'NOS behandelde beveiligers als honden'

Geen categoriejan 31 2015, 13:00
"Weet je niet wie ik ben?" kregen de beveiligers regelmatig te horen van de hoge heren van de NOS.
De beveiliging op het Mediapark moet flink worden opgeschroefd, nu Tarik Zahzah heeft aangetoond dat het kinderlijk eenvoudig is om het NOS-pand binnen te dringen. Maar wil de NOS zelf wel strenge veiligheidsmaatregelen? Ze hebben de laatste jaren geen enkele waardering getoond voor de beveiligers die er werkten, aldus een ex-hoofdbewaker van de NOS tegen De Telegraaf.
De extra veiligheidsmaatregelen die werden ingevoerd bij het NOS-gebouw in 2009 en 2010, zoals camera's, een pasjessysteem, etc (in totaal ter waarde van tientallen miljoenen euro's), werden volgens de voormalig hoofdbewaker absoluut niet gewaardeerd door de NOS, to say the least.
"Tijdens het introductiegesprek werd op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat wij als beveiligers geheel onderaan de organisatie bungelden. Er was geen NOS-medewerker die een strobreed in de weg mocht worden gelegd, want de beveiligers waren onwaardig in de aanwezigheid van een prominente NOS'er," aldus de bewaker. En: "Met uitzondering van een enkeling werden we honds behandeld."
Hoge NOS-bazen of andere ongeduldigde NOS'ers die zichzelf erg belangrijk vonden, onder wie Mart Smeets, keken neer op de beveiligers die het pand moesten bewaken voor indringers en pasjes moesten uitdelen aan gasten. "Dan kregen we te horen: 'Weet je niet wie ik ben?'" Man, man, man, wat een arrogantie. Zo ga je niet om met beveiligers die gewoon hun werk proberen te doen.
Bij de NOS moeten ze leren dat veiligheid ten koste gaat van privacy en vrijheid. Dat is nu eenmaal zo. De beveiligers die daar werken weten wat ze doen. Als zij een pasjessysteem hebben ingesteld, dan moeten de NOS'ers dat accepteren. Doen ze dat niet, en blijven ze de veiligheidsmaatregelen wegwuiven, dan mogen ze hopen dat een volgende indringer weer van het kaliber-Zahzah is, en niet een jihadi die een terreuraanslag komt plegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten