Aboutaleb wordt gevaarlijke concurrent van Asscher

Aboutalebs ster is rijzende; hij mag nu zelfs naar het Witte Huis. Mocht Samsom opstappen, dan kan hij zomaar de nieuwe PvdA-leider worden.

Al jaar en dag gaan media, politici en het electoraat er blind vanuit dat wanneer Samsom eindelijk het onvermijdelijke einde aan zijn politieke loopbaan aankondigt, hij in z’n positie als politiek leider van de PvdA zal worden opgevolgd door Lodewijk Asscher. Maar dat ‘zekerheidje’ wordt steeds minder zeker. Want wat ontwikkelingen van de laatste maanden aantonen, is dat er ook een andere kaper op de kust is die hoge ogen zou kunnen gaan gooien. Het gaat om een oude bekende van politiek Den Haag: Ahmed Aboutaleb.

De Marokkaanse Nederlander timmert stevig aan de weg om de meest populaire burgemeester van Nederland te woorden. Vriend en vijand zijn het er over eens dat hij de juiste houding aanneemt richting jihadjongeren (“rot op”), en kan bovendien bogen op interessante endorsements uit het buitenland. Tory-politicus Boris Johnson noemt Aboutaleb “my hero” en ook de Amerikaanse talkshowhost Bill Maher is helemaal gek op de voormalig staatssecretaris.

En nu mag Aboutaleb dan ook nog eens met de échte groten der aarde aan tafel gaan zitten in het Witte Huis:

Buitenlandse burgemeesters bezoeken het Witte Huis doorgaans als toerist, maar de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is er officieel uitgenodigd om er mee te praten over extremisme. Onder voorzitterschap van vice-president Joe Biden zal hij deelnemen aan de brainstorm over de situatie in westerse, multicultureel bevolkte steden. Alles kan ter sprake komen, van spanningen tussen bevolkingsgroepen tot jihadisten die de kalasjnikov oppakken.

Hij heeft wel een idee waarom hij is uitgenodigd voor de topontmoeting, zegt Aboutaleb (53) in Los Angeles, waar hij een handelsmissie aanvoert. „Ik weet dat de Amerikanen mijn verrichtingen altijd al volgen. Er is belangstelling voor wat ik zeg en doe.”

Aboutaleb kan zich nu gaan profileren als de gevierde burgemeester. Het is een in Nederland succesvolle troefkaart die in het verleden ook al door Job Cohen is gebruikt om partijleider te worden en op een haar na het premierschap te missen. Ivo Opstelten is er tweemaal minister mee geworden. Wie zegt niet dat de up and coming Aboutaleb zijn positieve publieke profiel niet gaan inzetten om partijleider te worden en een gooi te doen naar het hoogste ambt van Nederland?

Asscher moet in ieder geval op z’n tellen passen. Want zijn dagen als kroonprins van de PvdA lijken geteld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

55 reacties

 1. Joop Klepzijkert

  Obama heeft zijn vriendje in het kwaad (islam) uitgenodigd en dus word hij de verlosser voor de PVD afpakkers

 2. zomaar

  dus even gevaarlijk , voor onze westerse normen en waarden .

  ik herinner mij nog toen hij in het gemeente bestuur van Amsterdam zat , en na het voetballen van de gelegde herdenkskransen , hij voorstelde (om de moslims aldaar te vrind te houden ), dat deze kransen ook voor de moslims gelegd waren , zij hadden immers ons bevrijd !!.

  wat door Guusje.ter.Horst beaamd werd !.

  1. Jacobus

   Probeer je bijdragen eens in een beetje leesbaar Nederlands te formuleren, zomaar, dit oogt ronduit dom.

   1. zomaar

    Jacobus , lijkt mij duidelijk genoeg , hetgeen ik bedoelde !!.

    ik kan het niet mooier maken , wel nog lelijker !!.

    en dan moet ik beginnen toen hij in het gemeente bestuur zat , over het (door de overheid uitbetaalde ) integrering cursussen voor de moslims , geld wat zij toch kregen ook al maakte zij deze cursus niet af , of begonnen daar niet aan.

    maar ach dat is weer een ander verhaal , dus begin ik er niet aan .

    op zijn Brabants houdoe wor , (en het woordje wor komt uit Oeteldonk )

    1. Mar

     Bedoelt u dit, zomaar:

     “Ook Aboutaleb ziet weinig in de plannen, Verdonks ambities gaan volgens hem niet ver genoeg: ‘Het gaat niet alleen om het spreken van Nederlands en kennis van de samenleving. Het gaat wat Amsterdam betreft ook om cultuur en geschiedenis. Als een migrant langs de Dokwerker loopt, dan wil ik ook dat ze weten waarom dat standbeeld daar staat.’ Ook is hij ontevreden over de snelheid waarmee de inburgering in Verdonks voorstel zal plaatsvinden. Aboutaleb: ‘Met het tempo van de minister zijn we over vijftien jaar nog niet klaar.’ “

   2. Taljaard

    (”! omoh eccE” echszteiN raan jirv) ”.neb pank oz ki moraaW”;keob ej nav nee kutsdfooH

    Leesbaar voor iemand als jij, die alles altijd consequent omdraait.

    Doe je best West Friesland.
    Je kunt het!

   3. zomaar

    Jacobus ik vertrouw erop dat jij alles lezen kan , wat er in gezonden wordt .

    je bent immers een aanhanger van het Internationale Socialisme ,die een maakbare samenleving nastreven vol van diversiteiten, lees culturen die het Nederlands in taal of geschrift , niet beheersen of voor een deel .

    in ieder net zo goed als ik of net zo slecht, maar jacobje dat moet voor jou niets!!! uitmaken , toch?.

    1. Jacobus

     ‘Aanhanger’ is in de door jou gewrochte zin tweede persoon enkelvoud. Kun je zien welke effecten dat heeft op de vervoeging van het werkwoord?

     1. zomaar

      was dat alles ? .

      niets meer verder te kramen ?.

   4. Pieter V

    Hé Jodokus Kwak aka Jacobus
    Probeer eens gewoon op te rotten in plaats van steeds weer dit soort achterlijk commentaar te leveren.
    En dan een ander voor dom uitmaken is niets anders dan je eigen visitekaartje afgeven.

    Gaan zeiken als iemand een typo maakt geeft ook wel aan wat voor vlees we in de kuip hebben.
    Weer zo een zelfverklaarde Übermensch, iemand die nooit fouten maakt en meent iedereen de les te moeten lezen puur en alleen om de eigen superioriteit te demonstreren en het eigen ego op te blazen tot het formaat hete lucht ballon.

    Je lijkt wel een moslim, ook al van die zichzelf veruit superieur voelende wezens.
    Dat zou overigens wel verklaren waarom je het wangedrag van dat tuig altijd bagatelliseert.

 3. Jacobus

  Aboutaleb heeft niet de ambitie lijsttrekker van de PvdA te worden. Hij mist daarvoor ook de competentie en als hij een beetje slim is zal hij de les van Cohen hebben geleerd: een degelijke bestuurder is nog geen effectieve vechter in de Haagse arena.

  1. Julius

   Aboutaleb is een loyaal PvdA-man. Als hij wordt “gevraagd” dan zal hij het lijsttrekkerschap mijns inziens aanvaarden. Als hij geluk heeft (lees: de PvdA) dan heeft hij nog een hele tijd te gaan voordat er TK verkiezingen zijn. Van de fouten van Cohen heeft hij en de partij in ieder geval flink kunnen leren. Hij piekt echter te vroeg en dat is over het algemeen niet best.

   ps. wat zal er hier dan een paniek uitbreken zeg. Stel je voor, een Hollandsche Obama…

   1. Jacobus

    Ik zie het niet gebeuren, maar ik zou het wel geweldig vinden: een allochtoon als premier van dit multiculturele land.
    Ik zie het al voor me: Algemene Beschowuingen met Wilders die stampvoetend van de premier eist dat hij zijn Marokkaanse paspoort moet inleveren.

    1. Theo345

     Het lijkt er op dat u meer plezier beleeft aan mogelijke fouten van uw opponenten dan aan verwerkelijking van uw eigen idealen.

     1. Jacobus

      @ Theo345

      De politieke afgang van Wilders behoort tot mijn idealen.

     2. Theo345

      Is dat dan een persoonlijk genoegen, of denkt u dat de samenleving ook nog iets aan dat ideaal heeft?

    2. arie_jansz

     Overigens onbegrijpelijk dat de PvdA zo slecht scoort,

     Vriend en vijand kunnen namelijk zo een aantal topbestuurders opnoemen, zoals ook in deze draad steeds weer blijkt.

     Ik twijfel ten zeerste of er iemand hier is die zonder nadenken 3 top-bestuurders van andere partijen op weet te noemen.

 4. Vossenstaart

  Als Asscher wordt ingewisseld voor Abou Taleb, mag Arbeid worden ingeruilt voor Allochtoon… en valt alles weer netjes op zijn plek.

 5. Thoth

  Eh… nu gaan ze ineens iemand met een dubbel paspoort die in Marokko is geboren ineens de leider van de PvdA maken? Nooit en te nimmer dat ik op deze partij stem…
  .

  1. zomaar

   tja ze zakken hard in de peilingen , en Samsom kan nu niet meer zijn gezin en of gehandicapte dochter in de strijd gooien , ook zijn verdienste als activist zal niet echt lukken.

   en Asscher is een Jood !, komt de Internationale Socialisten ook niet echt uit , dus dan maar over een anderen boeg gegooid , je pakt een moslim bij de oren , en deze trekt de PvdA weer omhoog .

   immers er zijn meer moslims hier dan Joden .

   je moet toch wat wil je meetellen , en spreken hoe onze samenleving zo vlug mogelijk naar de donder te helpen.

   1. Julius

    Tja, had Wilders maar zoveel keuze. Hij moet (en wil) het echter alleen maar met zichzelf doen. En als eenmaal het lampje-Wilders uit gaat dan is de PVV foetsie.

    1. nakkie123

     alsof wilders een keuze heeft ?
     als wilders het niet alleen zou doen dan is binnen no time de pvv over genomen door mollen/hero brinkmannentjes en is de pvv historie zoals het de lpf verging, OF de pvv wordt een soort van gematigde d66.
     .
     dussss, wat nou, keuze ?

 6. Joop Klepzijkert

  Voor jodoka de rat hoef je niks leesbaars te maken, beter is dat het ongedierte oprot.

  1. Jacobus

   Wie is jodoka?

   1. arie_jansz

    dat is de zus van Ciske geloof ik…

    helemaal zeker weten doe ik het niet, ik zit niet zo in die musical-scene

    1. Jacobus

     Er was vroeger zo’n gedichtje:

     Jodocus werd op zeekre dag
     door buurmans hond gebeten
     maar heeft het beest toen met één bijlslag
     compleet de kop gespleten

 7. Ongemakkelijk

  De affiniteit van molims ligt toch bij moslims. Dat geldt ook voor Aboutaleb. Hij heeft toch ook dat gekwetste van moslims die niet opgewassen zijn tegen de westerse cultuur. Dus hoe dan ook, zal hij partij trekken voor de doorsnee moslim. Ik zie liever dat een partijleider primair zich betrokken voelt op, en verwant voelt met de autochtonen. Bij Aboutaleb weet je neit zeker langs welke lijnen hij denkt.

 8. W.H.J. Reiss

  En 2 weken geleden werd deze Wilderiaanse jongen om deze zelfde stelling weggehoond !!!

 9. W.H.J. Reiss

  Zou goed zijn voor de Allochtonenpartij. De meeste buitenlanders kunnen lezen noch schrijven. Ze worden dan gebracht om een kruisje te zetten. Ik zie ze al verschijnen, de mannen in hun lange rokjes en de vrouwen geheel in het zwart. Dat is goed voor de achterlijkheid die dit land nu al uitstraalt !!!

  1. Julius

   Goh herr Reiss.

   Dus je denkt dat de PvdA weer groot gaat worden? Dat wordt beroerd slapen de komende maanden/jaren…

   1. Pieter V

    Dat slecht slapen gebeurt al jaren. Het nog verder plunderen van mijn portemonnee door het “nivelleren is een feestje” tuig is iets waar dringend iets aan moet gebeuren.
    Het zijn gewoon ordinaire criminelen en horen als zodanig behandeld te worden.

  2. zomaar

   dit is toch al een gebeurt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, waar (wij niet!!), de allochtonen van islamietische komaf met twee , drie man in een stemhokje stonden , waar buiten al tegen de stemgemachtigde gezegd werd waarop zij moesten stemmen , anders waren de gevolgen voor hun eigen rekening .

   en de politiek stond erbij en keek erna , en zag dat alles goed was .

   1. Pieter V

    En in eerdere versie er verdwenen in Rotjeknor ook nog een stuk of tien complete stembussen. Wel heel toevallig van stembureaus waar enig weerwoord voor de overname door islamisten verwacht kon worden.

    1. Jacobus

     Te paard, te paard, we zijn verraden!

 10. toetssteen

  Als Aboutaleb verstandig is blijft hij in Rotterdam. Hij is een heel goede burgemeester, maar ik vrees dat als hij terug gaat naar de landelijke politiek het falen van de PvdA uiteindelijk in zijn schoenen zal worden geschoven.
  Velen menen dat moslims zo weglopen met de man, maar lezend op de Joop krijg ik eerder de indruk dat het het tegenovergestelde is.

  1. Taljaard

   @toets
   Van die ellendige verkiezingsuitslag in 2012 heb je kunnen leren dat hetgeen op internetfora wordt geschreven geen afspiegeling is van de echte politieke verhoudingen in dit land.

   1. toetssteen

    @Taljaard

    Het is toch gissen. Er kan nog van alles gebeuren dat de Provinciale Staten verkiezingen zal beïnvloeden.

 11. tipo

  @Toets
  Aboutaleb heeft in Rotterdam iets geleerd van de geest van Fortuin. Ik denk dat bedreigingen aan zijn adres van islamieten hem ook een wijze les hebben geleerd, hoe verkeerd dat ook klinkt.

  Hij stelt hardop de vraag der vragen die het CDA, de VVD en D66 opzichtig vermijden: ““De extremisten hebben bedacht dat zij het legitieme recht hebben om mensen te doden die anders denken. Deze mensen houd je niet binnenboord met een baan. En de vraag is wat dan wel. Die zoektocht is een heel interessante.

  Hoe het kan dat mensen tot religieus extremisme komen op basis van hetzelfde boek waar anderen hun waardigheid en mens-zijn aan ontleden?”.

  Daar kun je vervolgens boeken vol over vinden, maar Aboutaleb gaat in ieder geval in tegen de totale onzin van Alexander Pechtold en Mark Rutte voor wat betreft de Islam. Hij stelt ten minste een wezenlijke vraag. Dat is tegenwoordig al heel wat. Het antwoord heeft Aboutaleb ook niet, maar dat siert hem, dat hij dat ook zegt.

  1. Jacobus

   “Hoe het kan dat mensen tot religieus extremisme komen op basis van hetzelfde boek waar anderen hun waardigheid en mens-zijn aan ontleden?”.

   De vraag veronderstelt een causaliteit die er niet is: mensen doen dingen ten goede of ten kwade en zoeken er nadien teksten uit de Bijbel of de Koran bij om het een beetje te kunnen uitleggen.

   1. tipo

    Alsof een jihadist eerst Joden en cartoonisten doodschiet en dan achteraf naar de bieb rent om een boek ter legitimatie van zijn aanslag op te zoeken.

    Wat een slap gezwets.

    1. Jacobus

     Alsof iemand eerst de Koran bestudeerd en op basis daarvan besluit Joden en cartoonisten neer te schieten.

     1. tipo

      Zo werkt het in het Salafisme, Takfirisme, Jihadisme en Wahabisme inderdaad.

      Maar u heeft er geen verstand van en komt hier enkel om te trollen dus dit was mijn laatste reactie op uw onzin.

      *naar een website zonder trollen zoekt*

     2. Taljaard

      @tipo
      In de wereld van de linkse gelijkhebbers wordt alles omgedraaid, inclusief oorzaak en gevolg.
      Volgens de logica van Fulco Jacobus Laarmans Molenkamp is de mens een onbeschreven blad, die helemaal uit zichzelf en volkomen toevallig lukraak een AK 47 aanschaft om daar Joden en cartoonisten mee af te knallen en daar pas later een rechtvaardiging uit de Koran bij zoekt.
      Het is dus niet de schuld van het zoontje, die ging joyriden met de motor van zijn vader en door de politie werd aangehouden, maar het is de schuld van de motor.
      Daarom moet de motor een flinke boete krijgen en het zoontje stevig worden aangetrapt en goed in de olie worden gezet,

  2. Taljaard

   @tipo
   Eigenlijk mag ik hem ook wel.
   Volgens mij het beste wat de PvdA tegenwoordig in huis heeft. Ben geen socialist en zeker geen liberaal (daar nog een veel grotere hekel aan, want socialisten hebben ten minste nog principes) en zal daarom ook nooit op de PvdA stemmen.
   Niettemin, het zou een enorme verarming van het politieke spectrum in dit land betekenen wanneer de sociaal democratie zou verdwijnen.
   Voorwaarde voor het overleven van de PvdA is dat zij de enorme clientelistische, nepotistische en corrupte augiasstal in hun gelederen moeten schoonmaken en ook dat zij terug moeten keren naar hun volkse sociaal democratische wortels en het elitaire neo-marxisme van ”nieuw” links eindelijk eens bij het grof vuil zetten.
   Misschien is het benoemen van Abou Taleb als lijsttrekker een beginnetje

  3. toetssteen

   @Tipo

   http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/30822_aboutaleb_sociale_ongelijkheid_geen_reden_voor_terrorisme/

   Recht voor zijn raap. Maar dan sommige reaguursels….. Ik vermoed dat de achterban van de PvdA dit niet erg waardeert. De man heeft 100% gelijk, daar niet van, maar dat schijnt niet de maatstaf te zijn.

 12. Swieber

  Geert Wilders heeft lang voor Aboutaleb hetzelfde gezegd over de Jihadisten en Wilders werd door de media verketterd en belachlijk gemaakt.

  Aboutaleb spreek Geert Wilders na en word geprezen in de media.

  Hoe kan dit toch?

  Omdat Aboutaleb PvdA en moslim is; en daar houden media van.

  Dus hij word nu door de media gepromoot omdat de media zien dat hij een stemmentrekker kan zijn voor de PvdA in de toekomst.

  En over Bill Maher gesproken. Die zeikt iedereen af wat rechts van het staat. (en Maher kan je zien als zeer links)

  Behalve op het punt van de islam. Maher is kritisch op de islam en dat is in zijn kringen zeer ongebruikelijk.

  Aboutaleb zegt wat hij moet zeggen om op de ladder te stijgen. Of hij het echt meent is een ander verhaal.

  Ik weet nog goed hoe anders Aboutaleb praatte over Pim Fortuyn die hij maar niets vond.

 13. V.K.

  -Na ja,een ding weet je zeker bij mannenpartij PvdA, er komt geen vrouwelijke lijsttrekker.

 14. tipo

  Aboutaleb is uiteraard een carrieretijger en hij heeft Fortuyn gedemonisserd door Auschtwitz er bij te halen, (om vervolgens op sollicitatie bij de LPF te gaan toen Fortuyn vermoord was) maar toch, maar toch,

  Aboutaleb is nadien echter meermaals bedreigd geweest door radicale moslims, omdat hij een afvallige zou zijn. Onder andere zijn eigen neef (Lahbib B) wilde hem vermoorden, volgens leden van de Hofstadgroep.

  Aboutaleb kent nu dus de andere kant (die van Fortuyn en Wilders) van het verhaal.

  Vandaar dat de vraag die Aboutaleb stelt oprecht en zeer persoonlijk is. Hoe kan het, dat een neef zijn islamitische oom wil vermoorden op basis van de Koran, als die oom uit datzelfde boek zijn waardigheid haalt? Aboutaleb heeft die situatie zelf meegemaakt en dat heeft zijn inzicht verbetert, ten opzichte van de tijd dat hij voor FORUM beroepsmoslim was.

 15. Willie.F

  Bij veel sites waar je kunt reageren word je naar zoveel irritante inbreng als Jacobus er af gedonderd.

  1. arie_jansz

   Zit je om een ban te zeuren Willie?

   1. nakkie123

    laarmans ?

  1. Theo345

   Wat is nu precies het gevaar waar je op doelt, RS?
   De VS mag zich informeren, en als ik een reis kreeg aangeboden door mensen die van mij wilden horen hoe het gesteld is in Nederland dan zou ik niet lang aarzelen.

 16. JanvanEechoud

  Wát een weinig zelfvertrouwen hier weer……

  Reageren op een stelletje nietsnutten die alsmaar blijven hopen op een minimalisering van de PVV en keer op keer blèren: ‘Het begin van het einde voor de PVV’.

  Wordt gewoon lachwekkend……
  En verder; minder, minder, minder PvdA, minder malloten op DDS, links én rechtse idioten, en als het ff kan, wat minder openbare strijdtekens van de islam.

  Mvg.

 17. Hetzler

  Even of topic over correct Nederlands. Ik erger mij nogal over het gebruik van ongeoorloofde spaties.

  Zo lees ik: in gezonden; bedoeld is: ingezonden. Ook lees ik: gemeente bestuur. Dit moet zijn: gemeentebestuur. De voorbeelden in reacties op DDS zijn legio.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.