Massamoordenaars ISIS staan klaar om Libanon binnen te vallen

Geen categoriejan 19 2015, 13:00
De moslimextremistische beesten van ISIS - want dat zijn het - konden weleens operaties gaan uitvoeren in Libanon.
The Telegraph (één van de beste kranten van Groot-Brittannië) bericht vandaag dat ISIS een nog grotere bedreiging voor de stabiliteit van het Midden-Oosten vormt dan gedacht. Op dit moment houden de terroristen zich vooral op in Irak en Syrië, maar het heeft er alle schijn van dat ze van plan zijn de oversteek te maken naar Libanon, een land waar niet alleen soennieten, maar ook veel sjiieten wonen.
Die sjiieten zullen ongetwijfeld op grote schaal worden afgeslacht als ISIS binnenvalt.

Islamic State of Iraq and the Levant fighters in Syria, massed close to the Lebanese border, are threatening to launch attacks across it, the Telegraph has witnessed. The group has been training new recruits and defectors from smaller rebel factions in Qalamoun, a militarily strategically important province in the south-west of Syria that borders Lebanon. Several of those smaller rebel groupings, some aligned with the more moderate "Free Syrian Army", have capitulated to the jihadists in recent months with many of their fighters joining Isil.

Dit is niet alleen van groot belang voor Libanon zelf, maar ook voor Syrië. Libanon is namelijk de thuisstaat van Hezbollah, een radicale en jodenhatende sjiitische terreurclub die zij aan zij vecht met Assad. Als Hezbollah-strijders ineens terug worden geroepen om Libanon te beschermen tegen de radicale soennieten van ISIS is de kans groot dat die laatsten weer een flinke opmars zullen maken in Syrië. Met andere woorden, aan de ene kant openen ze dan nieuw front in hun 'heilige oorlog' (in dienst van haat) en aan de andere kant zullen ze hun positie aan een ander front ongetwijfeld verbeteren.
Voorlopig, zegt The Telegraph, heeft ISIS nog niet de behoefte om Libanon op grote schaal binnen te vallen (godzijdank), maar - en dit is net zo vreselijk - de massamoordenaars zijn wél van plan om er flink wat aanslagen te plegen.

While Abu Bakr al-Baghdadi, Isil’s leader is not yet interested in seeking to takeover Lebanon, a source close to the jihadist group said, the group is plotting to target a string of Lebanese towns and villages on the country’s border that form a base of support for Hizbollah.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat flink wat anti-Assad strijders in de grensregio zich de afgelopen weken hebben aangesloten bij ISIS. In totaal zou het om 700 overlopers gaan die Abu Bakr al-Baghdadis gezag nu erkennen en bereid zijn om Libanese (burger-) doelen aan te vallen.
Al Nusra, de officiële tak van Al Qaeda in Syrië, is in principe ook in staat om aanvallen uit te voeren op Libanon, maar diens leiders hebben informele afspraken met de Libanese autoriteiten: zij vallen hen niet aan zolang het omgekeerde het ook niet gebeurt. Lange tijd leek ISIS bereid te zijn om hetzelfde te doen, maar nu dus niet meer.
De mogelijke gevolgen liegen er niet om. Ja, misschien dat het leger van Libanon in staat is om ISIS enigszins te beschadigen, maar op de één of andere manier twijfel ik daar nogal aan, niet in de laatste plaats omdat geen enkel andere Arabisch leger in staat is gebleken om een vuist te maken tegen de extremisten... én omdat er genoeg soennitische radicalen rondlopen in Libanon zelf die ISIS ongetwijfeld maar wat graag te hulp willen schieten.
Er zit dan ook maar één ding op voor Libanon: er moeten onmiddellijk meer zwaar bewapende troepen naar de grens worden gestuurd. De enige manier waarop deze chaos voorkomen kan worden is door ISIS ervan te overtuigen dat het mogelijke aanvallen duur zal betalen; met veel bloed van zogenaamde martelaren (lees: idiote haatbaarden) die weinig tot niets bereiken omdat Libanon te goed beveiligd is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten