Verplicht kijken: Hans Teeuwen bestrijdt terreur met humor

“Dit is mijn zelfmoordtape.” 

Oh, wat mag Nederland blij zijn met mensen als Hans Teeuwen, types die, in tegenstelling tot de Peter R. de Vriesen van deze wereld, wél onvermoeibaar blijven strijden voor het vrije woord.

Teeuwen is boos, heel erg boos. Hij heeft samen met Jalta een filmpje gemaakt over de vreselijke terreuraanslag op Charlie Hebdo gisteren. Het is niet zomaar een filmpje: de cabaretier noemt het zijn “zelfmoordtape”. Hij zegt:

“Goedenavond dames en heren, dit is mijn zelfmoordtape. Ik heb besloten om een heerlijk slotakkoord achter mijn leven te zetten, namelijk sterven voor het vrije woord. Er is iets vreselijks gebeurd in Frankrijk. Daar zijn mensen die het gezicht waren van de fuck you tegen de islamfascisten, hebben aan het kortste eind getrokken. (…) De strijd moet doorgaan tegen de fascisten. Maar dat doen we natuurlijk met humor, want daar zijn we van, van het lachen.”

Teeuwen had een act in gedachten waarbij de islamitische profeet Mohammed “gewoon binnen komt lopen met bier”:

“En dat geeft ‘ie dan en dan zeg ik dank je wel. Dat ga ik tekenen. Ik hoop dat dat mag, maar ik denk het niet. Dus eigenlijk waar ik naar solliciteer is naar de positie van het gezicht van de fuck you tegen de islamfascisten.”

Wat mij betreft hééft Teeuwen die positie al. Wat een held. Aan het einde van het vier minuten durende filmpje zegt Teeuwen dat de humor niet wordt verslagen door de terreur van radicale moslims. “Je zou echt met goede argumenten moeten komen, dan wel een grap of desnoods gewoon hele leuke bespiegelingen.” En zo is het.

Dit is verplicht kijkvoer:


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

7 reacties

 1. jofele jood

  Een top bijdrage van Hans Teeuwen, een van de weinige die niet diep buigt voor het islam gezwel….

 2. Moose

  Geweldig, ga zo door!

 3. Kuifje

  AP is al door de knieën gegaan.

  Associated Press censored Muhammad cartoons while selling ‘Piss Christ’ prints

  http://www.washingtonexaminer.com/associated-press-censors-muhammad-cartoons-sells-sold-piss-christ-prints/article/2558314?custom_click=rss

 4. Freek

  Grappig, deze toon is mij wat de heftig, maar voor frank niet. Die stoort zich aan wilders, die al tijden zegt wat aboutaleb gisteren uitsprak.

  Wonderfull world.

 5. Baksteen

  Ja, meneer de rechter, Abou Laadklep zegt het zelf haha!
  Hans thanks.

 6. Arie Bombarie

  Hans Teeuwen is zo ongeveer de enige cabaretier die ik leuk vind. Zijn speech bij de onthulling van het standbeeld van Van Gogh (met het loflied op het Vrije Woord) vond ik meesterlijk.

  https://www.youtube.com/watch?v=Z6HlwH1ld-U

  Maar deze zelfmoordtape… Sorry, maar ik van Hans Teeuwen meer verwacht

  1. Jacobus

   Bijzonder geestig is het in elk geval niet.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.