Verplicht kijken: Hans Teeuwen bestrijdt terreur met humor

Geen categoriejan 08 2015, 13:00
"Dit is mijn zelfmoordtape."
Oh, wat mag Nederland blij zijn met mensen als Hans Teeuwen, types die, in tegenstelling tot de Peter R. de Vriesen van deze wereld, wél onvermoeibaar blijven strijden voor het vrije woord.
Teeuwen is boos, heel erg boos. Hij heeft samen met Jalta een filmpje gemaakt over de vreselijke terreuraanslag op Charlie Hebdo gisteren. Het is niet zomaar een filmpje: de cabaretier noemt het zijn "zelfmoordtape". Hij zegt:

"Goedenavond dames en heren, dit is mijn zelfmoordtape. Ik heb besloten om een heerlijk slotakkoord achter mijn leven te zetten, namelijk sterven voor het vrije woord. Er is iets vreselijks gebeurd in Frankrijk. Daar zijn mensen die het gezicht waren van de fuck you tegen de islamfascisten, hebben aan het kortste eind getrokken. (...) De strijd moet doorgaan tegen de fascisten. Maar dat doen we natuurlijk met humor, want daar zijn we van, van het lachen."

Teeuwen had een act in gedachten waarbij de islamitische profeet Mohammed "gewoon binnen komt lopen met bier":

"En dat geeft 'ie dan en dan zeg ik dank je wel. Dat ga ik tekenen. Ik hoop dat dat mag, maar ik denk het niet. Dus eigenlijk waar ik naar solliciteer is naar de positie van het gezicht van de fuck you tegen de islamfascisten."

Wat mij betreft hééft Teeuwen die positie al. Wat een held. Aan het einde van het vier minuten durende filmpje zegt Teeuwen dat de humor niet wordt verslagen door de terreur van radicale moslims. "Je zou echt met goede argumenten moeten komen, dan wel een grap of desnoods gewoon hele leuke bespiegelingen." En zo is het.
Dit is verplicht kijkvoer:
https://www.youtube.com/watch?v=rn63POIBY_Y
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten