Duitsland: Pegida wegzetten als neo-nazi’s is contraproductief

Noem het beestje bij zijn naam, aldus Arend Jan Boekestijn. Dit zijn gewoon patriotten. 

Arend Jan Boekestijn, oud-Kamerlid voor de VVD en columnist van Elsevier, heeft een geweldige column geschreven voor Elsevier. Hij legt daarin uit dat het Duitse establishment een enorme fout maakt door de groeiende Pegida-beweging weg te zetten als neo-nazi’s.

De Duitse organisatie Pegida (Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het avondland) houdt elke maandag in Dresden demonstraties tegen ongebreidelde immigratie. De overtrokken reacties van Duitse politici hierop lijken sterk op de wijze waarop Nederlandse politici reageerden op Pim Fortuyn.

Het merkwaardige aan deze situatie is dat de leider van Pediga, Lutz Bachmann, zegt dat hij politieke immigranten wil blijven opnemen. Hij heeft eerst en vooral een probleem met laagopgeleide immigranten die niet kunnen of willen integreren. Deze mensen voegen in zijn eigen weinig toe aan de maatschappij. Daarom wil hij dat Duitsland het immigratiebeleid overneemt van Canada of Zwitserland: hoogopgeleide immigranten zijn welkom en politieke vluchtelingen ook. De rest moet maar lekker naar een ander land gaan waar ze misschien wél welkom zijn.

Heel gek is dat idee niet. Duitsland neemt namelijk ongelooflijk veel immigranten op. Dit jaar verwacht men dat er maar liefst 200.000 allochtonen bijkomen. 12 procent van de Duitse bevolking is van allochtone afkomst. Als er niets snel wordt ingegrepen verandert ons buurland de komende (tientallen) jaren dus radicaal. Je kunt je er iets bij voorstellen dat er hele volkshorden zijn die dat niet zien zitten… En nee, dan heb ik het niet alleen over onfrisse figuren zoals neo-nazi’s, maar over de gewone Duitser: hun Jan met de Pet die zich – terecht! – zorgen maakt om de toekomst van zijn land.

Wat denken Duitse mainstream politici wat er gebeurt als zij deze beweging nu afschrijven als nazistisch terwijl dat helemaal niet zo is? Denken ze echt dat ze Pegida daarmee kapot kunnen maken? Het enige wat ze ermee bereiken is dat deze mensen steeds gefrustreerder én radicaler worden, terwijl dat helemaal niet nodig is. Boekestijn:

Het is te hopen dat de SPD en de Groenen snel de noodzaak inzien dat alle immigranten rechtsstatelijke waarden gaan omarmen. Want een rijk maar vergrijzend land als Duitsland is in toenemende mate afhankelijk van immigratie.

Hole in one, Arend Jan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

30 reacties

 1. halo1

  Ik vind Arend Jan nog veel te positief: immigratie als reactie op vergrijzing is heilloos …de mensen gedragen zich “keurig” zolang ze er belang bij hebben. Zodra ze zien dat “niet werken” toch geld betekent en de relatieve straffeloosheid van criminaliteit ontdekken…..zal een te groot gedeelte voor deze optie kiezen. Laat Duitsland weer lekker teruggaan naar 40 miljoen inwoners….die immigranten gaan heus niet eeuwig de Duitse billen wassen… alleen zolang ze er belang bij hebben. Die stuitende naiviteit van die “bestuurders” is fnuikend.

 2. pm10326340

  Pegida, net als de PVV, is de laatste stuiptrekking van een nagenoeg ontmantelt Europa dat overspoeld wordt door stammen die niks anders van het rijke, maar vooral verwaten, Westen komen halen dan hun rijkdommen. We worden geplunderd en de wil en de visie ontbreken om dit te kunnen keren. Pegida weet dit ook en doet een ultieme poging om bewustzijn te creëren. Ben het er overigens volkomen mee eens dat vervolgden om hun geloof of overtuiging wel door ons opgenomen moeten worden.

 3. J. C. Th. Kohler

  Arend Jan Boekestijn:

  “Want een rijk maar vergrijzend land als Duitsland is in toenemende mate afhankelijk van immigratie.”

  Immigratie ZOU een oplossing voor de vergrijzing kunnen zijn, als de immigranten zouden willen integreren. Quod non. Wat er gebeurt is in toenemende mate een parallel-samenleving. Een vergrijzende autochtone maatschappij, met daarnaast een niet of minder vergrijzende allochtone maatschappij.

  Een blinde kan zien dat het middel erger is dan de kwaal. Er zal dus geselecteerd moeten worden op grond van bereidheid tot integratie, eventueel assimilatie. Dit kan door middel van een proeftijd. Verblijfsvergunning voor vijf jaar, zonder enige rechten. Geen uitkering, geen stemrecht, geen recht op gezinsvorming of -hereniging, geen recht tot kopen van onroerend goed, niets.

  Na vijf jaar kan worden geëvalueerd. Spreekt men de taal? Heeft men een baan? Is er gespaard? Is men lid van een vereniging? Heeft men een blanco strafblad? Ga zo maar door.

  Als het resultaat positief is, verdient de immigrant rechten. Mag een huis kopen, krijgt stemrecht, etc. Als lang genoeg premie betaald is, krijgt men recht op een uitkering. Mag trouwen met een partner uit het oorspronkelijke thuisland. Voor die partner gelden overigens vanaf dag 1 dezelfde regels. De immigrant moet duidelijk beseffen dat die rechten ook weer verspeeld kunnen worden. Gevangenisstraf van langer dan een half jaar? Na een jaar de taal niet (voldoende) spreken? Langer dan drie maanden zonder baan? Exit!

  Alleen dán kan immigratie een gunstig effect teweegbrengen.

  j.c.th.kohler@online.nl

  1. huuskesjong

   Reaxy naar J.C.Th. Köhler, tidstip 03012015, 22.46 uur:
   Helemaal mee eens. Maar deze maatregelen hadden al 30 jaar geleden ingesteld moeten worden!
   Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 4. toetssteen

  @Michael
  Ben blij dat je inziet dat Pegida dwars door alle lagen van de bevolking en partijen heen gaat. Er mag dan niet zoveel bestaan als identiteit volgens de globalistische mens die meent dat de ander nog nooit verder is gekomen dan de camping ergens in Zuid Frankrijk, maar dat is kolder.
  Velen hebben over de hele bol gereisd en internet maakt die afstanden effectief minimaal, zelfs bellen met een prima verbinding is de hedendaagse realiteit (dat radio 1 constant problemen heeft met long distance calling is bizar te noemen).

  Kortom mensen zien, maken mee, praten met elkaar. Deze aantijgingen zijn niet meer af te doen met spruitjescultuur.
  Politici moeten inzien dat het wegzetten van de kiezer als zijn dom tokkievolk passé is.

 5. Antivenin

  “Want een rijk maar vergrijzend land als Duitsland is in toenemende mate afhankelijk van immigratie.”

  Alleen zo jammer dat de meeste van die immigranten niet werken, maar liever lui in het theehuis rondhangen…

  “In het jaar 2012 was de grote meerderheid van asielzoekers in de werkbare leeftijd met een Zwitserse verblijfsvergunning en voorlopig opgenomen vluchtelingen afhankelijk van een sociale uitkering van de staat. Bij de donker gekleurde Eritreeërs was er sprake van 91% die een sociale uitkering ontvingen, bij de Iraniërs 84% en bij asielzoekers uit Sri Lanka 75%. Bij asielzoekers uit Turkije waren dit er echter bijna negen van de tien (89%). Het aantal sociale uitkeringen onder Turken is daarmee nog groter dan dat bij de cultuurvreemde mensen uit Syrië (87%). Het best deden de Chinezen het met “maar” 69%.”

  https://ejbron.wordpress.com/2014/12/31/zwitserland-publiceert-cijfers-over-de-arbeidsonwillige-migranten-naar-etniciteit/

  De molensteen van luie opvreters die heel Europa zich om de hals hangt, wordt met de dag zwaarder!

  1. toetssteen

   @Antivenin
   Het enige dat werkt is alle subsidies weg en een uitkering doen in bonnen. Ik weet, het klinkt hard, maar zo trekt een land hoogopgeleiden aan en stoot gelukszoekers af.

 6. Lieftinck

  Ik begin er steeds minder in te geloven. Politici drukken toch alles door wat ze wordt aanbevolen door lobby-isten, werkgevers en meer van dat soort groepen. Een politicus draagt een roze bril, vindt dat de burger eigenlijk te debiel zijn om een afwijkende mening over iets te hebben wat de moeite waard is.

  Bovendien weet de MSM steeds beter de knoppen te vinden om de kiezer in de juiste positie te manoeuvreren , zelfs als die weet dat dit ingaat tegen zijn eigen belang.

  Een asielzoeker op TV, een actie voor een kind die uitgezet wordt, en heel Nederland is weer om.

  Vervolgens komen er in zijn slipstream weer honderdenduizenden nieuwe immigranten, onder groot gejuich van de MSM, binnen. De emotionele chantage werkt altijd, ondertussen zich verkneuterend hoe de klootjes bevolking in de achterstandswijken de hoek in wordt getrapt. Daar kunnen dan vervolgens weer grapjes over gemaakt worden door een VARA cabaretier

  We zijn de gevangenen van deze krachten en we kunnen er niets tegen doen. Er is wel een lichtpuntje. Het lijkt er op dat Australië het wel lukt. Daar worden scheepjes gewoon teruggesleept naar land van herkomst. Echter, dat zal in de EU niet gebeuren.

  Het enige dat wij kunnen doen is in ieder geval met onze stem aangeven dat wij het er niet mee eens zijn.

  1. toetssteen

   @Lieftinck
   Vandaar dat men er alles aan doet om Abbott in een vals daglicht te stellen.

 7. Lieftinck

  Overigens, er is ook veel kritiek van hooggeplaatste Duitsers op de nieuwjaarsboodschap van Merkel.

  Ik denk echter dat de woorden van Merkel niet zomaar in gang zijn gezet, maar dat Merkel onder druk gezet is, bijvoorbeeld door Obama of door Hollande of Zweden, om nu eindelijk eens een signaal af te geven.

  Merkel die volgt die adviezen slaafs op. Net zoals de tolwegen, die Frankrijk in Duitsland wil hebben omdat iedereen via Duitsland naar Frankrijk rijdt. Zomaar een voorbeeldje die laat zien dat Merkel een meebuiger is. In Oost Duitsland boog ze mee met de communisten, nu buigt ze mee voor een nieuwe ideologie, die van het supranationale super politiek correcte en ook anti democratische EU-rijk.

  1. toetssteen

   1. arie_jansz

    Mooie Wc-eend site van EJ Bron…ook de bronnen van Bron zijn ware pareltjes.

    U wordt lui, waarde toets.

    1. toetssteen

     @Arie Jansz

     Waar hebt u het nu in vredesnaam over? k geef u een Duitse site en u bazelt over EJ Bron!
     Lui, ach welja. Deze al gelezen:

     http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MID-02-231214.html

    2. V.K.

     -Bron en WC-eend?

     -Na ja, ik begrijp dat jij als Multi-cultuuralist WC eend gebruikt, maar ik persoonlijk ,patriot, ben blij, eenmaal thuis, mijn zeik te kunnen wegspoelen met een dikke straal Glorix.

 8. arie_jansz

  SPD, Groenen krijgen exclusief de schuld?

  Dan mis ik toch echt de hoofdrol van de CDU in dit verhaal.

  En rechts liberaal bestaat niet meer in Duitsland…..

  1. toetssteen

   @Arie jansz
   Ik kan me vergissen, maar volgens mij is Merkel CDU. De reden waarom mensen stemmen op die partij is vrij logisch. Socialisten hebben het liberalisme tot besmet gedachtegoed verklaard.
   Hitler met al zijn socialistische besluiten, was rechts, extreem rechts, want alleen rechts zou zoveel socialistische wetten implementeren…..

   Samenvattend, de Duitse kiezer is gek gemaakt met de idee dat ze goed moeten zijn en iet rechts stemmen, want weet je wie ook erg rechts was…?
   Nog helemaal nergens is ooit één systeem dat pleit voor corporatisme rechts geweest.

 9. Pimsch

  Dus als wij maar volkomen tegengesteld zijn aan Nazi-Duitsland, dan zouden wij in het paradijs leven.
  Zie hier weer de absurditeit van zwart-wit denken met alle foute resultaten vandien.

 10. V.K.

  -Denk niet dat Boekenstijn het helemaal juist heeft, in tegenstelling tot Nederland, waar vooral de Jodenvervolging wordt onderwezen, speelt in het pre NAZI Duitsland ook nog zoiets als het negatieve bralpraat Sociaal Darwinisme/rassenbewustsein etc een rol, welke iedere Duitser op school mee krijgt. Dat Bachmann het heeft over vooral laagopgeleiden, is iets wat hij wel eens zwaar voor z’n kiezen kan krijgen.

  -Opmerkelijk is overigens ook, dat de PvdA, altijd een partij, een baken, voor de lagere geschoolde stemgerechtigde, blijkbaar niet in staat is om deze stem vast te houden, nu ineens komt met de stelling dat het vooral de PVV is welke de stem van de laaggeschoolde Nederlander weet te trekken.

  -Opvallend is ook dat de reguliere, hoger opgeleide, trollen op deze site, een probleem hebben met autochtone laaggeschoolden, nu deze opeens geen socialisme stemmen, maar er geen probleem mee hebben om laaggeschoolde allochtonen te importeren.

  -Wat Merkel,en de hier actief zijnde trollen, niet willen inzien is dat de meltingpot overkookt omdat er vooral veel moslims worden geimporteerd welke koste wat het kost niet willen intregeren.

  Rautoriziring heeft eens een stukje op deze site geschreven over het percentage gemengde huwelijken, lees dat maar eens weer rustig door.

  1. W.H.J. Reiss

   Goede reacties, maar gelijk als er een ‘Sjonny’ bij komt, die uitleg krijgt, gaat dat niveau omlaag. “Sjonny’ schrijft maar een paar zinnen ! ‘Sjonny’ heeft een baan in het subsidiewezen, een goedbetaalde baan, hij wil de situatie houden zoals het is. Dat er geen toekomst is voor zijn kinderen boeit hem niet !
   ‘Sjonny’s’ worden agressief als ze hun zin niet krijgen (SamSom Syndroom). Ik vraag mij steeds af wat de achterliggende gedachte van ‘Sjonny’ is om steeds maar weer de andere kant op te kijken als er iets mis gaat met moslims of de islam. Steeds en steeds weer ! Waarom is een ‘Sjonny’ zo achterlijk ? Ik zou het niet weten !

 11. Wachteres

  Arend Jan Boekestijn:

  “Wat zijn de feiten? Gebukt als het gaat onder zijn historie heeft Duitsland gekozen voor een ruimhartig vreemdelingenbeleid in Europa”.

  Nee, Arend Jan, deze oude ‘schuldgevoelens’ worden alleen maar gebruikt om het volk koest te houden.

  De EU en Merkel en consorten hebben daar helemaal geen last van.

  Wat de EU, Merkel en de meeste politieke partijen willen, is een ‘ander Europa’. Een Europa zonder de nu bestaande landen/volkeren en dat Europa komt niet zomaar uit de lucht vallen.

  Daarvoor moet een instroom plaats vinden van mensen die onze cultuur helemaal niet zien zitten. Zij worden/zijn de wegbereiders voor dat andere Europa.

  En als dan, met die wegbereiders voor een nieuw communistisch paradijs, ook nog geld en olie uit het Midden-Oosten binnenstromen, mijn liefje wat wil je nog meer.Daarvoor kun je je eigen cultuur en zelfs je vrijheid best verkwanselen.

  En jouw VVD, Arend Jan, werkt daar hard aan mee. Net als Merkel en haar EU interesseren de meeste politieke partijen zich niet meer voor [de belangen van] het gewone volk. De droom van een ‘ander Europa’ moet, met of zonder het ‘klootjesvolk’ en wat de gevolgen voor dat volk ook zijn, worden waargemaakt.

  En dat is precies de reden waarom Angela zo te keer gaat en met haar nazi-stok zwaait.

  Net zoals dat trouwens in Zweden, in GB, in NL en in andere Europese landen gebeurt. De kreten van Angela zijn niet nieuw. [Gemaakte afspraken?]

  Ook UKIP in GB wordt voor nazi-partij uitgemaakt en in Zweden is er al een wet uitgevaardigd om de ‘nazi’s’ de mond te snoeren. Iets wat Angela en de EU ook willen, trouwens. Zij overweegt al een verbod op deze protesten.

  En wat Nederland betreft: de PVV wordt al jaren zwart gemaakt net als haar voorgangers, desnoods moet de leider om zeep geholpen worden. Niets is te gek.

  Zolang wij, het volk, niet zien wat er wekelijk aan de hand is; een totale uitverkoop van onze waarden en onze cultuur door dit tuig en zolang wij daar niet tegen in verzet komen, zolang zullen deze verraders van onze landen en onze volkeren, van onze vrije Westerse samenleving, hun belangen door kunnen drijven.

  God-zij-dank is Pegida in opkomst, ook al in de scandinavische landen. En als die in Nederland zich meldt, en dat gaat gebeuren, dan zal ik de eerste zijn die vooraan staat.

  1. Gielah

   Als je de geschiedenis van de laatste honderd jaar in vogelvlucht bekijkt, dan zie je dat de Duitse droom van een enorm Europees rijk… de droom van Hitler ook…. het via een omweg toch gewonnen heeft.
   In dat streven speelt ook mevrouw Merkel haar rolletje.

   In de laatste oorlog stond het merendeel van de zich christen noemenden – en schánde daarover – aan de kant van de heer A. Hitler.
   ‘Deutsche Christen’, werden die genoemd.
   80% van de zich als christen presenterenden behoorde tot die club.

   Slechts 20% van de kerkelijken zei maar NEE.
   Van die mensen zijn de meesten omgekomen.
   Een van hun voormannen, de jonge dominee Dietrich Bonhoeffer, werd nog op 9 april 1945 door de nazi’s opgehangen in het concentratiekamp Flossenbürg…. terwijl de Amerikanen al zó dichtbij gekomen waren, dat je in dat kamp hun kanonnen al in de verte kon horen.
   Die Nee-zeggers behoorden tot de ‘Bekennende Kirche’ de belijdende kerk… de kérk die tegen het kwaad koos en die daar met eigen lijden en dood voor bereid was te betalen.

   Dat de Merkelianen en de voor de EU kiezende Duitsers nu zo dierbaar over de moslims spreken…. dat is geen geleerd-hebben-van-vroeger-antisemitisme…. geen WIJZER en menselijker geworden zijn… ook al doen zij dat met veel pathos zo voorkomen.
   Wij trappen daar niet in.
   Het is puur opportunisme en machtswellust, want de menigte moslims… die geen moeite met dictatuur en dwang hebben…. want die eist de koran ook …zal zich niet tegen het groot-Europa, nu #EU genoemd… verzetten en kan als een menigte bondgenoten gezien worden.

   Dit is dus gewoon weer nazisme… in een ander jasje en met andere helpers.

   Dat de voorstanders ervan nu degenen, die kritisch op hun streven zijn, ervan beschuldigen nazi-ideeën te hebben…. dat is een oude truc.
   Beschuldig je tegenstander vooral van je éigen diepste aard en van je eigen fouten!
   Projectéér dus…. in je gedachten… maar eerst en vooral in je uitspraken naar buiten!
   Leg je eigen schaduw, je eigen verdrongen zwarte kant… triomfantelijk op degenen, die jou doorzién!
   De dommeren onder de EU-voorstanders denken misschien ook nog wel dat het wáár is… want geen groter bedrog dan eigen-bedrog… en geen machtsnajagers kunnen zonder domme volgers.

   Ik weet niet hoeveel mensen Pegida zullen gaan volgen.
   Kijk ik naar de situatie in Nederland… naar hoe de mensen denken, schrijven en kiezen… dan heb ik er een hard hoofd in….. maar misschien vergis ik mij.

   Wat de christenen aangaat… ik zou blij verrast zijn als nú nog zo’n 20% van die zich christen noemen tégen het streven van Merkel en de EU en ook het merendeel van de Nederlandse politici zou zijn… maar ik vrees dat het er nu aanmerkelijk minder zijn,
   want de mensheid is in de afgelopen 75 à 80 jaar eerder achteruit getuind dan in kwaliteit vooruitgegaan… evenals bijvoorbeeld het onderwijs en de kwaliteit van de kerken.

   Er is een zwakke generatie onder ons volwassen geworden… zwak in alle opzichten… zwak ook in liefde voor de waarheid en de vrijheid.
   Van hen verwacht ik weinig tot niets.

   De EU zal, dat zit er dik in, zich ontwikkelen tot wat de Bijbel al voorzegde… het hernieuwde Romeinse Rijk, een rijk dat enerzijds keihard is en dat tegelijk als los zand aan elkaar hangt, omdat de inwoners ervan geen enkele wezensovereenkomst hebben en geen gemeenschappelijke cultuur en dat rijk DUS inwendig zwak zal zijn.

   En dan komt de grote schoonmaak.
   Dan nog zeven jaar een hel op aarde… Auschwitz en de andere kampen zullen NIETS lijken, daarbij vergeleken…
   en daarna:” … en God Zelf zal bij hen zijn en Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen en de dood zal niet meer zijn, noch rouw.. noch geklaag…noch moeite zal er meer zijn… want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.
   En Hij, Die op de troon gezeten is, zei: Zie, IK maak álle dingen nieuw’.

   Wat wij nu beleven is het laatste stukje van ‘de eerste dingen’.
   Nog éven kan het kwaad zijn gang gaan.
   Daarna nooit meer.

 12. Lieftinck

  Overigens, in Duitsland heerst bij een steeds grotere groep mensen een intense haat tegen de main stream media. Deze demoniseerde de demonstranten en huurden acteurs in die mee liepen met de demonstratie, en vervolgens geïnterviewd werden door de MSM. Vervolgens bevestigde deze acteurs alle vooroordelen die gezanten zoals Merkel, koesteren. Dankzij de sociale media is dit doorgeprikt. Vóór het internet tijdperk zou dat niet mogelijk zijn en zou dit stil gehouden worden.

  Bedenk dit alles dus goed als de NOS weer mensen interviewt op straat, en bedenk dan dat dit een selectie is.

  De MSM zijn de staatsopvoeders.

  1. Wachteres

   Heel goed, @ Lieftinck. Net zoals er, tegen de verkiezingen, tuig wordt ingehuurd om de PVV op internet zwart te maken.

   Dit is niet de eerste keer …

 13. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2011673-smokkelaars-ezadeen-verdienden-meer-dan-miljoen-euro.html

  Kijk, zo komen wij aan onze ‘vluchtelingen’.

  Een bericht uit onverdachte hoek, de NOS. 🙂

 14. ikhouvanHolland

  ikhouvanHolland

  Gielah heeft gelijk…
  De mensheid laat dit gebeuren en over zich heen komen… al miljoenen jaren.
  Denk er maar niet verder over na en laat het maar over je heen komen!
  Wij zijn allen slaven…op enkele zelfverklaarde gutmenschen na.
  In de 16e eeuw zijn we de 80-jarige Oorlog begonnen vanwege de Tiende Penning. Je mag nu blij zijn als je (na aftrek van de kosten van levensonderhoud) nog 10% over houdt! De meesten moeten daarvoor leningen afsluiten zoals hypotheken en zijn hun hele leven slaaf van de banken en de overheid.
  Een goede raad aan de jeugd:
  ‘Ga de politiek in’
  of
  ‘Sterf jong, dan wordt je een knap lijk’!

 15. janszen

  Boekestijn: “Het is te hopen dat de SPD en de Groenen snel de noodzaak inzien dat alle immigranten rechtsstatelijke waarden gaan omarmen.”

  Stel ze gaan die noodzaak inzien en ook nog snel, wat dan? Dan zien de SPD en de Groenen dus die noodzaak in en de immigranten (moslims) daarbij ook? Ik heb zelden zo’n vreemde stelling gezien als deze van Boekestijn. Nou, hopen dan maar weer!

 16. Seneca

  @Lieftinck
  U schrijft dat politici een roze bril dragen. Ik ben van mening dat de politici – in ieder geval in Europa – een complot gesmeed hebben om de Europeaan (u en ik) onder de duim te houden met alle hun ten dienste staande middelen. U heeft geen idee wat er zich afspeelt binnen de burelen van de EU in Brussel en in de hersencellen van het tuig dat zich politicus noemt en onze belangen ‘behartigt’. Een ding is zeker: vluchten helpt niet meer…..

 17. huuskesjong

  De oplossing voor islamitische vluchtelingen, zowel de echte als de onechte (met die laatste bedoel ik dus de profiteurs die de hand ophouden en als dank daarna bijten in diezelfde hand die hun voedt) is ze te laten onderhouden door hun rijkere geloofsgenoten.
  Dus Soennieten door Saoedi Arabië, Oman, Koeweit, Brunei en het Soennitische deel van dat kleingrut aan de Perzische Golf. En de Sji’iten door Iran en de Sji’itische rest van datzelfde kleingrut. Want de van oliedollars bulkende despoten van die landen MOETEN hun geloofsgenoten helpen als die met de hand op de Koran zweren dat ze niets meer hebben! Volgt direkt uit de 5e Zuil van de islam, de Zakat (verplichting tot het geven van aalmoezen).
  En een vraag aaan mijn mede-diskussiegenoten op DDS. Wie van jullie heeft al reportages gezien, gehoord of gelezen over islamitische machthebbers die echt veel deden voor hun geloofsgenoten in nood? Ze kunnen de nood van de vluchtelingen uit Syrië, Irak enz. met gemak oplossen zonder ook maar één van hun Rolls Royces of privéjets te hoeven verkopen.
  Vluchtelingen helpen? Ja. Door ze maar hierheen te laten komen en soms zelfs uit te nodigen? Nee, want het is beter ze in hun eigen regio te laten! En het klaploper-deel van wat zich vluchteling noemt en hier zit is nu al VEEL EN VEEL TE GROOT! Een voorbeeld zijn de hier verblijvende Armenen. In hun eigen land wordt geen mens vervolgd die geen misdrijf heeft gepleegd! Maar wel hierheen komen, een zielig tranentrek-verhaal opliegen bij de IND en vervolgens de weg weten naar het uitkeringsloket. Want die weg en wat ze moeten zeggen is hun al goed uitgelegd door mensensmokkelaars. Zoals ene Hans Varke….. die ik in 1998 in Yerevan meemaakte.
  En, van der Galien: ik heb wel eens kritiek op jullie, maar dit artikel is iets wat ik nog nergens elders heb gezien.
  Maar het zal wel weer gaan zoals zo vaak: de Duitse politici, en zeker Merkel, die bepaald niet overlopen van MOED, nemen pas maatregelen als de wal van de volksprotesten het schip van de immigratie-tsoenami keert! Tenzij ze gedwongen worden zullen ze, het is bijna een Pavlov-reactie van hun, steeds de weg van de minste weerstand kiezen! Net als dat zootje Farizeeërs dat bij ons in de politiek te weinig weerstand krijgt. Uitgezonderd de protesten van de PVV dan.

  Goodgoan: Gait H.M. Leferink

 18. wensdroom

  Het feit dat mensen zo langzamerhand zich tegen ‘de islam’ beginnen te verzetten is een normale reactie! Overal ontpopt de Islam, althans de ‘leiders’ erachter ( de Islamitische-) Staten erachter als ene Paard van Troje. De Bijbel verklaard in Openbaring 9 dat de Islam een ‘gesel wordt’ van de valse profetie; Dat wil zeggen, het verzet zich tegen het alleenrecht of de ‘heerschappij’ van het Christendom. Welk Christendom hiermee bedoeld wordt is duidelijk namelijk, dat welk NIET verbonden is met het Hemels Kanaän. Indirect zou je dus Openbaring 11 t/m 14 hier op kunnen toepassen. Waarin Jezus in hoofdstuk 14 zegt:”Gaat uit van dat christendom en haar duivelen, opdat gij geen deel hebt aan haar plagen”. Hij wijst op een Babylonisch Rijk dat zich door de Draak 5Satan) als Overste van deze wereld, laat( verenigen onder de valse vlag van een ongeestelijk Christendom. Immers als de Christen een Tempel van de Heilige Geest is, dan is de verbondenheid met het Hemels Jeruzalem, daar waar Jezus is. Er is ook een ernstige waarschuwing voor onze tijd in de Bijbel dat zegt:”Als religies zich verenigen”.. Uit de mond van welke drie apocalyptische figuren kwamen onreine geesten?
  Openbaring 16:13: ” Toen zag ik dat uit de bek van de draak, uit de bek van het beest en uit de mond van de valse profeet drie onreine geesten tevoorschijn kwamen in de vorm van kikkers. ”

  2. De valse profeet wordt geïdentificeerd als degene die wat gedaan heeft?
  Openbaring 19:20: ” En het beest werd gegrepen en met hem de valse profeet, die de tekenen voor zijn ogen gedaan had, waardoor hij hen verleidde, die het merkteken van het beest ontvangen hadden en die zijn beeld aanbaden; levend werden zij beiden geworpen in de poel des vuurs, die van zwavel brandt.

  Deze activiteiten worden uitgevoerd door het tweede beest van Openbaring 13, de Verenigde Staten van Amerika (vergelijk met Openbaring 13:14). Wanneer verwezen wordt naar een “beest”, zoals in hoofdstuk 13, dan wordt de focus gericht op het politieke bestuur van een land. Maar wanneer verwezen wordt naar een “valse profeet,” dan wordt onmiskennelijk de focus gericht op het geestelijke element van het land. De voornaamste religie in de US is het protestantisme. Openbaring 16:13 beschrijft dan de oecumenische vereniging van drie religieuze klassen: heidendom, katholicisme, en protestantisme. Vele protestanten hebben geen besef van of vrees voor de gedurige snelle groei van de pauselijke macht. (vooral in religieuze middens). Door het onbelangrijk achten van fundamentele verschillen hebben protestantse leiders de gunst van Rome gezocht en zichzelf langzaam maar zeker overgegeven aan een systeem waartegen hun vaders hebben gestreden tot de dood toe.

  3. Wat wordt over deze onreine geesten gezegd?
  Openbaring 16:14: ” want het zijn geesten van duivelen, die tekenen doen, welke uitgaan naar de koningen der gehele wereld, om hen te verzamelen tot de oorlog op de grote dag van de almachtige God.

  Tot slot:
  Wie zullen door deze drievoudige religieuze vereniging bijeen gebracht worden?
  Openbaring 16:14: ” want het zijn geesten van duivelen, die tekenen doen, welke uitgaan naar de koningen der gehele wereld, om hen te verzamelen tot de oorlog op de grote dag van de almachtige God.

  “ Woedt, o volken, en weest verslagen; ja, neemt ter ore, alle verre streken der aarde; gordt u aan en weest verslagen; gordt u aan en weest verslagen.” Jesaja 8:9, 10

  5. In wie zouden zij die zich aaneensluiten beter hun vertrouwen stellen?
  Jesaja 8:12, 13: ” Gij zult geen samenzwering noemen alles wat dit volk een samenzwering noemt, en voor hetgeen zij vrezen, zult gij niet vrezen noch schrikken. De HERE der heerscharen, Hèm zult gij heilig achten en Hij moet het voorwerp van uw vrees en Hij moet het voorwerp van uw schrik zijn.”

  Zolang mensen (en de Kerk van Rome) zich menen zelf een Rijk op te moeten richten,, waarin ‘gelijkheid’ en gelijkgerechtigdheid heerst, dan zal én de mens die dat nastreeft en de Kerken die dat steunen, BEDROGEN uitkomen. Omdat ze daartoe NIET in staat zijn. En als het uiteindelijk wél de vorm van een Nieuwe Wereldorde zal krijgen, dan is het voor de meeste ‘christenen’ te laat om nog het heil bij Jezus te (kunnen) vinden. Want wie niet uitgaat, gaat verloren in dat aardse Rijk!

 19. lanex

  J. C. Th. Kohler
  3 januari 2015 at 22:46

  Simpel als rechtvaardig voor iedereen. Helaas denken onze politici in andere termen, dit is een treetje te hoog voor hun ziekelijke éénrichting denkniveau, zij komen niet verder dan het demoniseren van een politicus die wel pragmatisch denkt, daar schoppen ze liever tegenaan dan dat ze daadwerkelijk met een voorbeeld zoals u aangeeft aan het werk gaan, dus helaas het zal nooit gebeuren!.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.