Huichelaar Assad weigert ‘zaken te doen met landen die terroristen steunen’

Hypocriet tot op het bot. 

Hoe hypocriet Bashar al-Assad is? De president van Syrië (die de afgelopen maanden en zelfs jaren een groot deel van zijn grondgebied kwijt is geraakt aan allerhande extremistische groeperingen)? Nou, wat denkt u hiervan?

‘We kunnen, willen en zullen geen deel uitmaken van een coalitie waartoe ook landen behoren die de terreur steunen, omdat wij dat terrorisme bestrijden.’ De Syrische president Bashar al-Assad over de burgeroorlog, de strijd tegen IS en internationale relaties.

Je zou denken: prima dat hij dat aan de kaart stelt. Saoedi-Arabië is inderdaad een achterlijk land. Daarnaast steunen rijke Saoedi’s terroristen in andere delen van de wereld én verspreiden ze hun eigen versie van de Radicale Islam – het Wahabisme – jaar in, jaar uit; dit onder andere door moskeeën op te zetten en vervolgens radicale imams te benoemen en/of door reeds bestaande moskeeën over te nemen.

Dat gezegd hebbende is Assad zelf alles behalve onschuldig. Ook hij is goede vrienden met allerlei soorten extremisten, hoewel met name sjiitische massamoordenaars. Denk aan Hezbollah, de terroristische organisatie die feitelijk geleid wordt door Iran en die steevast Israël op de korrel neemt. Die organisatie wordt nu door Assad gebruikt om soennitische terroristen te bestrijden.

Met andere woorden, hij bestrijdt terroristen met terroristen. Op zijn minst opmerkelijk.

En dat is niet alles. Zoals islamhervormer Zuhdi Jasser schrijft op Facebook heeft Assad zelf bewust (soennitische) terroristen vrijgelaten in de hoop dat zij flink wat gematigde soennieten zouden afmaken (nou, dat is gelukt) én omdat zij hem een excuus zouden geven om zelf helemaal los te gaan en hele steden plat te bombarderen. Jasser schrijft dan ook terecht het volgende over Assads opmerking dat hij geen hulp van Jordanië nodig heeft in de strijd tegen ISIS:

“Please Jordan leave ISIS alone. We have an entente right now with them and the Syrian (Iran/Russian) slaughtering machine wants to first and foremost wipe the earth clean of any moderate Sunni Muslims in Syria and then we’ll engage with some of ISIS leaving them around for when we need them again. Right now we need them around at full strength to help slaughter the moderates, liberals, and foreign aid workers and regional Sunni allied military!”

Er zijn ongetwijfeld westerlingen die Assad tegenwoordig relatief rationeel en zelfs goed vinden, maar dat is volkomen onjuist. De man is en blijft één van de smerigste dictators ter wereld die er geen enkel probleem mee heeft om de helft van zijn volk op te offeren om aan de macht te blijven. Over ‘terroristen’ gesproken.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

43 reacties

 1. aquarius

  Probeer je in de situatie van Sadat te verplaatsen Michael ,en met een kleine variatie geeft dat : ” de vrienden van mijn vijanden zijn ook mijn vijanden” !
  Gezien de geweldige resultaten van alle afgelopen islamitische revoluties , gesteund door EU/USA , kan ik hem niet eens ongelijk geven .

 2. vigilante

  Kerel wat ben jij in en in verrot zeg.

  Hypocriet tot op het bot.

  1. aquarius

   wie bedoelt U vigilante ?

   1. vigilante

    De zieke geest welke het laatste seculiere land in het MO graag kapot ziet gaan.
    mvdg

 3. aquarius

  Sadat moet natuurlijk zijn Assad .
  sorry

 4. toetssteen

  Omdraaien van zaken? Iemand?

  De Amerikanen willen niet met Assad samenwerken! Nee, want die is al twee keer van hun hengel gevallen. Kwam het zomaar uit dat het niet Assad was geweest die Ghouta had bestookt. Kostte twee rapporten, maar de laden van het Pentagon zijn diep genoeg.

 5. Jasterke

  alle dictators zijn huichelaars, maar Assad houdt z’n zaken wél in eigen hand…..

 6. CJD

  Assad is een held! De enige die de ballen heeft om de ISIS tegen te houden om aan de macht te komen. De zelfde ISIS die door HET WESTEN wordt gesteund.

 7. V.K.

  -Natuurlijk is Assad een smerige dictator, raar dat er naar SA wordt gewezen,terwijl aardsvijand,het Turkije van Erdogan geen hand uitsteekt om de Koerden in Irak de helpende hand te bieden.

 8. JanvanEechoud

  Vinden jullie het erg dat ik het hele midden oosten een beerput vind?
  Niet de mensen zélf maar de regeringen / organisaties.

  En ja! Uiteraard maak ik een volkomen terechte uitzondering voor Israël, waar zelfs de zelf-proclaimed grootste vijanden van Israël burgerrechten hebben, dezelfde rechten als álle inwoners!

  1. CJD

   Volgens mij heeft Assad een veel actiever rol in het bestrijden van de monsterlijke ISIS dan Israel. In welke zin draagt dit land uberhaupt bij in vredesnaam? Israel, de zionistische vessel van de VS

   1. HR

    De bijdrage van Israël bestaat uit haar bestaan, een democratisch, niet islamitisch land midden tussen de “Jihaadvarkens” die ze al meer dan een halve eeuw tevergeefs willen uitroeien.

 9. Gielah

  En toch wordt er door linksen in alle landen met name tegen dit wél rechtvaardige Israël te hoop gelopen, terwijl men snákt naar ‘dialogen’ met bijvoorbeeld Hamas.

  Mensen trekken áltijd in de richting van regimes van hun eigen zielsniveau.
  En links… dat trekt altijd naar dictaturen.. zonder mankeren… intussen luid over ‘democratie’ en ‘mensenrechten’ en meer van dat fraais galmend.

  Zodra ze een wél rechtvaardig bewind ontwaren, of een wel eerlijke politicus.. begint hun automatische en dwangmatige zwartmaken ervan.
  Dat staat te hoog in niveau… voor hen!
  Daar worden ze nerveus en vooral kwáád van!

  Deze aarde is méde zo’n ingewikkelde leefomgeving, omdat hier de karakterniveaus en nog door elkaar heen leven… tarwe en onkruid… zeg maar…. en dan met het ónkruid in de meerderheid.

  En links maar prediken dat alle mensen gelijk zijn!
  Nu dat kan men alleen maar aannemen of serieus nemen met twee blinde ogen, twee dove oren en een stel krakkemikkige hersens!

  1. CJD

   Gielah, aan jou dan maar de zelfde vraag: In welke zin draagt Israel bij tot het bestrijden van ISIS? Volgens mij zijn ze alleen maar uit om hun eigen ass droog te houden

 10. V.K.

  -@CJD,

  -Israel bewapend Koerden.

 11. Gielah

  Dat is ook genoeg, lijkt mij zomaar!
  Laat Israël in vredesnaam staande blijven, als het enige democratische land in het ganse Midden-Oosten.

  Bedenk eens wat er gebeuren zou als dat ISIS dat hele gebied zou overlopen en in de ellende zou storten!

  Nooit zal Israël dat tuig binnen laten komen… niet zolang er nog één Israëlische man, vrouw of kind levend is!

  Na Israël zou West-Europa aan de beurt zijn, hoor!

  1. Jacobus

   Ik meen dat je niet met droge ogen kunt zegen dat Israel een democratisch land is. Het is een apartheidsstaat die een groot deel van haar burgers grondrechten ontzegt en bovendien een staat die een onwettige oorlog voert tegen een rechteloos volk.

   http://www.vecip.com/default.asp?onderwerp=1435

   http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/israel-is-geen-best-voorbeeld-van-een-veilige-democratie~a590462/

   http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2160407

   1. JanvanEechoud

    leugenaar.

   2. arie_jansz

    Ben ik het niet met je eens Jacobus en ook ergens een beetje wel…

    Het toeval wil dat ik bijna 2 jaar in Israël gewoont heb. (1988-1989)
    Op een kibboets vlak bij de grens van Libanon.

    Wat viel me op?
    Veel aanslagen, voornamelijk door Palestijnen. “Palestijnse” gebieden waren niet toegankelijk. (Bethlehem, Jericho)

    Een soort apartheid, Palestijnen hebben dezelfde rechten, maar duidelijk te onderscheiden, zie bv. blauwe nummerborden. (Oorzaak mij onbekend)

    Bezet gebied – mooi gecultiveerd, zelfs een pretpark. Alle tanks van overwonnen landen liggen er nog steeds.

    Er was toen nog 1 McDonalds in Jeruzalem, die heette toen “Mc David”

    Als je wil liften, iedereen stopt voor je. Oorzaak; iedereen verdient geen drol als ze in het leger zitten. Men denkt dat je dus even een vriend bent zonder geld en het land dient.

    Israëli’s zijn redelijke mensen.

    Kortom, geen dictatuur of bewust gecreerde apartheidsstaat. Ondanks Likoed is het een solidair land.

    1. Jacobus

     Ik vrees, Arie, dat Israel er sinds 1989 niet democratischer op is geworden. Ik verwijs naar de gegeven links die met name ook de ontwikkelingen van de laatste decennia beschrijven.

     1. arie_jansz

      Zal kunnen, Nederland is inmiddels ook een PVV rijker.

      Doch de volksaard verraste mij positief, ik denk niet dat die gesloopt is van binnenuit in een periode van 30 jaar….

      Wellicht wel vanaf de buitenkant….niets menselijks is ons vreemd om eens terug te willen slaan…

   3. TijlUilenspiegel

    Ik ben als leek op zoek naar een neutrale en juiste uitleg inzake Israël en de Palestijnen. De schrijvers van de aangeboden artikelen neigen naar Israël critici en daarom beschouw ik de schrijvers c.q. bronnen als niet betrouwbaar.

   4. nick

    Je weet duidelijk niet waar je het over hebt en bent ook duidelijk gehersenspoeld door de linkse anti israel media. Leugens, misleiding en bedrog, maar dat feit melden is verspilde moeite voor mensen zoals jokeledokus.

 12. Baksteen

  In het gebied dat Assad nog heeft kunnen niet soennitische moslims gewoon leven dat kun je van de gebieden die door de EU en de VS “geholpen” zijn niet zeggen daar zijn de laatste joden en worden de laatste christenen de nek omgedraaid. In Egypte is het de EU en de VS gelukkig uiteindelijk niet gelukt dankzij de andere held al-Sissi.
  De strategie van de EU en de VS is meer dan eng.

 13. Frulen

  De helft van z’n bevolking opofferen om aan de macht te blijven ? Over de andere helft ? Komop zeg ! En het woord Dictator is zo 2012, jeweetwel toen de “Lentes” begonnen. Ooit intervieuws met Assad gezien op BBC?. En wanneer je wat dichter bij huis blijft zijn er genoeg onderwerpen betreffende “Hypocriet tot op het bot” politici/journalisten en andere landverraders waar je veel makkelijker stukjes over kunt schrijven. Bovenstaand artikel schaar ik onder propaganda op MSM niveau.

  1. D. G. Neree

   Heel DDS is zo geworden, met als enige uitzondering Hans Labohm en het Israëlstandpunt.

 14. Rubens

  Beste Jacobus

  Ben je wel eens in israel geweest?
  heb je wel eens in een kibboets ontbeten, door de straten van tel aviv gelopen?. Heb je nota bene ervaring met Israeli’s. Weet je nota bene wel waar je het over hebt als je zo over israel spreekt?

  Ik heb er 5 jaar gewerkt, heb een p4 in krav maga daar gehaald. heb daar de beste tijd van mijn leven gehad.
  De joden daar zijn een ontzettend behulpzaam volk, ik denk toch echt dat je een verkeerd beeld over israel hebt.

 15. JanvanEechoud

  En nou geen gezeik meer over apartheid in Israel, ja?

  http://brabosh.com/2015/01/01/pqpct-zzt/

  https://www.youtube.com/watch?v=W9ReF4UUa4E

  https://ejbron.wordpress.com/2014/02/25/israel-apartheid-week/

  https://www.youtube.com/watch?v=egDRIid–gU

  song: https://www.youtube.com/watch?v=EsOH2Y_CZE0

  https://www.youtube.com/watch?v=b3Qirao-NK8
  Wel grappig om te zien, de aarzeling en het zoeken naar…… apartheid

  https://www.youtube.com/watch?v=w4SxXVMYSww protesting is cool

  https://www.youtube.com/watch?v=Eupkfyd1ulc

  Zui-afrkaan over apartheid : https://www.youtube.com/watch?v=AcEL-NlxBk0

  https://martienpennings.wordpress.com/2013/02/19/werk-in-uitvoering-een-korte-geschiedenis-van-israel-2/

  Hi, heb even voor u de toespraak van de ambassadeur Ron Prosor vertaald in goed, redelijk, Nederlands, en gebruikt om mijn vrienden/relaties op de hoogte te brengen.: Video is verwijderd. (Zal Jacobus wel gedaan hebben! 😉 )
  Meneer de President,

  Ik wil de secretaris-generaal bedanken voor zijn eerdere briefing.
  In de tijd dat hij sprak, werden nog eens vijf raketten afgevuurd vanuit Gaza. Een van deze viel op een huis.
  Ik zou ook graag ambassadeur Gasana bedanken voor het voorzitten van deze belangrijke bijeenkomst.

  Meneer de President,

  Terwijl ik spreek, wordt er een storm van raketten afgevuurd door de terroristische organisatie Hamas in Gaza.
  Hamas bedreigt opzettelijk en zonder onderscheid het leven van drie en een half miljoen onschuldige mannen, vrouwen en kinderen in Israël van noord naar zuid – van Beersheba naar Tel Aviv naar Haifa.
  In de afgelopen drie dagen zijn 442 raketten afgevuurd op Israël – dat is één elke 10 minuten.

  Vijftien seconden [start geluid van de sirene]. Dat is hoeveel tijd je hebt om te moeten rennen voor je leven.
  Slechts 15 seconden om een schuilkelder te vinden. Stel je voor dat te moeten doen met kleine kinderen of bejaarde ouders of een zieke vriend.

  Een generatie van Israëlische kinderen groeit op in de schaduw van deze bedreiging.
  Deze abnormale manier van leven is uitgegroeid tot de ‘normale’ manier van leven voor veel Israëli’s – en het is absoluut onaanvaardbaar.
  Geen volk, geen mens en geen enkele regering kan dit tolereren.

  Meneer de President,

  Hamas sleepte ons in dit conflict.
  Op de avond van 12 juni waren drie Israëlische tieners – Eyal, Gilad, en Naftalie – op weg van school naar huis toen ze werden ontvoerd en vermoord door terroristen van Hamas.
  In de dagen die volgden, begon Hamas lukraak raketten te laten regenen op onze huizen en onze steden.
  Terwijl Israël terughoudendheid toonde, reageerde Hamas met ongeremde agressie – méér raketten en méér terroristische aanslagen.

  Sommigen in dit Parlement hebben Israël bekritiseerd toen zij eindelijk reageerden op deze provocaties.
  Zij hebben ons beschuldigd van een onevenredige reactie.
  Israël vragen om terughoudendheid te betrachten, terwijl onze steden onder constante aanvallen staan is hetzelfde als vragen de brandweer om een inferno te bestrijden met niets meer dan emmers water.

  Meneer de President,

  Geen enkel land zou de bedreigingen waarmee Israël geconfronteerd wordt, accepteren.
  Wij zijn vastbesloten om Israëliërs de veiligheid en zekerheid geven die ze verdienen.
  Deze week lanceerde Israël een operatie van zelfverdediging, “Beschermende rand,” om deze aanvallen tegen te gaan, om onze burgers te verdedigen, en veilig voor hen een leven zonder constante bedreiging mogelijk te maken.

  Het doel van onze operatie is om de dreiging van Hamas te verwijderen door de ontmanteling van de militaire infrastructuur en het herstel van rust in Israël.
  We zijn niet op zoek naar een halve oplossing waarmee Hamas kan uitrusten en hergroeperen.
  We zijn niet van plan hen een ‘time-out’ te geven zodat ze hun raket voorraden kunnen aanvullen en ons weer aan te vallen over een paar weken.

  Israël neemt veel maatregelen om nadelige gevolgen voor onschuldige burgers te voorkomen .
  Het Israëlische leger waarschuwt Palestijnen in Gaza voor hun aanvallen. Tegelijkertijd Hamas instrueert deze burgers op het dak van gebouwen te gaan staan en te fungeren als menselijk schild. Hamas benut onze zorgen over het menselijk leven door zich te verstoppen in Palestijnse huizen, scholen en moskeeën en het gebruik van de kelder van een ziekenhuis in Gaza als hun hoofdkwartier.
  Ze zijn een dubbele oorlogsmisdaad aan het plegen : gericht vuren op Israëlische burgers, terwijl zich zelf achter Palestijnse burgers verschuilen.

  De aanvallen van Hamas zijn gericht op de aanvoerlijnen van de eigen bevolking. Het vuurt raketten op de elektrische installaties in Ashkelon die de stroom levert voor de verlichting van de burgers van Gaza.
  Eerder deze week, blies Hamas een tunnel op bij het Kerem Shalom kruispunt en vuurt raketten af op dit kritieke toegangspunt.
  Laat ik duidelijk zijn – Hamas vuurt gericht op de enige toegangsweg waarlangs voedsel, medicijnen en andere benodigdheden Gaza binnenkomen!
  Dit is hoe zij zich zorgen maken over hun eigen mensen.
  Ondanks de aanvallen, houdt Israël de kruising open en op dinsdag en woensdag, werden 242 vrachtwagenladingen van goederen in de Gazastrook geleverd.

  De leden van deze raad hebben herhaaldelijk kritiek geuit op Israël voor het beperken van de invoer van bouwmaterialen naar Gaza. Laat me je vertellen wat dat cement en staal wordt gebruikt voor – het is zeker niet gebruikt om scholen, kleuterscholen of huizen te bouwen. Het wordt gebruikt om raket stellingen te bouwen die Hamas lukraak afvuurt op Israëlische scholen, kinderdagverblijven en woningen te bouwen. En het wordt gebruikt om terreur tunnels die Hamas gebruikt om Israëli’s te ontvoeren te bouwen.

  Meneer de President,

  In de afgelopen jaren heeft Hamas een massaal militaire arsenaal opgebouwd met 10.000 raketten. Israël wil nu elke installatie ontmantelen.
  Hamas is vastbesloten om de situatie te laten escaleren met een arsenaal dat is verworven van ’s werelds belangrijkste sponsor van terrorisme – Iran.
  In maart werd Iran heterdaad betrapt langeafstandsraketten te transporteren naar Gaza.

  Deze raketten hebben een bereik van 160 km en kunnen in Israël de grootste bevolkingscentra raken. Hamas moet begrijpen dat het geen Israëlische burgers tot doelwit kan maken.

  Vanochtend stopte de IDF een auto op een van onze snelwegen die was volgepakt met explosieven en op weg was om een zelfmoordaanslag uit te voeren.
  Eerder deze week hebben terroristen Israël geïnfiltreerd via de zee op een missie om een nabijgelegen kibboets aan te vallen.

  Ik wil u allen eraan herinneren dat deze terroristische groep achter deze aanvallen een zetel heeft in de Palestijnse regering van nationale eenheid. Hamas is een internationaal erkende terroristische organisatie door vele landen – waaronder leden van deze Raad. Hetzelfde Hamas dat Israël niet erkent en een genocidale agenda bevordert door te streven naar de vernietiging van Israël.
  Het Charter stelt duidelijk (en ik citeer) “Israël zal bestaan en zal blijven bestaan tot de islam het zal vernietigen.”

  Hamas voert uit van wat het predikt. Het heeft zelfmoordterroristen gestuurd in onze winkelcentra, bussen en cafés.
  Het heeft een hele generatie van Palestijnse kinderen gehersenspoeld en stuurde duizenden jonge mensen naar terroristische trainingskampen. En Hamas heeft geprobeerd 64 Israëli’s te ontvoeren sinds 2013.

  Leden van de internationale gemeenschap omarmde het Fatah-Hamas partnerschap hoewel Hamas niet zijn toon veranderd had of gehandeld heeft in overleg met de beginselen van het Kwartet.
  Het heeft Israël niet erkend, het geweld afgezworen of eerdere overeenkomsten aanvaard.
  Toch is de internationale gemeenschap bereid was om deze slechte deal te aanvaarden maar nu betalen Israëlische burgers de prijs.

  Het is tijd voor de internationale gemeenschap dit te veroordelen en duidelijk te maken aan Hamas dat dit niet straffeloos kan.

  Intussen zit de Palestijnse vertegenwoordiger in deze Raad en heeft het lef om Hamas te beschermen terwijl deze terreurorganisatie zijn eigen volk gebruikt als menselijk schild.
  In zijn opmerkingen, heeft de Palestijnse afgevaardigde niet ook maar één van de raketaanvallen veroordeeld, afgevuurd op Israël. 442 Raketten en hij zegt er geen wóórd over.
  Zijn zwijgen is zo oorverdovend als de raketten die op dit moment exploderen in Israël .

  Door zijn woordkeuze is de Palestijnse afgevaardigde uitgegroeid tot de spreekbuis van Hamas. Sinds wanneer krijgt een terreurorganisatie een zetel en een stem in de Verenigde Naties?

  Meneer de President,

  Al jaren doen we een beroep op de internationale gemeenschap om de raketbeschietingen veroordelen. We werden begroet met stilte.
  Al jaren hebben we u verteld over de duizenden raketten die Hamas naar Gaza smokkelt. U dacht dat we overdrijven en u heeft geen antwoord. Al jaren hebben we gewaarschuwd voor de dreigende escalatie en u negeert ons!

  Nu de raketten landen in onze achtertuin en de terroristen voor onze deur staan, is het tijd voor u om eindelijk Hamas te ontmaskeren voor wat het is – een terroristische organisatie die moet worden opgeheven, ontmanteld en ontkracht.

  Meneer de President,

  In tegenstelling tot onze vijanden, gelooft Israël in de oneindige waarde van het menselijk leven. De Bijbel zegt:
  Keus tussen leven en dood, Ik zei het al eerder- kies het leven.
  Ik heb u nu heb een keuze tussen leven en dood voorgehouden: Kies het leven.

  Het Joodse volk zal altijd kiezen voor het leven. Toch is dit niet wat we zien aan de andere kant.
  In 2005, Israël heeft zich teruggetrokken uit Gaza en heeft in dat proces, 12.000 Israëli’s uit hun huizen verdreven.
  De Palestijnen hadden de mogelijkheid om een welvarende en vreedzame samenleving op te bouwen. In plaats van het Palestijnse volk op te bouwen, hebben zij zich gecommitteerd aan het vernietigen van Israël.
  In plaats van te kiezen voor het leven, vieren ze de dood.

  In Gaza, zal je openbare pleinen en ziekenhuizen vernoemd naar terroristen te vinden. Bezoek een Gaza school en je zult de kinderen verkleed als zelfmoordterroristen doodsbedreigingen zien zingen over Israël .

  Bezoek het huis van Abu Aysha’s moeder en ze zal je vertellen hoe trots ze is dat haar zoon achter de ontvoering zat van en moord op Eyal, Gilad, en Naftalie.

  Een cultuur die het martelaarschap en moord viert is, een cultuur die altijd in oorlog zal zijn met zichzelf en met zijn buren.

  Meneer de President,

  Israël staat voorop in de vrije wereld om te vechten tegen radicaal islamitische terrorisme. De dreiging van terrorisme is een mondiale bedreiging – ISIS, al-Qaeda, Boko Haram, Hezbollah en Hamas. Van Abuja naar Fallujah,
  Terroristen vallen onze scholen en wolkenkrabbers, onze huizen en ziekenhuizen, onze winkelcentra en ambassades aan. Geen enkel land is immuun.

  Als u wilt dat de naties van de wereld morgen samen met u strijden tegen het terrorisme van morgen, verbindt u dan met Israël vandaag.
  De oproep van uw hoofdsteden moet luid en duidelijk zijn – strijd het terrorisme op één plek betekent strijd tegen het terrorisme op elke plek.

  Het zijn onze steden, onze huizen en onze gezinnen die onder vuur liggen. Ik vraag elke persoon in deze zaal – wat zou u doen als het uw familie aangevallen? Wat zou u verwachten van uw eigen regering?

  Er is maar één verantwoordelijke manier van actie voor deze Raad – Hamas veroordelen. Terrorisme veroordelen. Veroordeel de raketbeschietingen.
  Doe een beroep op president Abbas om de regering van nationale eenheid te ontbinden en ondersteunen het recht van Israël om zich te verdedigen. Het is de enige manier om vrede te bereiken in onze regio.
  Dank u.
  https://www.youtube.com/watch?v=XCbyCQ

  1. HR

   Amen

  2. Jacobus

   Het is niet zo lastig om op het internet eindeloze beschouwingen te vinden waaruit moet blijken dat Israel een zuivere democratie is, een oase van rechtsstatelijkheid in het Midden Oosten en Gods enig verkoren volk op aarde.

   Ik houd me liever aan de feiten.

   1. V.K.

    -@Trol jodocus

    -Het is je weer gelukt Jacobus, zonder een woord te besteden aan Assad, deze draad te gebruiken om je israelhaat te ventileren.

   2. HR

    Voorlopig zie ik je alleen maar kreten slaken en de weinige keren dat iemand er serieus op ingaat sta ke met de mond vol tanden……

    En ja, je had wat gemist…..

  3. nick

   Veel dank voor deze heldere vertaling. Alle beetjes helpen om de leugens over Israel te ontmaskeren! ( Ben er zelf ook geweest en het is een bewonderingswaardig volk met een prachtig land ( welke ze zelf hebben gecreerd door heel hard werken en veel vernuft) maar enkel door afgunst en stompzinnige religie (Islam) wordt bedreigd en erger! Het is het enige democratische land, een oase is een zee van primitieve barbaarsheid. Israel verdiend onze, de westerse, protectie en het ontmaskeren van de leugens en misleiding van de moslims die het land en al zijn inwoners alleen maar willen vernietigen.

 16. Rubens

  Jan van echoud

  Je hebt mijn eeuwige respect.
  wat een prachtige reactie op jacobus zijn onwetendheid

  1. JanvanEechoud

   Dank, Rubens,
   Kan mij sinds 80 à 90% pensionering de tijd permitteren om onderzoek te plegen.

   En, laten we eerlijk zijn, kan me niet voorstellen dat het geen uitdaging is om wat tegengas te krijgen, hier, of in any discussie.

   Maar op het woord richten tot Jacobussen en Arie’s zal je mij niet meer betrappen en dat voelt verschrikkelijk goed! 🙂
   Mvg

   1. Theo345

    Ik ben het voor 100% eens met je analyse en je conclusie.

    Dank voor de toespraak van Ron Prosor.

 17. WWW

  Jordanie steunt Al-Nusra. Dat is de reden dat de syriers zo fel tegen Jordanie zijn. Dit laat MvdG eventjes buiten beschouwing. Anders klopt zijn verhaaltje niet meer.

 18. Mike V.

  Je zult in het leven toch moeten leren wennen aan het idee dat er vreselijke hypocrieten rondlopen. Daar moet je dus mee dealen. Neem nu als voorbeeld de hypocriete naieve kwezels in de twee kamer. Oke, ze hebben minder bloed aan hun handen dan die Assad, maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze wezenlozen en de hypocrieten uit het midden oosten.

 19. AJGRaalte

  Ik moet altijd een beetje lachen als men Assad beschuldigt van het vermoorden van zijn eigen volk, als het gaat om de Soennieten, want Assads volk zijn de Alawieten. Bovendien beschermt hij ook de andere minderheden, zoals Druzen en christenen. Die zijn allemaal pro-Assad, want onder de Soennietische terreurbendes hebben zij letterlijk geen leven.

  Natuurlijk is hij een moordzuchtige dictator, maar altijd nog beter de duvel die je kent dan de duivels van ISIS, al Nusra & co.

  1. JanvanEechoud

   Triest… maar wáár, AJG.

 20. JanvanEechoud

  PM Netanyahu’s Speech at the UNGA, 2014

  https://www.youtube.com/watch?v=Cl1YsJ5V-6w

  Begaafd spreker……. Een lust om naar te luisteren.
  Eén groot vertoon van gezond verstand!

 21. pejoar

  Er zitten alleen maar dictators in moslimlanden.
  Laat Assad nou de enige zijn met Sisi die een oogje in het zeil houdt als het minderheden betreft.

 22. Dennis_WSPK

  Geef mij maar Assad. 100 x liever dan al dat islamtuig dat het hele Midden-Oosten in brand steekt.
  Men wilde toch zo graag een Arabische lente en een eind aan de dictaturen van Assad cs ? ISIS is daar het fijne gevolg van. En dat met de zegen van al die llnkse
  naïevelingen die dacht dat het wel even democratie en vrede zou worden in de islamitische wereld.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.