Bram Moszkowicz wil de politiek in

Screen Shot 2015-02-22 at 16.06.35
Foto:

Het zou fantastisch zijn.

De oud-strafpleiter Bram Moszkowicz zei vandaag bij Business Class dat hij een carriere in de politiek ambieert. Hij wilde nog niet kwijt voor welke partij hij precies actief wil worden, maar dat hij mee wil doen in het Haagse is duidelijk.

Zie dit korte fragment op de site van De Telegraaf.

In het verleden heeft Moszkowicz het opgenomen voor Geert Wilders, de kans dat hij voor de PVV gaat uitkomen lijkt mij desalniettemin klein. Wilders is immers niet zo van de sterke concurrentie; daar heeft hij over het algemeen een broertje dood aan. En nee, ik ga er niet vanuit dat Moszkowicz tevreden is met een plek als backbencher – slechts één van de vele fractieleden van een partij die weinig tot niets heeft in te brengen in de manier waarop zijn partij geleid wordt. Welke partij het dan wel wordt (of wordt er een nieuwe club opgezet)? Moszkowicz zwijgt voorlopig in alle toonaarden.

Belangrijker – voor nu – is dat het natuurlijk geweldig zou zijn als Moszkowicz zijn ambities kan verwezenlijken. De man is bijzonder scherp, goed met woorden, is niet snel uit het veld geslagen, en ook nog eens betrouwbaar rechts. Zoiets zien we tegenwoordig niet vaak in de politiek, zeker niet nu de VVD naar links is geschoven en nauwelijks te onderscheiden is van D66.

Stelt u het zich eens voor: een Bram Moszkowicz die het opneemt tegen beroepsklungelaar Ivo Opstelten. Nou overleeft de minister de volgende Tweede Kamerverkiezingen niet in politieke zin, maar toch; het idee alleen al is fantastisch. Het zou ook mooi zijn om hem te keer zien gaan tegen Fred Teeven, de huidige staatssecretaris die Opstelten weleens kon opvolgen.

U kunt de hele uitzending van Business Class hier terugkijken. Doen: niet alleen omdat Moszkowicz belangrijke, goede dingen zegt, maar ook omdat onze favoriete CDA’er Pieter Omtzigt aanwezig was en, zoals gebruikelijk, het de regering knap lastig maakte.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!