ISIS verscheept jihadisten massaal als ‘vluchtelingen’ naar Europa

Screen Shot 2015-01-30 at 16.11.05
Foto:

Dat zegt de terroristische organisatie zélf.

Enkele dagen geleden schreef ik op DDS dat ik het als onze morele plicht beschouw om Syriërs en andere Arabieren die het geweld van ISIS ontvluchten te helpen. Wat mij betreft zijn deze mensen – in ieder geval tijdelijk – welkom in ons land. Als de rust eenmaal is wedergekeerd kunnen ze dan weer terug.

Helaas is er één probleem – en ja, één waardoor ik mijn standpunt moet wijzigen: de massamoordenaars van ISIS zeggen namelijk zelf dat ze op grote schaal jihadisten naar Europa verschepen. Deze terroristen wachten vervolgens op bevelen van hogerhand om aanslagen te plegen. Wordt het startsein gegeven dan gaan ze los.

Hoe zij naar Europa kunnen komen terwijl hun identiteit in de meeste gevallen bekend is bij de autoriteiten vraagt u? Het Amerikaanse Buzzfeed, dat met enkele smokkelaars heeft gesproken, legt uit:

The operative, a Syrian in his thirties with a close-cropped black beard, said ISIS is sending covert fighters to Europe — as did two smugglers who said they have helped. He smuggles them from Turkey in small groups, he said, hidden in cargo ships filled with hundreds of refugees. He said the fighters intend to fulfill ISIS’s threat to stage attacks in the West. He views this as retaliation for U.S.-led airstrikes against the group that began in Iraq last summer and Syria last fall. “If someone attacks me,” he said, speaking with BuzzFeed News on condition of anonymity, “then for sure I will attack them back.”

Gevraagd of zijn smokkelacties succesvol zijn geweest antwoordde de ISIS-man: “Just wait.” Wacht maar af, of: je zult het zelf vanzelf zien. Je krijgt er koude rillingen van.

Het verslag van Buzzfeed gaat verder:

From Turkish port cities like Izmir and Mersin, many thousands of these refugees have ventured across the sea, aiming mainly for Italy. Then they often make for more welcoming countries like Sweden and Germany, turning themselves over to authorities and appealing for asylum. The operative said he worked with smugglers to slip fighters into this chaotic human tide. “They are going like refugees,” he said.

Een smokkelaar zegt dat hij “sommige jongens naar Europa stuurt omdat ze terug willen naar hun familie, terwijl anderen naar Europa gaan om te wachten.” Het moge duidelijk zijn waarop ze precies wachten: een bevel van ISIS’ leiders om op grote schaal terroristische aanslagen te plegen.

Lees verder op pagina twee.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!