti-semieten toch moeten zonder die zwerfarabieren die zich Palestijn noemen?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.