PvdA'ers willen backstabbende PvdA'er hoog op kieslijst

Geen categoriejan 05 2015, 21:05
De ruzie over de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer bereikt een kookpunt.
Als er één partij een traditie heeft van backstabbers, dan is het de PvdA wel. Ze doen niks anders dan elkaar een mes in de rug steken als de ander even niet oplet. Zo ook Ruud Koole, Eerste Kamerlid namens de PvdA, die afgelopen zomer de partijtop keihard aanviel in de media (waar anders?). Het gevolg: hij werd vorige maand heel laag op de kandidatenlijst gezet voor Eerste Kamer.
Zo gaan die dingen. Nu wil een groep PvdA'ers via een grassroots-actie ervoor proberen te zorgen dat Koole alsnog ergens bovenaan op de lijst komt te staan. Ze hebben er zelfs een speciale actiesite voor opgericht: 'Stem Ruud Koole de Eerste Kamer in!'. Ze schrijven:

Ruud Koole is door de PvdA op een onverkiesbare plek voor de Eerste Kamer gezet. Daar brengen wij graag verandering in.Voormalig PvdA-voorzitter Ruud Koole zit sinds 2011 in de Eerste Kamer, waar hij op tal van dossiers zijn stempel heeft weten te drukken. Hij wist de Wet Nationale Politie aan te passen, hij pleitte voor een betere visie op het binnenlands bestuur, hij was doorslaggevend bij de totstandkoming van aangescherpte integriteitsafspraken en hij droeg er sterk aan bij dat de Wet Normering Topinkomens nog voor de kerst werd aangenomen. Zijn werk is nog lang niet klaar!

Wij zouden het fantastisch vinden als Ruud zijn enorme hoeveelheid kennis en ervaring opnieuw kan benutten in de volgende periode.

Ze willen dat het partijcongres alsnog Koole hoog op de lijst zet. Dat gaat niet gebeuren om twee redenen. 1. Koole is niet populair genoeg; de groep die hem nu steunt bestaat voornamelijk uit onbekende PvdA'ers 2. de partijtop is veel te koppig om op zo'n beslissing terug te komen. Koole is voor straf laag op de lijst gezet en daar heeft hij het maar mee te doen.
Er is een totale oorlog binnen de PvdA begonnen om de macht, en deze ruzie op een goed plekje op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer is daar één van de talloze voorbeelden van. Nog even en de VVD hoeft helemaal geen oorlog te verklaren aan de PvdA. De PvdA maakt zichzelf gewoon helemaal kapot, in de typische sociaal-democratische traditie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten