Pegida demonstratie afgelast vanwege dreiging gewelddadige moslimextremisten

Screen Shot 2015-01-18 at 15.52.49
Foto: Konrad Lembcke (bron: Flickr)

Vrijheid van meningsuiting in het Westen? Nee, nee, NEIN.

Wie denkt dat we in het Westen nog altijd met volle teugen kunnen genieten van de vrijheid van meningsuiting – u weet wel, het recht om onze denkbeelden te verkondigen – vergist zich ernstig. Zie bijvoorbeeld hoe het gaat in Duitsland, waar patriottische Duitsers geen trek hebben in meer moslimimmigranten… en het helemaal gehad hebben met de radicalisering van de moslimjeugd. Helaas voor hen kunnen ze die denkbeelden niet langer publiekelijk delen:

De organisatie maakt zondag op Facebook bekend dat de demonstratie van maandag niet doorgaat. ‘Er is bewijs dat een lid van de organisatie in gevaar zou zijn tijdens de demonstratie,’ laat Pegida weten.

Ook alle andere openbare bijeenkomsten in Dresden worden verboden. Het is onduidelijk hoeveel bijeenkomsten door het verbod worden getroffen.

Buitenlandse inlichtingendiensten hebben de Duitse autoriteiten verteld dat er een aanslag op handen zou zijn bij de demonstratie. Daarom zegt de politie dat ze de veiligheid van de demonstranten niet kunnen garanderen. Het gevolg: de sharia wordt nageleefd, er komt geen kritiek meer op de islamisering van de samenleving.

Hoewel mensen als de Turkse premier (Davutoglu) beweren dat Pegida een achterlijke beweging is, is er geen enkel bewijs om aan te nemen dat het om racisten - laat staan om neo-nazi’s – gaat. Deze mensen vinden het gewoon niet prettig dat hele buurten veranderd zijn in no go areas, waar islamisten het voor het zeggen hebben. Heel gek, maar op de één of andere manier vind ik dat ook nogal zorgwekkend… en ik ben zélf moslim (hoewel van de soefi-soort).

Het is al erg genoeg dat er genoeg moslimextremisten rondlopen in Duitsland die een demonstratie kunnen bedreigen, maar het is nog erger dat de politie vervolgens de handen in de lucht gooit en zegt, ‘jammer jongens, blijft maar thuis.’ Indien nodig moeten de Duitse autoriteiten de hele demonstratie laten omsingelen door militairen die voor de duvel niet bang zijn. Bewapen ze maar goed en vertel ze dat ze mogen schieten als één of andere gek “Allahu Akhbar!” schreeuwt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!