Hans Teeuwen sloopt Peter 'Charlie Hebdo lokte het zelf uit' R. de Vries

Geen categoriejan 24 2015, 14:00
De cabaretier veegt op ongekend harde wijze de vloer aan met de "misdaadverslaggever".
Enkele weken geleden haalde onze eigen Frank Verhoef terecht hard uit naar Peter R. de Vries, Neerlands bekendste misdaadverslaggever. Deze man, die overal verstand van denkt te hebben, had namelijk gezegd dat de cartoons van Charlie Hebdo ook wel errug beledigend waren voor moslims. Ja, ja, als je er goed over nadacht hadden ze hun dood zelf een beetje uitgelokt. Moet je maar niet klote cartoons maken over de islam. Toch?
Toch?
In plaats van publiekelijk een stapje terug te doen en zijn excuses aan te bieden voor zijn idiote uitspraken deed De Vries er recent nog een schepje bovenop. BELEDIGEND! ONFATSOENLIJK! HOE DURVEN DIE CARTOONISTEN? BEGRIJPEN ZE DAT NIET DAT ZE EEN VERANTWOORDELIJKHEID HEBBEN?
Ja, die Charlie Hebdo-cartoonisten waren en zijn écht onacceptabel bezig.
Gelukkig is Frank niet de enige die zich daar over opwindt. Zie hier de nieuwste video van Hans Teeuwen waarin hij op werkelijk ongenadig harde wijze afrekent met de misdaadverslaggever (die op de één of andere manier extreem goede vrienden is met de meest waanzinnige criminelen).
Teeuwen legt uit dat het niet zomaar om een paar cartoons gaat, maar om een machtsstrijd. Extremistische moslims proberen hun wil op te leggen aan de rest van de wereld. Lachen om de islam? Dat mag niet!?! Zelfverklaarde imams konden hun autoriteit dan namelijk weleens verliezen. En daar moeten zij niet aan denken. Dus zorgen ze bewust voor volkswoede, steken ze internationale vuurtjes aan, en roepen ze op tot terroristische aanslagen tegen andersdenkenden.
De meeste mensen - lees: cartoonisten - reageerden daarop door zich te schikken naar de eisen van moslimradicalen, maar een enkeling deed en doet dat niet. Case in point: het kleine Franse blad Charlie Hebdo. Daar bleven ze dapper doorgaan met het tekenen en publiceren van cartoons die haatbaarden zo ont-zet-tend beledigend vonden.
Tot ze opeens bij klaarlichte dag werden doodgeschoten door islamitische terroristen. Het recht op de vrijheid van meningsuiting be damned, kritiek op de Radicale Islam = doodstraf.
En wat doet Petertje? In plaats van pal te staan voor die vrijheid van meningsuiting beledigt hij de dappere, maar dode Franse cartoonisten even die het lef wél hadden om problemen te benoemen.
Goedkoper dan dat wordt het niet. Godzijdank dat er iemand is als Teeuwen, die daar op magistrale wijze mee afrekent. Hulde Hans, we want more!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten