Bejaarde Belgische Syriëganger raakt arm kwijt bij explosie

Geen categoriefeb 24 2015, 9:00
Wat ontzettend sneu zeg.
De oudste Syriëganger van België, ene Sjeik Bassam Ayachi, heeft het maar zwaar. De moslimextremist moet het namelijk met slechts één arm doen: onlangs raakte hij zijn andere arm kwijt bij een bomexplosie.
Mede-jihadist Mohammed Chourouhou legt uit op Facebook wat er gebeurde:
"Ik zat achterin en daar was de klap niet zo zwaar. Maar toen we uitgestapt waren, zagen we de sjeik daar liggen zonder rechterarm. Hij is onmiddellijk naar een ziekenhuis overgebracht en laat weten dat hij Allah dankbaar is. Hij zegt dat hij nog een andere arm heeft en zal blijven strijden tot zijn Heer hem roept."
Met een beetje mazzel zal dat niet al te lang duren. Ayachi is namelijk één van de meest beruchte moslimextremisten van België. Sterker nog, hij was jarenlang hét boegbeeld van de Radicale Islam in dat land. Door zijn preken besloten flink wat jonge moslims om naar Syrië af te reizen en zich aan te sluiten bij ISIS, de extreem-islamitische organisatie die op ongekende schaal onschuldige burgers afslacht.
Screen Shot 2015-02-24 at 09.52.44
Opmerkelijk is dat Ayachi weliswaar ook naar Syrië is afgereisd, maar dat hij niet voor ISIS vecht, maar voor een andere terreurclub. Waarom hij daartoe heeft besloten is mij niet geheel duidelijk, maar ik kan me er weinig bij voorstellen dat hij ISIS 'te extreem' vindt. De man is zelf namelijk radicaal tot op het bot en heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat tientallen jonge Belgische moslims afreisden naar Syrië, Irak en Afghanistan om zich daar bij 'de jihad' te voegen.
Laten we hopen dat de sjeik binnenkort alsnog uit de weg wordt geruimd; de wereld zou er in ieder geval een flink stuk op vooruit gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten