Nederland asielzoekersland

Het aantal asielzoekers in Nederland is met 66 procent gestegen.

Zeg, wilde het kabinet de instroom van asielzoekers niet beperken? Watskebeurt?

Nu.nl legt uit:

“Het aantal asielzoekers in Nederland in 2014 is ten opzichte van het jaar ervoor met 66 procent gestegen. Het is het hoogste aantal sinds 2002. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. In totaal vroegen in 2014 in Nederland 24.000 mensen asiel aan. Het ging daarbij vooral om Syriërs en Palestijnen uit Syrië. Het aantal aanvragen uit het door de burgeroorlog verscheurde Syrië steeg tot 9.500. Daarmee vormt dit 40 procent van het totaal aantal aanvragen.”

Een toename van 66 procent… dat is nogal wat. Je zou er zelfs bijna knettergek van worden: we hebben al ‘genoeg’ immigranten in ons land, hoe meer erbij komen, hoe groter de kans dat zij niet integreren.

Toch is er een nogal grote ‘maar’: hoewel het misschien niet prettig is dat er zoveel asielzoekers naar Nederland komen kun je het ze nauwelijks kwalijk nemen. Veel van deze mensen ontvluchten de terreur van zowel Bashar al-Assad als ISIS en Al Nusra. Misschien dat Geert Wilders het belachelijk vindt dat die arme burgers vervolgens naar ons land vluchten, maar ik begrijp het wel. Waar moeten ze anders naartoe? Naar één van de vele buurlanden waar het a) ook onrustig is en/of b) de levensstandaard alles behalve indrukwekkend is?

Net als de partij VoorNederland (VNL) van Joram van Klaveren en Louis Bontes zie ik het liefst dat die mensen in de regio blijven, maar als ze de oversteek naar Europa toch maken zijn we het ze moreel verplicht om te helpen.

Gelukkig hoeft die opvang in Nederland niet voor onbeperkte tijd te zijn. In theorie kan de staat dit soort mensen een verblijfsvergunning geven voor een paar jaar, maar dan wel met de duidelijke boodschap dat ze na die periode geacht worden terug te verhuizen naar het land van afkomst. (Aangenomen dat het daar dan rustig is, tenminste). Het slaat helemaal nergens op dat we maar al te vaak een zero sum game spelen: tijdelijke opvang is óók opvang.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

53 reacties

 1. AlexanderArts

  Volgens Michael van der Galien zijn wij moreel verplicht, wat ik niet begrijp, om deze vluchtelingen (lees profiteurs) te helpen. Volgens mij is Michael allang blij dat ze niet in Turkije blijven hangen.

  1. Jacobus

   We gooien nogal wat bommen in die landen met honderden burgerslachtoffers tot gevolg. Mogelijk wekt dat enig moreel verantwoordelijkheidsbesef,

   1. Anna

    Jacobus . Als het over platbombarderen gaat zijn de Amerikanen verantwoordelijk. Zij zouden alle “vluchtelingen” moeten opvangen. Maar nee, de Amerikanen sturen ze linea recta naar Europa. Deze rijke moslims moeten naar hun rijke broeders in de rijke oliestaten met dezelfde religie en cultuur.Daar is geld in overvloed en meer dan genoeg grond.

  2. Maaike

   Gelukkig voelen de mensen die er toe doen in Nederland zich wel moreel verplicht vluchtelingen te helpen.

 2. m29

  Saudi Arabië ,Koeweit ,Qatar,UAE etc Marokko Tunis Egypte,redelijk alternatief voor de moslims,moslims vluchten zelfs liever naar Israël,dan naar bovengenoemde landen.

 3. Antidotum

  @Alexander Arts

  Het zou geen punt zijn als dat mensen zouden zijn met een gedegen opleiding, naar westers begrip.
  Maar helaas, de realiteit blijkt anders.
  Deze Arabieren zijn nu eenmaal geindoctrineerd door de islam, welke haaks staat op de westerse samenleving.
  Van interegen en assimileren is daarom geen sprake, wel van kolonialiseren.
  Deze catastrofe gaat net zolang door, totdat de islamisering ook in het westen de boventoon zal voeren. De sharia wetgeving is dan een feit en de democratie verdwenen. Met dank aan onze regenten waarbij barmhartigheid en het socialisme hoog in het vaandel staat.
  Tevens zijn ze volkomen blind om i.d.o. enige toekomst visie te ambiëren.

  1. AJGRaalte

   Las juist vanmorgen een goed artikel over linkse “barmhartigheid” en de gevolgen daarvan:

   http://www.frontpagemag.com/2015/dgreenfield/the-pity-party-1/

 4. Thoth

  (..)hoe meer erbij komen, hoe groter de kans dat zij niet integreren.
  .
  Dat doen ze nu al niet. Want dan moet je nl. een moslim(a) zijn. En dat zij er bijzonder weinig in Nederland die van een geloof veranderen…
  .

 5. Kuifje

  Met deze aantallen zal de islamisering automatisch plaatsvinden via demografische veranderingen.

  Uit de afgelopen 40 jaar weten dat islam en integratie niet samengaan.

  Het zal met Europa gaan zoals Kadaffi heeft voorspeld:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

  Ook zullen velen geen werk vinden. Dat betekend dat de belastingbetaler moet opdraaien voor de kosten van deze vaak grote gezinnen.

  Met deze grote aantallen zal dat toch problemen geven. Betekend dat verdere bezuinigingen op de ouderen/gehandicapten zorg?

  Naar mijn idee is de beste oplossing opvang in de regio.

 6. m29

  @antidotum ,veel van deze vluchtelingen zijn goed opgeleid ,maar inderdaad volledig geïndoctrineerd door het mohammedanisme.
  Maar sinds 1973 jom kippoer ,is af gesproken ,dat in belang,van de oliebelangen,Europa deze vluchtelingen opneemt,om opstanden in deze landen te voorkomen.
  Ze betalen vaak vele jaarsalarissen naar midden oosten standaard,om hier te komen.
  Het is duidelijk waarom.
  Ze komen niet voor onze vrijheid in tegendeel,alleen geld telt.
  Zolang voor onze regenten,de oliebelangen maar zeker blijven.
  Dus hetr nederlands volk kan opgeofferd worden.

  1. Antidotum

   @m29

   Ja, de autoloze zondagen in ’73, waarna in ’75 de resolutie (lees onze ondergang) van Straatsburg werd getekend door de Arabische staten en de toenmalige EEG, mede omdat min. Vredeling van defensie de Joden faciliteiten had gegeven, inzake de Jom Kippoer oorlog, uiteraard tegen het zere been van Arabie.
   En ja, wie de olie heeft zit nu eenmaal op de eitjes en onze regenten buigen nog steeds als knipmessen voor die lui.

 7. Wachteres

  http://www.gatestoneinstitute.org/5156/europe-real-resistance

  Een heel goed artikel. Helaas, het gevaar in Europa komt niet in eerste instantie van de islam, maar van liberaal/links, dat:

  niet wil horen, niet wil zien en zwijgt als ze zouden moeten spreken.

  Now, in new summits of hypocrisy, the International Criminal Court [ICC] is planning to investigate Israel for war crimes because it had the gall to defend itself against terrorism, while what did Europe do? Europe — in the face of slaughter, bloodshed and atrocities committed by extremist Muslims — invited every terrorist-sponsoring dictator to join it in a march to protest the very murders that these dictators had paid for.

  No terrorism is legitimate: Not terrorism against Jews, not terrorism against Palestinians, not terrorism against Christians in the Middle East and not terrorism against cartoonists in France. For the sake of the future State of Palestine, all “Resistance” should be against radical Islam, as embodied by groups such as Hamas, Islamic Jihad, al-Qaeda, the Muslim Brotherhood and the Islamic State, among others. They are the ones we should resist. They should not be allowed to rule us in some Islamist “Palestinian State.”

  1. Wachteres

   De rijke landen in het Midden-Oosten weigeren deze ‘vluchtelingen’ op te nemen, omdat zij bang zijn voor conflicten.

   Wij hoeven daarvoor blijkbaar niet bang te zijn, laat staan voor fundamentalistisch islamitisch geweld.

   Of weigeren onze door het linkse denken geïnfiltreerde leiders in te zien hoe gevaarlijk het is om onbeperkt moslims vanuit het Midden-Oosten binnen te halen?

   Alle mensen zitten toch alleen maar vol met goede bedoelingen, nietwaar?

   En, wat hier ook al gezegd is, wij, onze veiligheid en onze vrijheid, worden verkocht voor olie en geld.

   Natuurlijk zijn er echte vluchtelingen. Het probleem is dat iedereen die daar woont zich vluchteling mag noemen en als zodanig geaccepteerd moet worden.

   En we weten zo langzamerhand dat de ‘vluchtelingen’of ‘asielzoekers’ van de afgelopen dcennia, dik betaald hebben en dat hun is beloofd dat zij een gouden toekomst tegemoet gaan in de EU:

   Niet hoeven werken en de ongelovigen draaien voor de onkosten op.

   Een gouden kans voor IS c.s.

   1. Wachteres

    Michael zegt …. “en waar de levensstandaard ook niet indrukwekkend is”.

    Er zijn ruimschoots STINKEND RIJKE olielanden in de omgeving. Dat dit geld niet eerlijk verdeeld is, is een ander probleem.

    De walgelijk rijke leiders daar zeggen ongetwijfeld dat ze goede moslims zijn. Worden moslims niet geacht voor hun broeders te zorgen?

    Moeten wij hiermee doorgaan, totdat we zelf niet alleen straatarm zijn, maar ook te maken zullen krijgen met bloedbaden en burgeroorlogen?

    Ik haal het Engels spreekwoord maar weer eens aan:

    “Charity begins at home”.

    De ellende is dat onze linkse leiders zich niet interesseren voor hun eigen volk, maar alleen voor ‘zielige mensen’ die van verre komen.

   2. carthago

    Als uitloper van de rijn en maas zijn we het riool van europa,inmiddels ook het riool voor middeleeuwse arabische tirannen oorlogen met een corrupte elite die inmiddels onze gehele economie beheersen.Binnenkort in het rutte theater:nieuwe belasting afpersing.

 8. Antidotum

  @ Kuifje

  Niet alleen Kadaffi, maar ook Arafat gaf dat aan toen hij zei: “Het beste wapen van de moslim is de baarmoeder”!

  Het is jammer dat er zoveel nitwits bij onze overheden vertegenwoordigd zijn die ons land naar de afgrond leiden.

  Moet er niet aan denken wat mijn kinderen en kleinkinderen gaan meemaken als ze in Europa blijven.

  1. arie_jansz

   Dat zijn uitspraken van iedere “staatsman” die een verloren oorlog goed praat..

   Na de Mexicaans-Amerikaanse oorlog zei de Mexicaanse president hetzelfde.

   of het tot nadenken stemt…wellicht.
   Florida is al Spaanstalig en andere zuidelijke staten volgen in rap tempo.

 9. dickyrotterdam

  Wat een griezelig verhaal! wij zijn helemaal niet moreel verplicht deze mensen op te nemen,sinds wanneer zijn wij het afvoerputje van de hele wereld? Het hele asielverhaal is een politiek verhaal, de meeste landen halen zonder enige scrupules hele hordes hierheen om nieuw kiezersvolk te krijgen dat ze erbij dikwijls de vijand binnenhalen! en alleen maar mensen binnenhalen die geen enkele ! toegevoegde waarde hebben voor dit land en het ook nog eens ontwrichten,iinteresseert onze leiders niet ,zover is het al gekomen zijn dit diep trieste land!!

 10. Durmazon

  “Wie zijn wij om het eerstgeboorterecht uit te oefenen, hoezo is Nederland voor zijn inwoners? Iedereen heeft het recht op dit stukje aarde, waarom zouden wij, toevallige inwoners, daar enig bijzonder recht op doen gelden?”

  (Jacques Wallage (PvdA), Katholiek Nieuwsblad, 15 dec. 2005)
  Tsjaaahh………..

 11. C.oitus

  Welkom, ik ga gerust door met werken liefst tot aan mijn dood toe om deze mensen een veilige haven te bieden.
  Als jij dat ook zou doen durmazon zijn wij allemaal blij en gelukkig peace man. En wallage is een linkse man met een mooie ideologie een ander laten bloeden voor zijn idealen.

 12. Adrianus 43

  Het is Michael mischien ontgaan maar de PVV zegt al jaren dat vluchtelingen in Regio opgevangen moeten worden,dat hebben van Klaveren en Bontes dus uit hun vroegere partij mee genomen.
  Hier hoeft dus geen goede sier mee gemaakt worden door Michael ten gunste van VNL,het origineel is nog steeds het beste!

 13. Antidotum

  @Durmazon

  En wie is Wallage dan helemaal, om onze voorouders op deze wijze te schofferen.
  Hier krijg ik purgeer neigingen van.

  Onze voorouders, die met vereende krachten dit land hebben opgebouwd voor hun kinderen en kleinkinderen en niet voor de massa-immigratie uit islamitische landen.

  Maar ach, de in het leven geroepen, linkse en zwaar gesubsidieerde zieligheidsfaculteiten, blijven hun immigratiehandel in stand houden. Maling aan onze voorouders.
  Een dik belegde boterham, betaald door de burgers smaakt hen het beste. :(((

 14. JanvanEechoud

  Af en toe ben je toch een schrikkelijke eikel, Michael!

  “Misschien dat Geert Wilders het belachelijk vindt dat die arme burgers vervolgens naar ons land vluchten, maar ik begrijp het wel”

  IEDEREEN met een schijntje gevoel voor rechtvaardigheid zal het zulke mensen niet kwalijk nemen dat men hier heen wilt!

  We nemen het onze regeerders kwalijk dat ze geen maatregelen nemen voor opvang in de regio’s!

  Waar een wil is is een weg, heet dat in het Nederlands.

  hoe luidt dat in het Arabisch??

  1. Wachteres

   @ JanvanEechoud

   De linkse infiltratie van haat tegen Wllders, omdat hij zich verzet tegen hun multicultidroom, werkt.

   Ook bij mensen die zich rechts noemen.

   Natuurlijk willen echte vluchtelingen daar weg.
   Wilders begrijpt dat ongetwijfeld ook. Maar wij hebben in de loop der tijden al honderduizenden, zo niet miljoenen, niet-echte vluchtelingen opgenomen.

   Belachelijk, straks mogen we niet meer zeggen dat we vinden dat die mensen [ook] in hun eigen gebied, waar volop ruimte en geld is, opgevangen moeten worden.

   Waarom moeten al die vluchtelingen hierheen en mag een andere mogelijkheid zelfs niet overwogen worden?

   En waarom doen onze leiders niet hun best om het Midden-Oosten daartoe te bewegen?

   Of ziet de EU haar kans schoon om op deze manier nog veel meer niet-Europeanen c.q. moslims binnen te halen dan normaal het geval is?

   Wedden dat de vluchtelingen straks bijna allemaal een verblijfsvergunning krijgen?

   1. arie_jansz

    Mevrouw, u heeft te lang op die rare sites rondgehangen. Uw taalgebruik is een kopie van alle reguurders op dit soort sites.

    DDS is wat dat betreft een grenspost tussen conventionele politiek en de niches die alle de hoekjes in de samenleving vullen met bruin slijm.

    Ik vind het apart om het een keertje te lezen, maar de wijze zoals u op DDS binnenkomt, alsof u een bakkie doet met gelijkgestemden, is lachwekkend.

    Inhoudelijk heeft u niets meer te melden, steeds hetzelfde riedeltje, steeds dezelfde woorden en steeds dezelfde onvoorstelbare voorspelbaarheid die u samen met een aantal anderen hier steeds neerkwakt als een bijbelse waarheid.

    Godzijdank is DDS terug waar het moest zijn, met echte mensen die zelfstandig kunnen denken.

    1. Wachteres

     Had je het tegen mij, arie jansz?

     Laat ik dan voor eens en voor altijd duidelijk maken, ik wil beleefd blijven, dat jouw mening over mij me totaal niet interesseert.

     Ja, er zijn verschillende mensen op deze site die ik al langer ken. So what?

     Jij bent het lichtend voorbeeld van onbenullig links, dat nooit een goed tegenargument heeft en bij gebrek daaraan dan maar begint te schelden.

     Het ga je goed verder.

     1. arie_jansz

      Als ik me niet vergis vindt u links zo’n beetje het ergste op aarde… Dan loket de kwalificatie “onbenullig” haast als compliment bedoelt zijn.

      Overigens aan schelden doe ik niet, dat is meer de stijl van uw “bekenden”..

      Voor de rest wens ik u, zoals elk mens veel geluk en wijsheid toe

 15. carthago

  Binnenkort weer belastingverhogingen en aftrek vermindering.Bananenrepubliek nederigland.

 16. arie_jansz

  Michael….ik ben sprakeloos!

  Ben het helemaal met je eens!

 17. AlexanderArts

  We hebben een paar goede ervaringsdeskundigen nodig m.b.t. de moslimproblematiek. Als ik me niet vergis zitten er bij het strafhof nog een paar. Wellicht hebben ze een paar goede adviezen als we het heel vriendelijk vragen.

 18. Ruud562

  “maar als ze de oversteek naar Europa toch maken zijn we het ze moreel verplicht om te helpen”
  En hoe ‘moreel’ staan die lui tegenover onze vrijheden?

 19. V.K.

  -Echte vluchtelingen vragen zich niet af of de levensstandaard al dan niet matcht met de standaard van het moederland.

 20. m29

  @ Arie Jansz
  uw opmerking “bruin slijm “getuigd van een onmacht die bepaalde groeperingen gebruiken,om een iemand,monddood te maken.
  Als de argumenten van die persoon of personen
  niet aanstaan
  Leg mij eens uit wat er goed is aan de Islam?
  Ik heb over de religie ,niet over Marokkanen of Turken etc .

  1. Wachteres

   m29

   “Leg mij eens uit wat er goed is aan de Islam”?

   Goede vraag, maar ik ben bang dat u daar geen of onvoldoende antwoord op krijgt.

   1. arie_jansz

    Dat antwoord zal ook niet van u komen denk ik inderdaad.

    Persoonlijk ontleen ik helemaal geen goede eigenschappen aan een religie.

    Dus als u van mij wilt horen dat er niets goede is aan de Islam, dan mag u dat uit mijn mond noteren.

  2. arie_jansz

   Als je een paar artikeltjes en achtergronden bij EJ Bron hebt doorgenomen, dan heb je helemaal gelijk dat ik me machteloos voel en dat ik het liefst heb dat ze in hun blogjes blijven, ver bij mij vandaan.

   Heel griezelig.

   1. Jasterke

    Nooit Meer….het is zo dikwijls al gezegd
    NOOIT MEER, maar we zijn er wéér dichtbij…
    omdat we niet beseften wat fascisme écht betekent
    mogen ooit onze kinderen nóg weer wijzer zijn DAN WIJ !

 21. Joop Klepzijkert

  Ik begrijp dat deze asielzoekers hun land ontvluchten omdat het te gevaarlijk is. Maar waarom worden ze niet verspreid over Europa, Polen, Roemenië, Letland, Bulgarije etc. Daar is het toch ook veilig voor deze asielzoekers. Een autochtone Nederlander kan nu al nauwelijks een woning krijgen, laat staan met zo’n toestroom van asielzoekers.

 22. Antivenin

  Kijk eens aan, met een klap worden de Nederlanders weer zo’n tienduizend woningen door de neus geboord, want ja, asielzoekers gaan voor (voor de wet, en volgens de politici). En Jan-met-de-pet-op-de-wachtlijst in zijn dure woning betaalt intussen wel gedwongen mee aan het levensonderhoud van deze 24.000 “zielepieten”.

  Ik vraag me af hoeveel van deze zieligerds kunnen omgaan met een Kalasjnikof…

  Maar daar komen we op een dag vast nog wel achter.

 23. Ingwaz

  Leuke foto, zo’n Islamitsche vrouw die haar paspoort knuffelend vasthoud. Waar sommigen de morele plicht voelen om dit soort mensen te helpen, voel ik veel meer de morele plicht om mijn volk te beschermen tegen deze waanzinnige invasie van islamitische gelukszoekers.

  Meneer Enoch Powell gaat volgens mij nog gelijk krijgen. Role over and play dead is nog nooit mijn ding geweest, de democratisch weg is verspert met linkse roadblocks. Tja wat rest je dan nog?? Inderdaad… rivers of blood, of denken die linkse mafketels dat alle mensen maar als lammetjes naar de slachtbank gaan?

 24. pejoar

  Iedereen die geen NL paspoort heeft een briefje sturen dat hij/zij hier tijdelijk mag verblijven.Maximaal 3 jaar en dan terug moet naar zijn land of een buurland daar van.

 25. pejoar

  Beter zou zijn dat alle mensen die links hebben gestemd de laatste keer, verplicht 2 asielzoekers moeten opnemen en de kosten daar van moeten dragen.Met links bedoel ik sp,pvda,d66,gl

  1. arie_jansz

   je voorstel is natuurlijk te stupide voor woorden daar hoeven we het niet over te hebben.

   Maar ik, overtuigd PvdA-stemmer verkeer in de gezegende situatie om extra geld over te hebben voor mensen uit een ver land die in nood verkeren.

   Als het wettelijk zou zijn toegestaan dan stel ik daar ook met alle plezier mijn ruimte ter beschikking.

   Geen enkel probleem.

   1. VVM

    Ik pink even een traantje weg…..zo ontroerd ben ik….

 26. Rapunzel

  arie_jansz doet me denken aan die hondsdolle moeder die het een goed idee vond haar tienjarige dochtertje mee te nemen naar de vluchtkerk. Kind werd meteen aangerand door één van die goorlappen met hersenkortsluiting.

  En maar niet inzien dat ze een adder aan de borst koesteren.

  De levensstandaard hier is op veel plaatsen trouwens ook alles behalve indrukwekkend, in de verpleeghuizen bijvoorbeeld waar de mensen in hun eigen pis liggen te smoren.

  We kúnnen niet iedereen die liever hier dan daar woont ter wille zijn. Hoe dat in godesnaam weer de schuld van Wilders is ontgaat me.

  En je kunt bij een stukje als dit wel een kopvod met een baby plaatsen, reken maar dat het overgrote deel van die “vluchtelingen” jonge baardmannen zijn die never nooit teruggaan omdat het oorlogsmisdadigers zijn.

 27. Jan

  In Turkije, Libanon, Egypte, Jordanië en Irak worden in totaal 3,7 miljoen Syriers opgevangen. En dan gaan wij hier lopen klagen over 10.000 en zeuren dat er opvang in de regio moet plaatsvinden. Ik denk dat de regio al overbelast is inmiddels.

 28. Rapunzel

  Jan, hoe komt het dat jij zo dom bent? Denk eens na?

  1. C.oitus

   Teveel op joop.nl gezeten denk ik.

 29. vanGodlos

  Jan@
  Wat denk je die grote zandbak van Saoedi-Arabië daar hebben ze ook nog een keer hun zelfde geloof.
  of waarom niet Polen Letland Lithauwen.Estland of Maroko?
  Waarom zouden ze zo graag naar Nederland, Duitsland Begie en de rest van West Europa willen? .
  3x raden .

  1. Jan

   In Europa worden 200.000 Syriers opgevangen tegenover 3,7 miljoen in de buurlanden. Dit is ongeveer 6% van het totaal. Zelfs in Irak zijn meer Syrische vluchtelingen dan in heel Europa bij elkaar. (zie http://data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php)

 30. Baja

  Het is net Artis.

  Zet voor 1 dag de gorilla’s en de chimps en de oerang oetangs bij elkaar in 1 open verblijf.

  Kijk wat er gebeurd!

  Dit is een uitwerking van mensen die denken de wijsheid in pacht te hebben en alles met elkaar wil laten kruizen en opvangen.

  Wees sociaal en eindig met de (fysiek) sterkste.

  Dat is de Natuur.

 31. Ni28

  De asielzoekers industrie begint meer op een bezetting te lijken. Het is goed om mensen te helpen maar dankbaarheid veranderd snel in haat tegen hun helpers want die willen zichzelf blijven. De vreemde culturen voor honderd procent beheerst door godsdienst zullen zich nooit aanpassen en dat zal voor steeds grotere problemen zorgen.

 32. Trudy

  Omdat de radicale moslims het hebben over hun wijdverspreide leger uit de baarmoeder zie ik ineens boven op die afbeelding….. een terroristen-moslima met haar toekomstige terroristenbaby in haar armen….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.