Huichelaar Assad weigert 'zaken te doen met landen die terroristen steunen'

Geen categoriefeb 10 2015, 14:00
Hypocriet tot op het bot.
Hoe hypocriet Bashar al-Assad is? De president van Syrië (die de afgelopen maanden en zelfs jaren een groot deel van zijn grondgebied kwijt is geraakt aan allerhande extremistische groeperingen)? Nou, wat denkt u hiervan?
'We kunnen, willen en zullen geen deel uitmaken van een coalitie waartoe ook landen behoren die de terreur steunen, omdat wij dat terrorisme bestrijden.' De Syrische president Bashar al-Assad over de burgeroorlog, de strijd tegen IS en internationale relaties.
Je zou denken: prima dat hij dat aan de kaart stelt. Saoedi-Arabië is inderdaad een achterlijk land. Daarnaast steunen rijke Saoedi's terroristen in andere delen van de wereld én verspreiden ze hun eigen versie van de Radicale Islam - het Wahabisme - jaar in, jaar uit; dit onder andere door moskeeën op te zetten en vervolgens radicale imams te benoemen en/of door reeds bestaande moskeeën over te nemen.
Dat gezegd hebbende is Assad zelf alles behalve onschuldig. Ook hij is goede vrienden met allerlei soorten extremisten, hoewel met name sjiitische massamoordenaars. Denk aan Hezbollah, de terroristische organisatie die feitelijk geleid wordt door Iran en die steevast Israël op de korrel neemt. Die organisatie wordt nu door Assad gebruikt om soennitische terroristen te bestrijden.
Met andere woorden, hij bestrijdt terroristen met terroristen. Op zijn minst opmerkelijk.
En dat is niet alles. Zoals islamhervormer Zuhdi Jasser schrijft op Facebook heeft Assad zelf bewust (soennitische) terroristen vrijgelaten in de hoop dat zij flink wat gematigde soennieten zouden afmaken (nou, dat is gelukt) én omdat zij hem een excuus zouden geven om zelf helemaal los te gaan en hele steden plat te bombarderen. Jasser schrijft dan ook terecht het volgende over Assads opmerking dat hij geen hulp van Jordanië nodig heeft in de strijd tegen ISIS:
"Please Jordan leave ISIS alone. We have an entente right now with them and the Syrian (Iran/Russian) slaughtering machine wants to first and foremost wipe the earth clean of any moderate Sunni Muslims in Syria and then we'll engage with some of ISIS leaving them around for when we need them again. Right now we need them around at full strength to help slaughter the moderates, liberals, and foreign aid workers and regional Sunni allied military!"
Er zijn ongetwijfeld westerlingen die Assad tegenwoordig relatief rationeel en zelfs goed vinden, maar dat is volkomen onjuist. De man is en blijft één van de smerigste dictators ter wereld die er geen enkel probleem mee heeft om de helft van zijn volk op te offeren om aan de macht te blijven. Over 'terroristen' gesproken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten