ISIS verscheept jihadisten massaal als ‘vluchtelingen’ naar Europa

Dat zegt de terroristische organisatie zélf.

Enkele dagen geleden schreef ik op DDS dat ik het als onze morele plicht beschouw om Syriërs en andere Arabieren die het geweld van ISIS ontvluchten te helpen. Wat mij betreft zijn deze mensen – in ieder geval tijdelijk – welkom in ons land. Als de rust eenmaal is wedergekeerd kunnen ze dan weer terug.

Helaas is er één probleem – en ja, één waardoor ik mijn standpunt moet wijzigen: de massamoordenaars van ISIS zeggen namelijk zelf dat ze op grote schaal jihadisten naar Europa verschepen. Deze terroristen wachten vervolgens op bevelen van hogerhand om aanslagen te plegen. Wordt het startsein gegeven dan gaan ze los.

Hoe zij naar Europa kunnen komen terwijl hun identiteit in de meeste gevallen bekend is bij de autoriteiten vraagt u? Het Amerikaanse Buzzfeed, dat met enkele smokkelaars heeft gesproken, legt uit:

The operative, a Syrian in his thirties with a close-cropped black beard, said ISIS is sending covert fighters to Europe — as did two smugglers who said they have helped. He smuggles them from Turkey in small groups, he said, hidden in cargo ships filled with hundreds of refugees. He said the fighters intend to fulfill ISIS’s threat to stage attacks in the West. He views this as retaliation for U.S.-led airstrikes against the group that began in Iraq last summer and Syria last fall. “If someone attacks me,” he said, speaking with BuzzFeed News on condition of anonymity, “then for sure I will attack them back.”

Gevraagd of zijn smokkelacties succesvol zijn geweest antwoordde de ISIS-man: “Just wait.” Wacht maar af, of: je zult het zelf vanzelf zien. Je krijgt er koude rillingen van.

Het verslag van Buzzfeed gaat verder:

From Turkish port cities like Izmir and Mersin, many thousands of these refugees have ventured across the sea, aiming mainly for Italy. Then they often make for more welcoming countries like Sweden and Germany, turning themselves over to authorities and appealing for asylum. The operative said he worked with smugglers to slip fighters into this chaotic human tide. “They are going like refugees,” he said.

Een smokkelaar zegt dat hij “sommige jongens naar Europa stuurt omdat ze terug willen naar hun familie, terwijl anderen naar Europa gaan om te wachten.” Het moge duidelijk zijn waarop ze precies wachten: een bevel van ISIS’ leiders om op grote schaal terroristische aanslagen te plegen.

Lees verder op pagina twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

43 reacties

 1. C.oitus

  Het zal mij een tering zorg zijn.

 2. HR

  Michael,

  Dit is inderdaad het grootste dilemma op het moment, redenerend vanuit je hart wil je iedereen in moeilijkheden de helpende hand bieden, terwijl je verstandelijk weet dat die zelfde hand juist afgebeten kan worden door sommigen die je tracht te helpen.

  In ieder geval vind ik het eerlijk dat je een eerder ingenomen standpunt opnieuw ter discussie durft te stellen……

  Ik denk dat een combinatie van “boots on the ground” en opvang in de regio een deel van de problemen zou kunnen oplossen. Helaas zal het nog wel enige tijd duren voor dat de diverse regeringen daar iets mee durven te doen.

 3. VVM

  Dit gegeven is al maanden bekend en wordt desondanks door onze bestuurders ontkent.

  Het wachten is op de eerste geplande aanval, en hoe Nederland erop is voorbereid hebben we gisteravond kunnen zien.

  1. Jacobus

   Ik denk dat de les van gisteren vooral is dat we onze lone wolves in de gaten moeten houden, de complotters en de Breivikjes die zich wilde fantasieën in het hoofd halen en thans in hun schuurtjes kunstmest zitten te mengen.

   https://swapichou.wordpress.com/2015/01/29/hondsdol/

   http://barracudanls.blogspot.nl/2015/01/wereldzaken.html

   1. Niek Verheyen

    Jacobus, ook voor jou geldt: “Zalig zijn de onnozelen”.

    Triest dat je zo onnozel reageert op zo’n zeer serieuze feiten. Ongelooflijk!

 4. JanvanEechoud

  Hmmmmm, Michael,misschien had je al veel eerder een ander standpunt ingenomen wanneer je wat vaker naar de PVV en PVVers had geluisterd!

  Kan niet meer spreken voor aanwezige PVVers alhier want ook hier plegen zgn PVVers aanvallen op de moslim als méns, en richten zij hun pijlen niet op de deels verderfelijke ideologie áchter de moslim, maar… een doorsnee PVVers maakt kleur van huid of afkomst geen reet uit….. maar we zijn niet zo gek dat we ons verstand niet meer gebruiken!

  Mvg.

 5. JanvanEechoud

  Vergeet ik nog ff……, nog “racistisch” doen:

  Minder, minder, minder eskimo’s…. áls zij zwaar over vertegenwoordigd zijn in de criminaliteit en bij de uitkerende instanties!

  We geven de criminele eskimo’s een zwemreis naar Groenland…., de ontevreden-over-nederland eskimo’s een enkele reis vliegticket met een zak geld mee….., en beperken voortaan de instroom van eskimo’s?
  OK?

  {Dan gaan we dat regelen!} (alleen er zijn zoveel EIKELS die dit racistisch vinden…. 🙁 )

  Fijne avond verder.

 6. Wachteres

  De rijke landen in het Midden-Oosten weigeren deze ‘vluchtelingen’ op te nemen, omdat zij bang zijn voor conflicten.

  Wij hoeven daarvoor blijkbaar niet bang te zijn, laat staan voor fundamentalistisch islamitisch geweld.

  Of weigeren onze door het linkse denken geïnfiltreerde leiders in te zien hoe gevaarlijk het is om onbeperkt moslims vanuit het Midden-Oosten binnen te halen?

  Alle mensen zitten toch alleen maar vol met goede bedoelingen, nietwaar?

  En, wat hier ook al gezegd is, wij, onze veiligheid en onze vrijheid, worden verkocht voor olie en geld.

  Natuurlijk zijn er echte vluchtelingen. Het probleem is dat iedereen die daar woont zich vluchteling mag noemen en als zodanig geaccepteerd moet worden.

  En we weten zo langzamerhand dat de ‘vluchtelingen’of ‘asielzoekers’ van de afgelopen dcennia, dik betaald hebben en dat hun is beloofd dat zij een gouden toekomst tegemoet gaan in de EU:

  Niet hoeven werken en de ongelovigen draaien voor de onkosten op.

  Een gouden kans voor IS c.s.

  Bovenstaande schreef ik op je vorige artikel, MIchael:

  “Een gouden kans voor IS c.s.”

  En als wij dat weten, dan moet onze regering dat toch ook weten?

  Als zij dit willens en wetens laten gebeuren, alles wat jij in je artikel aanhaalt is bekend, dan kan ik er alleen maar van uitgaan dat onze leiders of oerstom zijn of zeer kwaadaardige bedoelingen hebben met Europa.

  Waarschijnlijk weigeren zij hier iets aan te doen, omdat zij ons werelddeel voor olie en geld hebben verkocht aan het Midden-Oosten. De EU wil hoe dan ook zoveel mogelijk instroom uit die gebieden.

  Ik heb wel eens eerder geschreven: zij/ de ‘elite’ zullen de eersten zijn die dit gebied verlaten en ik twijfel er niet aan dat ze dit financieel en anders al aan het regelen zijn. Ons koningshuis voorop!

  Er kan niet slecht genoeg worden gedacht over de EU en haar kwispelende hondjes, de landelijke regeringen.

  1. Wachteres

   En het MEEST KWAADAARDIGE D’66 wil dat Turkije a.s.a.p.bij Europa komt.

   Laten we voor hem hopen dat Pechdrol, wat we toch al denken, OERSTOM is. Dat is beter voor hem dan dat hij ons bewust zou overgeven aan het fundamentalistisch geweld.

   1. Jasterke

    Pechtold is niet oerstom Wachteres… Pechtold weet héél precies waar hij mee bezig is….dus Pechtold is ronduit een schoft…niks méér…niks minder !

    1. Wachteres

     Helmaal eens, Jasterke. Maar dat weet je wel

 7. Antidotum

  De onzichtbare vijand gaat op in de massaimmigratie.

  Na een aanslag, zullen de veroorzakers, lees: onze regenten, wel weer mededelen op tv dat zij ontstemd zijn.

  1. Wachteres

   ‘Geschokt’ is het gebruikelijke woord, Antidotum 🙂

   Ze zijn altijd GESCHOKT.

   Wilders heeft groot gelijk als hij zegt dat onze regenten verantwoordelijk zijn voor een komende aanslag.

   1. Antidotum

    @Wachters

    Daar heb je gelijk in.
    Maar de koppen staan dan meer quasi ontstemt, net zoals bij Fortuyn, enkel de kreet geschokt komt bij het publiek beter over.
    Ik heb niets meer met de leugenachtige overheid.
    Ze weten dondersgoed wat ze in huis halen.
    Het is niet voor niets dat de politie nu opeens het dienstwapen mee naar huis mag nemen.

 8. Angel_Wynton

  Gauw zorgen dat we een dubbelloops achter de deur hebben staan dan maar hè. Met veel hagel.
  En dat het dan maar goed mag gaan vriezen.
  Minstens -25 graden onder nul.

 9. Wachteres

  ‘Lone wolves’ is een linkse uivinding.

  Die term wordt door hen gebruikt om aan te geven dat er slechts een paar ‘gekkies’ rondlopen en dat die niets met de islam te maken hebben.

  Dat de ‘lone wolves’ in de loop der tijden wel grote groepen zijn geworden [zie het Midden-Oosten] en altijd grote groepen zijn geweest, mag de pret niet drukken.

 10. Joop Klepzijkert

  Precies wachteres, types die een woord geleers hebben willen dat woord ook graag gebruiken.
  Bij I.S en Boko haram zitten allemaal lone wolves en zijn grote legers geworden.
  Het enige waar de overheid aan denkt op dit moment is dat ze de boel bij elkaar willen houden en geen volks opstand/burger oorlog willen. Kijk hoe die moslims beschermd worden, terwijl zij de aanstichters zijn van bijna alle ellende.

  1. Jasterke

   1 aanmerking @ JK…. het woordje “bijna” is hier m.i. volstrekt overbodig !

 11. Joop Klepzijkert

  geleers moet geleerd zijn is een type fout, want de spelling controle van jodocus is streng.

 12. mijn-idee

  Kort geleden ergens een artikel gelezen dat ook de overheden van o.a. Egypte, Lybie en andere Noord-Afrikaanse landen hun criminelen en psychiatrische probleemgevallen gewoon lekker samen op een bootje zetten ( niet deugdelijk natuurlijk) richting Europa, want vangen ze wel op want zielig en sneu Toch?

  Dus MvdG Dit verbaast mij HELEMAAL niks maar uw verwarring is een beetje laat……zeker als persoon die alle nieuws en blogs volgt………. pfffff.

  Mosterd na de maaltijd…………en vijf OVER twaalf….

 13. Thomasson

  In het Kamerdebat van 14 januari 2015, over de terreurdaden in Parijs,
  riep Pechthold naar Wilders “dat hij kan niet het abstracte gebruik maken van de Islam is schuldig …en dat iedereen die daaruit voortkomt mede schuldig is””. “
  Wilders antwoordde hem met de woorden: “Allemaal …Allemaal Mijnheer Pechthold!. Gebaseerd op de Islam …Roepen ze Allah Akbar als ze de hoofden afsnijden”.
  Deze waarheid als een koe geldt ook voor de zgn. “VLUCHTELINGEN” die nu massaal Europa overspoelen! …ISIS VERSCHEEPT JIHADISTEN MASSAAL ALS VLUCHTELINGEN NAAR EUROPA…EN ze zijn het ALLEMAAL!!!! …De hele DREK die ongehinderd als rioolwater Nederland (en de rest van Europa) binnenstroomt, heeft een agenda die gelijk staat aan de agenda van een Koekoek vogel. Het koekoekjong dat in een vinken nest is gelegd, zal de vinkjes uit het nest sodemieteren en de boel overnemen. Precies dezelfde agenda heeft de “Islamitische Wehrmacht” die hierheen komt als “arme stakkers” geheten “vluchtelingen”. Ze komen binnen om het nest geheel te veroveren. Echter er is wel een klein verschil tussen de arme vinkjes (of koolmezen) die niets vermoedend het koekoeksjong groot brengen. In het geval van Europa DE VINKJES WERKEN MET DE BOZE KOEKOEK MEE! …De Koekoek, die ver weg woont, betaald royaal voor de diensten om de arme plaatselijke vinkjes uit nesten over het hele land eruit te trappen. In de eerste linie staan de verraderlijke COA-VINKEN en hun linkssoortige handlangers in de rij.

 14. Henk.V

  Het is goed dat u dit verhaal publiceert, Michael.

  Zoals hier al door meerdere forumleden bij herhaling is opgemerkt, als het om mensen gaat die wegtrekken uit de islamitische hemisfeer: politiek correct geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid.

  Neem ik bijvoorbeeld de oversteek vanaf de noordelijke kust van Afrika ,over de Middellandse Zee, richting Italië, die al jaren aanhoudt.
  In dat geval blijkt het percentage echte oorlogsvluchtelingen beslist laag!. In de Hoorn van Afrika woeden namelijk geen steeds aanhoudende oorlogen die mensen verdrijven van huis en haard. Er zijn wel lokale conflicten die regelmatig oplaaien, maar die zijn niet de enige reden voor emigratie.
  Al tijdens het bewind van Ghadaffi – toen het in Afrika redelijk rustig was – probeerden tienduizenden mensen, daartoe aangespoord door ”dienstverlenende lokale organisaties” de oversteek naar Europa te maken om het economisch beter te krijgen. Deze ”helpers” lieten zich door de migranten zwaar betalen voor hun ondermaatse diensten.
  Genoemde organisaties kenden de achillespees in de Europese mentaliteit heel goed: in het westen heerst het merkwaardig besef dat ”wij” verantwoordelijk zijn voor nagenoeg elk probleem dat er in de wereld is en dus staan wij bij de rest van de wereld zwaar ”in het krijt”
  Europa lijdt ernstig aan een bijna pathologische zelfhaat die ons drijft tot buitensporige vormen van dienstbaarheid aan de ”lijdende mensheid”, waarbij eigenlijk niets te gek is, ook al lijden de ingezetenen van de Europese landen daar zelf zwaar onder.
  De linkse elites zijn verslaafd aan hulpverlening tot elke prijs. En daarom draait de linkse zieligheidsindustrie altijd op volle toeren.

  De vraag die kennelijk zich niemand wil stellen is: Waarom MOETEN alle migranten perse naar ons werelddeel?
  Waren er geen andere plekken, dichterbij, waar men over meer dan voldoende geld en ruimte beschikt om deze mensen een tijd goed op te vangen en te verzorgen? Te denken valt aan Arabische gebieden vlakbij, waar men over ontzaggelijk veel geld en ruimte beschikt.

  Tijdens de regeringsperiode Ghadaffi sloot Libië met Italië een overeenkomst. Laatstgenoemd land zou Libië jaarlijks schadeloos stellen voor de overlast die de migranten veroorzaakten en er zou geen schip richting Europa afvaren.
  De migratie was ogenblikkelijk afgelopen en Libië legde van de Italiaanse gelden een mooie kustweg aan.

  Nadat de Libische dictator met Europese hulp was vermoord, kwam het migratieproces weer op gang. met goedkeuring van de nieuwe Libische heersers die geen democraten waren, zoals de EU hoopte, maar fundamentalistische moslims.

  Dit brengt mij op een aspect in de migratie dat de elites die de EU besturen niet onder ogen wensen te zien.
  Er is sprake van een totaal Europees onvermogen (en ONWIL) om de islamitische strategie om Europa onder controle te krijgen, te doorzien.
  Steeds wordt aan de burgers voorgehouden dat de islam vrede brengt, waarbij men vergeet te vertellen dat ons begrip van vrede en de islamitische definitie ervan diametraal tegenover elkaar staan en dus ONVERENIGBAAR zijn.

  De islamitische vrede is simpel te definiëren: onderwerp je aan de islam, leef volgens de islamitische wetten en dan heb je vrede.
  Voor niet-moslims is er geen plaats in deze vrede.

  Wie dat niet wil inzien is weerloos tegen alles wat de islam beoogt.

  Het idee dat men massaverplaatsingen van moslims niet in verband zou kunnen brengen met de nooit aflatende islamitische intentie om de invloedssfeer van de islam nadrukkelijk te vergroten MOET tot onze elites doordringen, want het voortbestaan van onze vrije westerse wereld staat op het spel.

  Met elke grote toestroom van moslims in het Westen wordt namelijk de invloed van de islam vergroot.

  De islam zal zijn intentie om Europa te islamiseren NOOIT opgeven!

  Dat kan door middel van Dawa (prediking, propaganda, bouwen van moskeeën, scholen, het opeisen van een onbeperkt recht van uitoefening van godsdienst, het verzoeken om steeds meer aanpassingen van onze maatschappij aan islamitische wensen EN niet te vergeten: een grote kinderproductie!.

  Heeft de Dawa niet het resultaat dan moet de jihadistische beuk er in: Intimiderend islamitisch geweld, brandstichting, aanslagen, onthoofdingen, ontvoeren en verkrachting van meisjes, gedwongen ”bekeringen”, moordpartijen op niet-moslims.

  Op precies dezelfde wijze als Mohammed te werk ging.
  En dan nog lopen er halve zolen rond die denken dat dit alles NIETS met de islam te maken heeft..

  Over onwetendheid gesproken.

  De mededeling die uitgaat van Isis geeft een strategie aan die buitengewoon serieus moet worden genomen en met kracht moet worden tegengegaan.

  Isis strijders komen massaal, vermomd als ”vluchtelingen” naar het westen….

  1. ikwoudatiedereennadacht

   Heel veel oprechte complimenten voor Henk V.

  2. Niek Verheyen

   Chapeau Henk!

 15. Rapunzel

  Dank Henk V, u bespaart me een hoop typewerk met uw uitgebreide duidelijke reactie.

  De foto boven dit stukje geeft wel beter weer wat voor soort “vluchtelingen” we te verwachten hebben dan die volstrekt idiote foto van een moslima met een baby op schoot die boven het vorige stuk van MvdG over “vluchtelingen” stond.”

  Je moet wel kwaadaardig naïef zijn om niet te willen zien dat die zogenaamde vluchtelingen allemaal mannen zijn, op de boten, in de vrachtwagens, op Lampedusa, de hek-bestormers in Spanje, allemaal mannen. Je gelooft toch niet dat een islamitische vrouw met een baby in haar uppie de kans krijgt die islamitische hel op aarde te ontvluchten?

  Die komen nergens zonder hun eigenaar hoor.

  Je kunt je wel lekker in gaan beelden dat je onschuldige vrouwtjes en kinderen helpt door de deur wijd open te gooien voor dit soort “vluchtelingen” maar in werkelijkheid breng je alleen maar onschuldige vrouwtjes en kinderen in gevaar, die van jezelf bijvoorbeeld.

  1. Wachteres

   Ook iets om over na te denken, @Rapunzel

   Het zijn grotendeels jonge mannen die zich naar Europa begeven.

   1. Jacobus

    Dat is juist maar dat geldt voor elke immigratiestroom: de jonge mannen komen altijd het eerst. In dit geval is het ook logisch, alleen jonge mannen maken kans deze levensgevaarlijke oversteek te volbrengen.

    1. Niek Verheyen

     Zoals reeds gezegd, Jacobus, de onnozelheid in persoon.

    2. zomaar

     hoezo jacobus , kunnen deze jongen mannen beter en langer afstanden zwemmen , dat de islamitische vrouwen , racist !!!.

     ja, ja , ik begrijp het , het zit in die langen gewaden ,met oogkleppen , dat hun het zwemmen bemoeilijkt , en toch ook de islamitische kerels lopen eenmaal hier ook in een soort japonnetje rond .

     dus gaan die jongen mannen als eerst , een soort kwartiermakers, voor de rest van hun leger .

     en dat die komen , staat buiten kijf

 16. Rapunzel

  LOL, “alleen jonge mannen maken kans deze levensgevaarlijke oversteek te volbrengen”

  Ja, omdat ze elke vrouw of kind die een poot op zo’n boot zet eerst met zijn allen verkrachten en daarna levend of dood overboord kieperen.

  Dream on Jacobus.

  1. -Harry

   Rapunzeltje .

   Heb geen onderzoek gedaan hoeveel negers er precies kunnen zwemmen , langs de kust zijn ze er wel , meestal visserlui , maar in het binnenland GEEN EEN !
   Ik schat hooguit één procent die kan zwemmen .
   Die lui die wij daar aan boord hadden waren als de dood om in de rivier of de zee te vallen !

   Heb er eens één die ons constant zat te négeren bij z’n kladden gevat en buiten boord gehouden .
   Kon het niet langer negéren !
   Hij gilde als een speenvarken !

   En niet alleen vanwege patrouillerende haaien en barracuda’s .

   Ergo , die jonge mannen verzuipen net zo goed !
   Dus het argument van jacobut is wederom fout !

  2. Wachteres

   Klopt, @Rapunzel

   Er zijn genoeg lijken van vrouwen en kinderen in het water gevonden om daar bepaalde conclusies uit te trekken.

   Maar zoiets lees je niet in de PVDA-lijfbladen.

   Dat past niet in het beeld.

 17. arie_jansz

  Mijn hemel, is die opperroeptoeter van een Harry weer toegelaten op de site?

  En meteen weer vol op het orgel…

  Het voelt alsof Michael er lol in heeft om de reaguuurders eens flink tegen elkaar op te zetten.

  1. cmsuijkerbuijk

   @arie_jansz
   30 januari 2015 at 22:47
   Niemand verplicht je, om hier te komen hoor!

  2. Wachteres

   Je hebt blijkbaar niet alles gelezen, @arie Jansz.

   De reaguurders waren het roerend met elkaar eens, totdat jij kwam.

 18. Bes Tolen

  Dat er landen zijn, die hun ongezonde mensen naar Europa sturen, is een oud feit. Even erg is dat er hier duizenden rondlopen, die door Nederlanders of Nederlandse instellingen naar hier worden gehaald. Dat kwam al in 1969 voor! Het komt mij voor dat ook de omvang van de kosten van dat alles altijd al worden verdonkeremaand. Verder heb je in Nederland gekken, die hun dochter in de waagschaal stellen en nadat die vermoord is nog goed over de moordenaar praten of doorgaan met het verbergen van illegalen nadat hun zoon is vermoord. Dat euvel lijkt regionaal (de uit het lood geslagen provincie Groningen) zelfs een cultus. Nederland zal dus zelf wel heel wat harder aan de eigen gezondheid mogen werken.

 19. Robert Lemm

  Terrorisme is de term waarmee men in een oorlog de tegenstander criminaliseert.

 20. Ruud562

  Bravo Henk, geweldig goede reactie!

 21. NemTudom

  Ik heb wel eens eerder geschreven: zij/ de ‘elite’ zullen de eersten zijn die dit gebied verlaten en ik twijfel er niet aan dat ze dit financieel en anders al aan het regelen zijn. Ons koningshuis voorop!

  En allemaal naar Israël, omdat dat het best beveiligt is.

 22. Trudy

  Mijn idee is om alleen de vervolgde Christenen 🙁 hierheen te halen….en de moslims daar…..weten we meteen dat het om echte vluchtelingen gaat…. En niet getreurd want een moslims denkt anders dan wij….in tegenstelling tot ons is een moslim niet bang voor de dood…..Dus doe het dan zo..

 23. Jasterke

  Geschal weerklinkt door Woud en bos
  “de extremisten barsten los !!!”
  en klaterend galmt door Berg en dal
  hun ”extremisten-hoorngeschal”
  maar hoort u nog bij u niets klinken
  wees zélf dan wijs en bij de pinken
  en blaas in solidaire toorn
  op eigen fluit, Midwinterhoorn,
  op klarinet, sax en trompet
  doordringender dan Picolet,
  dan Leeuwerik en Nachtegaal…:
  van Ierseke tot Oldenzaal
  van Bergen op Zoom tot Swifterbant
  GEEN ISLAM-INVASIE…IN ONS LAND !

  1. Trudy

   Ik moet ze ook niet….moslims hebben nog nooit een bijdrage geleverd in de wetenschap…schilderkunst…muziek..en in de economie….Van alle uitkeringstrekkers en bijstandsgerechtigden zijn het vooral moslims uit Marokko en Somalië…..

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.